رضوانی: طرح هفت سطح شنا زمینه را برای همگانی کردن و کشف استعدادهای این رشته ورزشی فراهم میکند
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، محسن رضوانی رئیس فدراسیون شنا، شیرجه و واترپلو با بیان اینکه در ۲ سال اخیر در رشته شنا پیشرفت خوبی داشتیم و موفق به ثبت رکوردهای ملی شدهایم گفت: همچنین ما در رشته واترپلو تلاش کردیم که با برنامهریزی مدال برنزی را که در سال ۹۷ پس از ۴۴ سال در بازیهای آسیایی کسب کردیم را حفظ کنیم و در خصوص رشته شیرجه نیز با توجه به کمبود سخت افزارهای مورد نیاز برای حفظ و نگهداری استعدادهای این رشته با مشکلات زیادی روبهرو بودیم.
وی در ادامه با بیان اینکه اکنون باید شرایط کشور به گونهای باشد که تمامی نوجوانان و جوانان بتوانند شنا کردن را بیاموزند، اظهار داشت: در همین راستا طرحی از سوی فدراسیون جهانی شنا تحت عنوان شنا برای همه، شنا برای زندگی مدنظر قرار گرفته است و حسین المسلم مدیر شورای المپیک کنفدراسیون شنا آسیا و مدیرکل شورای المپیک در سفری که در تابستان سال ۱۴۰۱ به ایران داشت درخصوص شنای ایران با معاون اول رئیس جمهور دیدار کرد.
رضوانی با اشاره به بررسی طرح هفت سطح شنا در سراسر کشور در این دیدار گفت: این طرح برای نوآموزان شنا ۶ الی ۱۲ سال برنامهریزی شده و به آموزش شنا در هفت سطح از پایه تا پیشرفته میپردازد و اجرای آن زمینه را برای همگانی کردن و کشف و رشد استعدادهای این رشته ورزشی فراهم میکند که خوشبختانه طی این ۲ سال اقدامات خوبی برای اجرای این طرح انجام شده است.
رئیس فدراسیون شنا، شیرجه و واترپلو تاکید کرد: شناگران جوان و آیندهدار ایران در سالهای اخیر نشان دادهاند در صورت فراهم سازی شرایط و امکانات مناسب میتوانند آینده خوبی برای این رشته رقم بزنند و اگر ما برای آموزش شنا بعنوان یک ورزش پایه به فرزندانمان پیش از ۱۲ سالگی برنامهریزی کنیم، قطعا شاهد رشد و موفقیتشان در رشتههای ورزشی مختلف و حتی محیط کار و زندگیشان خواهیم بود.
رضوانی با اشاره به موفقیتهای کسب شده در این رشته ورزشی در سال ۱۴۰۱ گفت: در طول سال ۱۴۰۱ با تلاش شناگران ایران ۷۳ رکورد در ردههای سنی و ملی به ثبت رسیده است و همچنین در بازیهای همبستگی کشورهای اسلامی که سال گذشته به میزبانی ترکیه برگزار شد ملیپوشان کشورمان موفق شدند مدال برنز تیمی در ماده ۴ در ۱۰۰ متررا کسب کنند.
وی در ادامه با اشاره به موفقیتهای کسب شده توسط ملیپوشان شنای ایران در رقابتهای انتخابی مسابقات شنا قهرمانی جهان در اوایل سال جاری بیان کرد: خوشبختانه نتایج کسب شده در این رشته ورزشی نشاندهنده روند رو به رشد شنای کشورمان است، اما تعدادی از ابر قدرتهای دنیا در آسیا حضور دارند و برای کسب مدال نیازمند تلاش و برنامهریزی همه جانبه هستیم.
رضوانی در خصوص وضعیت رشته واترپلو گفت: ما در رشته واترپلو در سال ۲۰۱۸ موفق شدیم پس از ۴۴ سال به مدال بازیهای آسیایی دست یابیم که این اتفاق مهم برای این رشته بسیار مفید بود، اما با توجه به شیوع بیماری کرونا و تعطیلی استخرها به مدت دو سال بازی رسمی نداشتیم؛ با پایداری شرایط کرونا و بازگشایی استخرها شرایط تمرین و آمادهسازی تیم ملی با قدرت از سر گرفته شد و ملیپوشان واترپلو ایران با حضور مربی صربستانی خود سال گذشته عازم رقابتهای واترپلو قهرمانی آسیا به میزبانی تایلند شد.
وی افزود: با توجه به پایان قرارداد مربی خارجی تیم ملی واترپلو ایران و فراهم نشدن ادامه همکاری با این مربی، با تصمیم کمیته فنی یک مربی داخلی برای هدایت تیم جهت حضور در مسابقات قهرمانی آسیا انتخاب شد و از آنجاییکه مسابقات قهرمانی آسیا سنگاپور بعنوان رقابتهای ورودی لیگ جهانی بود و تیمملی واترپلوی ایران برای کسب جواز حضور در برلین نیازمند کسب موفقیت در این مسابقات بودند.
رئیس فدراسیون ادامه داد: ملیپوشان واترپلو ایران در این مسابقات خوش درخشیدند و موفق شدند برای نخستین بار در تاریخ این رشته ورزشی به مدال نقره قهرمانی آسیا دست یابند و طلسم مدالآوری در این رقابتها را پس از ۲۸ سال بشکنند و تیم ملی ایران با کسب این مدال تاریخی جواز حضور در مسابقات لیگ جهانی را کسب کرد و پس از آن راهی این رقابتها در آلمان شد که اتفاق بزرگی برای این رشته ورزشی بود.
همچنین رضوانی در خصو ص شیرجه کشورمان گفت: با رایزنیهای صورت گرفته موفق شدیم سال ۱۴۰۱ شیرجه کشورمان را همراه با یک مربی به کمپ تمرینی فدراسیون جهانی که کشور مالزی برگزار شد اعزام کنیم. اگر مشکلی پیش نیاید به صورت گلخانهای ۳ تا ۴ شیرجهرو خوب داریم که این شیرجهروها آینده بسیار درخشانی دارند و اگر بتوانیم آنها را حمایت کنیم به صورت گلخانهای میتوانند موفق باشند، اما در مجموع برای توسعه شیرجه از ابزار مناسب و کافی برخوردار نیستیم.
وی در ادامه با بیان اینکه در سال ۱۴۰۱ حدود ۲۴ رکورد در بخش بانوان جابجا شد، اظهار داشت: این اتفاق نشان از علاقه و انگیزه بانوان کشورمان است و خوشبختانه در حال حاضر دارای لیگ واترپلوی بانوان هستیم و در بخش بانوان چندین مسابقه شنا نیز سالیانه برگزار میکنیم. آن چیزی را که مدنظر ما است فقط و فقط در ایران میتوانیم برگزار کنیم.
انتهای پیام/