دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
30 مرداد 1402 - 12:57
در نشست خبری پس از استقبال از وزیر خارجه مالزی؛

امیر عبداللهیان: سوئد و دانمارک تا دیر نشده رویه نادرست خود را اصلاح کنند / رئیسی به مالزی دعوت شده است

امیر عبداللهیان: سوئد و دانمارک تا دیر نشده رویه نادرست خود را اصلاح کنند   رئیسی به مالزی دعوت شده است
وزیر امور خارجه کشورمان در نشست خبری با همتای مالزیایی خود گفت: سوئد و دانمارک بدانند بر اساس نشست وزرای خارجه سازمان همکاری اسلامی ایده تحریم کالا‌های سوئدی و دانمارکی در جهان اسلام مطرح شده و توسط وزرا پیگیری خواهد شد؛ تا دیر نشده سوئد و دانمارک نسبت به این رویه غلط و نادرست خود تجدید نظر بکنند.
کد خبر : 864340

به گزارش گروه جهان خبرگزاری علم و فناوری آنا، زامبری عبدالقدیر وزیر امور خارجه مالزی که به منظور دیدار و گفت‌وگو با مقامات ایران به تهران سفر کرده، ظهر امروز مورد استقبال حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان قرار گرفت.

وزیر امور خارجه کشورمان پس از دیدار و گفت‌وگو با همتای مالزیایی خود، در نشست خبری مشترک به تشریح رایزنی‌های انجام شده پرداخت.

وی در ابتدای این نشست ضمن خیرمقدم به همتای خود گفت: امروز گفت‌وگو‌های مهم و سودمندی را در خصوص توسعه هر چه بیشتر مناسبات دوجانبه بین دو کشور و همچنین برخی موضوعات مهم منطقه‌ای و بین‌المللی داشتیم.

وزیر خارجه بیان کرد: در خصوص تحولات جهان اسلام با توجه به جایگاه مالزی در قاره آسیا و در بین کشور‌های اسلامی گفت‌وگو‌های مهم و ارزشمندی بین ما انجام شد.  

امیرعبداللهیان افزود: در موضوعات دوجانبه اتفاق نظر داریم که در آینده نزدیک کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور در تهران برگزار شود. توافق کردیم کمیته‌های فرعی زیر مجموعه کمیسیون مشترک در زمینه‌های کنسولی، تجاری، اقتصادی، مبارزه با تروریسم،   فرهنگی و ... به صورت فعال جلسات و دیدار‌های منظم خود را  در پایتخت‌ها برگزار کنند.

وی گفت: برگزاری این کمیسیون در آینده نزدیک یکی از دستاورد‌های سفر وزیر خارجه مالزی به تهران خواهد بود.

امیرعبداللهیان افزود: توافق کردیم در ماه آینده وزیر آموزش عالی مالزی به تهران سفر کند. با توجه به همکاری‌های خوب و مفید در تبادل استاد و دانشگاه این سفر را گام مهمی در توسعه همکاری‌های علمی وفناوری بین دو کشور می‌دانیم.

وی گفت: رئیسی از نخست‌وزیر مالزی برای سفر به تهران دعوت کرد و دعوت متقابلی از آقای رئیسی برای سفر به کوالالامپور وجود دارد و از مسیر دیپلماتیک در حال تنظیم سفر و دیدار روسای دو کشور هستیم.

وزیرخارجه ادامه داد: تیم همکاران ما در وزارت خارجه دو کشور با کمک سایر بخش‌های دولتی و خصوصی برای آماده سازی این اسناد تلاش‌های خود را از هفته آینده در پایتخت‌ها با جدیت آغاز خواهند کرد.

امیرعبداللهیان افزود: یکی از موضوعات مورد علاقه ما همکاری‌های علمی و فناوری و اندیشکده‌ای است. وزیر خارجه مالزی امروز در مرکز مطالعات وزارت خارجه نشست مهمی را برگزار کرد و تبادل دیدگاه‌ها در حوزه اندیشکده‌ای یکی از برنامه‌های سفر وزیر خارجه مالزی به تهران است.

رئیس دستگاه دیپلماسی گفت: اتفاق نظر داریم در خصوص همکاری و مسابقات رفت و برگشت دوستانه در تمامی زمینه‌های ورزشی شاهد تحرک هر چه بیشتر باشیم.

وزیر خارجه ادامه داد: توافق کردیم در خصوص استرداد مجرمان و تبادل زندانیان با همکاری قوه قضائیه در دو کشور شتاب بیشتری به تبادل زندانیان ببخشیم. پیشنهاد کردیم در گام اول زندانیان زن مالزیایی در ایران و زندانیان زن ایرانی در مالزی در آینده نزدیک تبادل شوند که امیدواریم هر چه زودتر شاهد این تبادل باشیم.  

امیر عبداللهیان اظهار کرد: در خصوص جنگ در اوکراین، تحولات در افغانستان و وضعیت در سوریه و موضوع مهم فلسطین تبادل نظر کردیم. منطقه غرب آسیا و حوزه خلیج فارس صفحه جدیدی از روابط را تجربه می‌کند. رهبران کشور‌های منطقه امروز بر تامین امنیت درونزا تأکید بیشتری دارند و همچنین بر اقدامات و نگاه راهبردی توسعه محور به منطقه و توسعه کشور‌های منطقه با شعار امنیت و توسعه برای همه در حال حرکت هستیم. رژیم جعلی اسرائیل تنها کنشگر غاصب، اشغالگر و تجاوزگر در منطقه غرب آسیاست که امیدوارم با بصیرت ملت‌ها و دولت‌های منطقه بتوانیم با حمایت امت اسلامی و جهان اسلام حمایت‌های قوی‌تر و نیرومندی را از ملت و مقاومت فلسطین به عمل آوردیم.

وی گفت: دیدگاه‌های ایران و مالزی در حمایت از مردم فلسطین، مبارزه با تروریسم و همکاری چندجانبه بین کشور‌های مسلمان مشترک است و گفت‌وگو‌های بسیار سازنده‌ای داشتیم.

رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان با بیان اینکه از سال ۲۰۱۷ تاکنون کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و مالزی برگزار نشده است، اضافه کرد: توافق کردیم در ماه آینده وزیر آموزش عالی مالزی به تهران سفر کند؛ این سفر در راستای همکاری خوب و مفید در حوزه تبادل استاد و دانشجو بین ایران و مالزی است.

وی همچنین ضمن بیان این موضوع که آقای رئیسی از نخست وزیر مالزی برای سفر به تهران دعوت کرده است، گفت: دعوت متقابلی نیز برای سفر آقای رئیسی به مالزی وجود دارد.

امیرعبداللهیان گفت: سوئد و دانمارک با این روش و تداوم اهانت به قرآن کریم نگران جدی رشد و توسعه افراط گرایی و خشونت و تروریسم در اروپا باشند.

رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان تأکید کرد: سوئد و دانمارک بدانند بر اساس نشست وزرای خارجه سازمان همکاری اسلامی ایده تحریم کالا‌های سوئدی و دانمارکی در جهان اسلام مطرح شده و توسط وزرا پیگیری خواهد شد؛ تا دیر نشده سوئد و دانمارک نسبت به این رویه غلط و نادرست خود تجدید نظر بکنند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب