ستارهای جهانی در راه کلینزمان، کیگان و بکام؛ «هری کین» چندمین ستاره وارداتی بایرن مونیخ از انگلیس است؟
به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، هفتهها بحث انتقال «هری کین» از تاتنهام هاتسپر به بایرن مونیخ مطرح بود تا این که سرانجام چنین خریدی نهایی شد. فوروارد تیم لندنی که نزدیک به دو دهه در تمام ردههای اسپرز فعالیت کرده بود، به دنبال چالش تازهای میگشت.
گلزن صاحب نام به ۳۰ سالگی رسیده بود و هیچ افتخار و عنوان تیمی را کسب نکرده بود. از طرفی مونیخیها بعد از رفتن روبرت لواندوفسکی در تابستان گذشته، به شدت جای خالی «شماره ۹» واقعی را حس میکردند.
کین که قبلا مورد توجه تیمهای بزرگ شهر منچستر (یونایتد و سیتی) نیز قرارداشت، برای حضور در تیم پرافتخار آلمانی و شروع ماجراجویی جدید ابراز علاقه کرد. سران باشگاه نیز هفتهها پروژه جذب وی را پیگیری کردند. آنها ۴ پیشنهاد به مدیریت باشگاه لندنی ارائه کردند. عاقبت در ازای ۱۰۰ میلیون یورو به اضافه ۲۰ میلیون یورو متغیرات، ستاره با کلاس جهانی انگلیسیها با قراردادی ۴ ساله به عضویت باواریاییها درآمد.
این انتقال از جنبههای گوناگونی قابل توجه است؛ از جمله این که قبل از وی، بایرن چند ستاره وارداتی از فوتبال انگلیس را داشت.همینطور او تنها کاپیتان سه شیرها (تیم انگلیس) نیست که راه خروج از لیگ برتر را در پیش گرفته است.
در این گزارش از این دو جنبه به انتقال ستاره بی، چون و چرای چند سال اخیر پریمیرلیگ نگاه میاندازیم:
کین، هشتمین ستاره وارداتی بایرن از انگلیس
همانگونه که گفته شد، هری کین تنها ستاره وارداتی باواریاییها از «فوتبال جزیره» نبوده است. آنها همیشه به دنبال تقویت تیم پرستاره خود بوده اند، در این مسیر پیوسته رقابتهای پریمیرلیگ انگلیس را زیر نظرداشتند. اگر تابستان امسال خواستار کین از تاتنهام و حتی کایل واکر از منچسترسیتی شدند، حتی دکلان رایس را تا قبل از پیوستن به آرسنال مد نظرقراردادند، در واقع در سایه همین نگاه «ویژه» و «همیشگی» به معتبرترین لیگ کنونی جهان بوده است.
طبق آنچه در تاریخ ثبت شده و سایت معتبر گل نقل میکند، تا قبل از کین، آنها ۸ ستاره درجه یک را از این فوتبال «وارد» کردند و نکته جالب در این باره، حتی خریدهای آلمانی بوده است.
این بازیکنان وارداتی شامل چه نفراتی شده اند؟
-آلن مک اینالی (سال ۱۹۸۹)
در سال ۱۹۸۹ باشگاه ژرمنها اولین خریدش را از این لیگ انجام داد، اما آن بازیکن، انگلیسی نبود!
در ازای ۱.۶۵ میلیون یورو «آلن مک اینالی»، مهاجم تیم ملی اسکاتلند و عضو آستون ویلا جذب تیم پرافتخارشد. او در کنار رادمیلا میهالوویچ صربستانی، زوج خط حمله خوبی را ساخت. زوجی که به «میک و مک» معروف شدند. وی در فصل اول ۱۰ گل زد، اما در ادامه حضورش اغلب مصدوم بود تا این که به عنوان بازیکن آزاد به تیم کیلمارناک کشورش ملحق شد.
-یورگن کلینزمان (سال ۱۹۹۵)
فکر میکنید دومین ستاره وارداتی از انگلیس برای مونیخیها چه کسی بود؟ باورنمی کنید:یورگن کلینزمان، مهاجم بزرگ تاریخ تیم آلمان!
وی که با تیم اشتوتگارت مطرح شد، در سال ۱۹۸۹ به ایتالیا رفت و برای اینترمیلان ۳ سال بازی کرد. بعد برای ۲ سال به فرانسه رفت و بازی در تیم موناکو را تجربه کرد تا این که در سال ۱۹۹۴ بازیکن تاتنهام شد. در همین تیم انگلیسی یک فصل بازی کرد تا این که بایرن در سال ۱۹۹۵ سراغش آمد.
«کلینزی» در ازای ۱.۴ میلیون یورو جذب شد و برای تیم جنوبی ژرمنها ۲ فصل بازی کرد. ۶۵ بازی کرد و ۳۱ گل به ثمررساند تا این که به تیم سمپدوریا ایتالیا انتقال یافت.
-جروم بواتنگ (سال ۲۰۱۱)
۱۶ سال بعد از کلینزمان، بایرن یک بار دیگر از جزیره ستاره خرید و این بار نیز باز یک مهره ملی پوش آلمانی دیگر را به تیمش آورد.
آنها «جروم بواتنگ» را با ۲۱ سال سن از منچسترسیتی در اختیارگرفتند. این انتقال برای سرخپوشان ۱۳.۵ میلیون یورو هزینه دربرداشت.
بواتنگ در این تیم ماند و ستارهای کلیدی شد و البته به افتخارات بسیاری هم رسید. مدافع میانی بلندقامت در سالهای ۲۰۱۳ و ۲۰۲۰ با بایرن فاتح سه گانه بوندس لیگا، جام حذفی آلمان و اروپا شد تا این که به المپیک لیون رفت.
-پپه رینا (سال ۲۰۱۴)
در سال ۲۰۱۴ بایرنیها در جست و جوی ذخیره مطمئنی برای مانوئل نویر میگشتند؛ دروازه بانی که مورد تایید «پپ گواردیولا»، سرمربی وقت تیم نیز باشد. تا این که سراغ پپه رینا از لیورپول رفتند و او را در ازای ۳ میلیون یورو جذب کردند.
وی در تمام مدت حضورش ۱۹۳ دقیقه برای تیم بوندس لیگایی بازی کرد تا این راهی ناپولی شد.
-لئوری سانه (سال ۲۰۲۰)
بازیکن وارداتی بعدی بایرنیها از انگلیس، یک ملی پوش آلمانی بود، اما ماجرای انتقالش به این تیم مثل ماجرای هری کین، مدتها طول کشید و دنباله دار بود.
این ستاره کسی جز لروی سانه نبود که با هدف جایگزینی آرین روبن به تیم آورده شد. تیم مونیخی او را در ازای ۴۹ میلیون یورو از منچسترسیتی به خدمت گرفت.
-عمر ریچاردز (سال ۲۰۲۱)
یک خرید دیگر مونیخیها از جزیره، «عمر ریچادز» بود که ۲ سال قبل رخ داد. مدافع چپ ۲۳ ساله از تیم ریدینگ به خدمت گرفته شد، اما در بایرن جایگاهی ثابت پیدانکرد. او در ازای ۸.۵ میلیون یورو گرفته شد و بعد از یک سال به تیم ناتینگهام فارست داده شد.
-سادیو مانه (سال ۲۰۲۲)
در تابستان گذشته وقتی که روبرت لواندوفسکی مونیخ را به مقصد بارسلونا ترک کرد، بایرنیها ابتدا به هری کین توجه کردند، اما «پالس» مثبتی از سوی تاتنهام و فوروارد ارزشمند دریافت نکردند.پس برای جانشینی سراغ سادیو مانه از لیورپول رفتند و وی را در ازای ۳۲ میلیون یورو استخدام کردند. در مدت یک فصل این مهاجم آفریقایی هیچگاه در قامت گلزنی ششدانگ ظاهر نشد چرا که دراکثر اوقات مصدوم یا روی نیمکت بود.
با آمدن توماس توخل، از فهرست بازیکنان مورد نظر برای فصل جاری کنارگذاشته شد و به همین خاطر بعد ازسپری کردن ۱۲ ماه ناموفق در جنوب آلمان راهی النصر عربستان شد.
