کارشناس بسکتبال: ضعف بزرگ تیم ملی سرمربیگری هاکان دمیر بود/ مربی ایرانی هم به برزیل میباخت
سید کاظم محنایی در گفتوگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، در خصوص شکست سنگین تیم ملی بسکتبال ایران در مقابل برزیل اظهار داشت: جام جهانی بسکتبال مانند هر رشتهای بزرگترین رویداد این رشته است و بهترین تیمهای دنیا با عالیترین تدارکات در مسابقات حاضر میشوند و بالطبع هر تیمی در بازی اول خود ممکن است دچار مشکل شود. اختلاف سطح بسکتبال ایران و برزیل زیاد است و تدارکاتی که فدراسیون برای تیم ملی بسکتبال دید کافی نبود و این تیم باید با تدارکات بهتری آماده برگزاری جام جهانی میشد.
هاکان دمیر شناختی از ملیپوشان بسکتبال نداشت
وی ادامه داد: جای دو سه بازیکن با تجربه و با انگیزه در ترکیب تیم ملی خالی بود. محمد جمشیدی، آرمان زنگنه و سالار منجی بازیکنانی بودند که میتوانستند با حضورشان کیفیت تیم ملی را افزایش دهند. ضعف بزرگ تیم ملی سرمربیگری هاکان دمیر بود. فردی که دستیار سرمربی تیم ملی ترکیه بوده است. او سه دستیار هموطنش را به کادرفنی تیم ملی اضافه کرد و مربیان ایرانی نتوانستند فرصت حضور در جام جهانی را تجربه کنند. دمیر اذعان کرده خیلی شناخت از بسکتبالیستهای ایرانی ندارد. در نتیجه بازیکنان خوبی از فهرست مسافران جا ماندند. وقتی با مربی ایرانی به جام جهانی صعود کردیم دلیلی نداشت سرمربی تیم ملی فردی شود که ماهیانه ۴ هزار دلار حقوق بگیرد. مربی کوچه بازاری آوردهایم که با چنین دستمزدی سرمربی میشود، بعد هم برای خود رزومه میسازد.
با مربی ایرانی هم به برزیل میباختیم
مربی سابق تیم ملی بسکتبال جوانان یادآور شد: اگر سرمربی ایرانی برای تیم ملی انتخاب میشد در نهایت به برزیل میباختیم ولی با این تفاوت که یک مربی ایرانی شناخت کافی از بازیکنان لیگ برتر و لیگ یک داشت و میتوانست آمادهترین بازیکنان را دعوت کند، نتیجه بهتری هم به دست میآمد. فدراسیون بسکتبال هزینههایی که برای کادرفنی ترکیهای تیم ملی انجام داده اضافه بوده و استفادهای نداشتیم. مربیان ایرانی در جام جهانی بسکتبال با مربیان خوب دنیا ارتباط برقرار میکردند و در بازیهای بزرگی که داریم صاحب تجربه و دانش بیشتری میشدند. همیشه غریب پسند بودیم و در این فدراسیون هم چنین اتفاقی رخ داده است. جواد داوری بازیکن ملی بوده و با توجه به اینکه جوان است امیدوارم در ادامه راه تصمیمهای درستی برای تیمهای و به طور کلی بسکتبال ایران بگیرد.
طباطبایی تیشه به ریشه بسکتبال زد
محنایی در مورد اینکه بسیاری از کتارشناسان معتقدند بسکتبال ایران در ساختن بازیکنان آیندهدار عملکرد خوبی نداشته، تصریح کرد: بازیکنسازی تنها ربطی به این فدراسیون ندارد. از زمان محمود محشون بود که نسل طلایی ما ایجاد شد و بعد از آن پشتوانهسازی نکردیم. باقی مانده نسل طلایی حامد حدادی است. رئیس فعلی فدراسیون بسکتبال جوان است و ۵۰ درصد تیم جوان شده، ولی باید به جوانها در طول مسابقات بازی داد. حسن علی اکبری که همراه تیم است قد و قامتی همانند حامد حدادی دارد اما این بسکتبالیست خیلی کم مقابل برزیل بازی کرد در حالی که همانند حدادی قابلیت بازی در پست ۵ را دارد. زنگنه، جمشیدی و منجی هم با تیم نبودند. بازیکنسازی و کارپایه را ضعیف انجام دادیم و به خصوص در زمان ریاست رامین احمدی طباطبایی، تیشه به ریشه بسکتبال زده شد و کاملاً در روند نزولی قرار گرفتیم. طباطبایی به دنبال سفرها و تفریحات خود بود و با رفیق بازی فدراسیون بسکتبال را اداره کرد!
انتهای پیام/