«اربعین» تمرین سبک زندگی اسلامی
به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، حجتالاسلام حسن خیری رئیس دانشگاه آزاد اسلامی قم در نشست اربعینپژوهی که در حوزه نمایندگی ولی فقیه در امور حج و زیارت برگزارشد، اظهار کرد: تمدن بیانگر تحقق عینی آرمانها و باورها، ارزشهای فرهنگی در عرصههای مختلف حیات فردی و اجتماعی است، چنانکه در عصر ذهبیه در قرون اولیه اسلام چنین اتفاقی در جهان اسلام افتاد و تا حدی عرصههای حیات اجتماعی بر مبنای آموزهها و معارف اسلامی تکون یافت.
وی افزود: اعتقادات در آداب، مناسک و هویتساز متجلی میشود؛ بنابراین امام(ره) فرمود: محرم و صفر اسلام را حفظ کرده است؛ و قرآن میفرماید: «و من یعظم شعائر الله فانها من تقوی القلوب» و هیچ جامعهای وجود ندارد که لازم نداند در فواصل منظم زمانی، احساسات و آرمانهای جمعی را به علامت حفظ آنها و تصدیق دوباره آنها به نمایش گذارد؛ زیرا اینها هستند که عناصر سازنده وحدت و شخصیت یک جامعه را تشکیل میدهند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی قم بیان کرد: پس بازسازی معنویت و اخلاق اتفاق نمیافتد جز بهوسیله گردهمایی مکرر و برپایی تجمعات و جلساتی که در آنها افراد به اتفاق به تأکید مجدد بر احساسات جمعی بپردازند.
خیری از اربعین بهعنوان شاهراه تمدنی یاد کرد و گفت: در شاهراه تمدنی اربعین هرکس راهبر خویش است به میزان توان در مسابقه به خیرات شرکت میکند؛ بنابراین همه در این مسابقه حضور دارند؛ عدهای با راهپیمایی، برپایی موکب، پذیرایی، شعار دادن، نمادهای دینی و عدهای با مداوا و غیره.
اربعین رزمایش و تجلی اقتدار و توان مسلمانان است
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی قم عنوان کرد: اربعین تجلی عاملیت گرایی ساختاری بوده به این معنا که بر اساس تقیدات و ضوابط کنشگران اجتماعی آزادانه و مشتاقانه حضور مییابند؛ بنابراین کنش آنها بر پایه عقلانیت و احساسات متعالیه انسانی برمدار باورها و ارزشهای تعالی اسلامی رخ مینماید؛ به همین دلیل این سنتگرایی از روح عمیق معرفتی و احساسات تصعید شده انسانی برخوردار است.
وی ادامه داد: در اربعین خود در دیگران و رضایتمندی دیگران تحقق مییابد. پس جنس او جنس خودباوری است؛ بنابراین در دنیایی که عوامل مختلفی آدمی را ازخودبیگانگی و خود فراموشی میکشاند راهپیمایی اربعین تجربهای متمایز و ارزشمند بوده، این مهم بهویژه از کسانی که در جوامع غربی زندگی میکنند و توفیق حضور در این مراسم را یافتهاند بسیار شنیده میشود.
اربعین تمرین سبک زندگی اسلامی است
خیری با بیان اینکه اربعین تمرین سبک زندگی اسلامی است دلایل تمدن ساز بودن مسیر اربعین را برشمرد و گفت: مسیر اربعین تمدن ساز است؛ زیرا معرفت افزا و دارای معنای بلند انسانیت بوده و راهبری مشخص به نام امام حسین علیهالسلام و یارانش دارد.
وی بیان کرد: اربعین تجلی جهاد اکبر و اصغر بوده، مسیر اربعین دارای الگوی در صحنه و پس از صحنه است.
اربعین بلوغ حج است
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی قم با تأکید بر اینکه اربعین بلوغ حج است، مطرح کرد: ثقلین در اربعین راه و راهنما است، آنجا اگر باید فرزند در راه خدا قربانی شود اینجا قربانی شده نه یکی و دو تا؛ آنجا به دور خانه خدا گشتن بوده اینجا ورود عینی به حریم خدا ازنظر تحقق آرمانای الهی است، اینجا کنشگری بر ساختارگرایی رجحان دارد. آزادی انتخاب بیشتری دارد. حضور در تحقق تجلیات انسانی مانند حرکتهای مختلف تعاون و همیاری و هزینه کردن برای خدا اینجا نمود بیشتری دارد. در سیر صعود آنجا همه در لاک خود برای تلبیه اند اینجا برگشت از تلبیه برای خدمت به خلق خدا برای رسیدن به قرب الهیاند.
انتهای پیام/