-ژائو کانسلو (سال ۲۰۲۳)
در ژانویه سال جاری میلادی بایرنیها «ژائو کانسلو» مدافع پرتغالی را از منچسترسیتی به خدمت گرفتند. این بازیکن که هشتمین بازیکن وارداتی تاریخ مونیخیها از پریمیرلیگ به حساب میآید، به صورت یار قرضی به خدمت گرفته شد.
اما نتوانست رضایت باواریاییها جلب کند. از این رو در پایان فصل به تیم اصلی اش بازگشت. البته چندین هفته بعد از حضور مجددش در منچستر، بایرن هفتهها تلاش کرد تا توانست به نهمین ستاره وارداتی اش از این لیگ (هری کین) برسد.
کین، چهارمین کاپیتان لژیونر انگلیس
اگر کین حالا رضایت داده به خارج از فوتبال کشورش رفته و ماجراجویی جدیدی را دنبال کند، نخستین کاپیتان تیم ملی انگلیس نیست که «لژیونر» شده چرا که در گذشتههای دور و نزدیک، فرماندههای از «سه شیرها» بوده اند که این راه رفته اند. فکرمی کنید این کاپیتانهای دور از وطن شامل چه کسانی بودند؟
گزارشگر پرتال اسپرت بییبل دراین باره دست به تحقیق زده است:
-کیگان، اولین کاپیتان مهاجرت کرده سه شیرها
اولین کاپیتانی که در تاریخ تیم ملی این کشور اروپایی به خارج رفت، «کوین کیگان» اسطوره فراموش نشدنی دهه ۷۰ لیورپول بود. او در زمانی که «دان ریوی»، سرمربی تیم ملی بود، لیورپول را ترک کرد، به آلمان آمد و عضو تیم قدیمی هامبورگ شد. در آن هنگام با بزرگانی همچون هورست هروبش، فلیکس ماگات، مانفرد کالتس و کاسپر ممرینگ هم تیمی شد و در عین حال بازوبند کاپیتانی تیم انگلیس را هم حفظ کرد. در تیم بوندس لیگایی ۳ فصل حضورداشت. همراه این تیم به مقام قهرمانی بوندس لیگا در فصل ۱۹۷۹-۱۹۷۸ رسید. سه دوره هم به عنوان بازیکن برتر سال انتخاب شد.
-دیوید پلات، دومین کاپیتان لژیونر
دیوید پلات اولین بازی ملی خود را در سال ۱۹۸۸ برای آستون ویلا انجام داد. در سال ۱۹۹۳ در حالی که در سری آ ایتالیا برای باری بازی میکرد، کاپیتان سه شیرها بود. بعد به یوونتوس رفت. در آنجا جام یوفا گرفت. پس از یک فصل با سمپدوریا قرارداد بست و در سال ۱۹۹۴ فاتح کوپا ایتالیا شد.
-سومین کاپیتان لژیونر:دیوید بکام
در شرایطی که دیوید بکام در فوتبال انگلیس با منچستریونایتد مطرح شد، بازوبند کاپیتانی اش را نداشت. در سال ۲۰۰۰ توسط پیتر تیلور، سرمربی تیم ملی به عنوان کاپیتان «سه شیرها» معرفی شد و همین مسئولیت را زیر نظر اسوون گوران اریکسون ادامه داد.
پس از درگیری با سرالکس فرگوسن، بکام در سال ۲۰۰۳ منچستر را ترک کرد و به رئال مادرید پیوست؛ جایی که در مدت ۴ سال حضورش در قلب اسپانیا، تنها یک عنوان قهرمانی لالیگا کسب کرد.
-کین کاپیتانی که به دنبال افتخار میگردد
کین که حالا در اولین روزهای حضورش در بایرن فعالیتی تازه را آغازکرده، دومین کاپیتان تاریخ سه شیرها بعد از کوین کیگان است که بازی در بوندس لیگا را تجربه میکند. هری البته در آستانه رقابتهای جام جهانی ۲۰۱۸ توسط گرت ساوتگیت به عنوان کاپیتان تیم ملی برگزیده شد. حالا با این همه تجربه بازی در نقش مهاجم و کاپیتان، بدون افتخار تیمی است و خواهان دست یابی به عناوین گوناگون همراه مونیخی هاست.
انتهای پیام/