از اشمایکل و سولسشیر تا لارسون و ابراهیموویچ؛ ۵ ستاره برتر تمام ادوار منچستریونایتد از اسکاندیناوی
به گزارش خبرنگار ورزشی علم و فناوری خبرگزاری آنا، فصل گذشته وقتی رقابتهای لیگ برتر انگلیس به اتمام رسید، خرید مهاجم نوک حمله در دستور کار منچستریونایتد قرارگرفت.اریک تن هاخ که فصلی پرافت و خیز را پشت سرگذاشته بود، به شدت در پیشانی خط حمله تیمش جای یک «شماره ۹ واقعی» را خالی میدید. سرمربی هلندی میخواست مهاجمی با خصوصیات مشابه «ارلینگ هالند» از همشهریهای سیتیزنی برای تیم فصل جدید در خدمت داشته باشد. از این رو دستور جست و جو برای یافتن سانترفورواردی توانمند را صادرکرد. این کند و کاو چندی قبل سرانجام خاتمه یافت. زیرا یونایتدها توانستند «راسموس هویلند» دانمارکی را در ازای رقم اعجاب برانگیز ۷۲ میلیون پوند استخدام کنند.
ستاره ۲۰ ساله و تازه وارد درفصل قبل به عنوان یکی از هیجان انگیزترین سانترفورواردهای اروپا ظاهرشد به طوری که شروع درخشانی در فوتبال سطح بالا با ۶ گل زده در ۶ بازی ملی برای دانمارک داشت. حالا تن هاخ امیدواراست هویلند به مهاجمی کامل در تیمش تبدیل شود تا بتواند با اتکا به این ستاره و دیگر شاگردانش، شیاطین سرخ را کم کم به جایگاه شکوهمند گذشته خود در لیگ برتر بازگرداند.
با چنین درک و ذهنیتی که مرد هلندی از ستاره تازه واردش دارد، میتوان انتظارداشت که از شمال اروپا و منطقهای به نام اسکاندیناوی خرید موفق دیگری باشد.یونایتدها وقتی به گذشته رجوع میکنند و صفحات تاریخ را ورق میزنند، میبینند که خریدهای خوب و ارزشمندی از شبه جزیره اسکاندیناوی (از نظر جغرافیایی شامل سوئد، نروژ، دانمارک، فنلاند، ایسلند، جزایر فارو میشود) داشته اند. پس میپرسند چرا گلزن دانمارکی مثل نمونههای گذشته نباشد؟
در ادامه این گزارش نگاهی به ۵ خرید برتر و موفق تیم الدترافوردی در طول تاریخ از اسکاندیناوی میاندازیم:
پیتر اشمایکل
پیتر اشمایکل بی شک بزرگترین بازیکن از منطقه اسکاندویناوی است که در لیگ برتر انگلیس بازی کرده است. همینطور چهرهای است که نقش بسزایی در موفقیتهای تیم نخست شهر منچستر در سالهای دهه ۹۰ داشت. این اسطوره دانمارکی در سال ۱۹۹۱ در ازای تنها ۵۰۵ هزار پوند از تیم بروندبی کشورش به خدمت گرفته شد. ۸ فصل از دروازه سرخپوشان با قدرت محافظت کرد و یکی از شاگردان ارزشمند و تاثیرگذار سرآلکس فرگوسن در کسب موفقیتهای سریالی بود. به همین خاطر بود که در آن سالها پیوسته به عنوان یکی از بهترین گلرهای جهان معرفی میشد.اشمایکل در مدت حضورش به عناوین بسیاری رسید. از جمله ۵ مقام قهرمانی لیگ برتر را کسب کرد، به ۳ قهرمانی جام حذفی (FA Cup) و لیگ قهرمانان دست یافت.
ضمن آنکه در غیاب روی کین، کاپیتان تیمی بود که در فینال لیگ قهرمانان سال ۱۹۹۹ مقابل بایرن مونیخ، آن حماسه سازی را در ۳ دقیقه وقت اضافه کرد و تاج قهرمانی را برسرگذاشت. او همچنان تنها دروازه بانی است که عنوان «بازیکن برتر فصل» لیگ برتر را دراختیاردارد. زیرا در فصل ۱۹۹۶-۱۹۹۵ به خاطر درخشش بسیار برای این منظور انتخاب شد. «پیتر کبیر» در دوران حضورش برای یونایتد موفق شد ۳۹۸ بازی انجام دهد و یکی از بزرگان جاودانه تاریخ منچستریونایتد و لیگ برتر شود.
اوله گونار سولسشیر
سولسشیر یک خرید ارزان قیمت، اما موثر سرآلکس فرگوسن در اواسط دهه ۹۰ با رقمی واقعا ناچیز از تیم مولده بود که به سرعت به یکی از گلزنان درجه یک لیگ برتر تبدیل شد.بیش از یک دهه در تیم انگلیسی حضور داشت و در تمام پیکارها ۱۲۶ گل زد. اوله گونار از آن دسته بازیکنانی بود که ابتدا روی نیمکت مینشست، اما وقتی به فرمان مربی به زمین میآمد، فوری تاثیرش را با گلزنی نشان میداد. از این رو به «تعویض طلایی» معروف شده بود. مهاجم نروژی در فصل ۱۹۹۹-۱۹۹۸ و در برد ۸ بر یک مقابل ناتینگهام فارست ۴ گل به عنوان بازیکن تعویضی به ثمررساند. در مدت حضورش در جمع شیاطین سرخ ۱۲ جام را کسب کرد. از جمله ۶ مقام نخست لیگ را به دست آورد. البته بعد از اتمام دوره بازی، به عنوان سرمربی برای ۳ سال به الدترافورد بازگشت که نتوانست کار خاصی انجام دهد. این چهره ۶۷ مرتبه پیراهن تیم ملی نروژ را به تن کرد و ۲۳ گل برایش زد که در نهایت ششمین گلزن برتر تاریخ این کشور شمال اروپا شد.
رونی جانسون
یونایتد در تابستان ۱۹۹۶ «رونی جانسون» را از بشیکتاش ترکیه به خدمت گرفت تا جانشینی برای استیو بروس پیداکند. این بازیکن نروژی در آن موقع یک فصل در لیگ ترکیه بازی کرده بود و خوش درخشیده بود. پس به الدترافورد آورده شد. ملی پوش نروژی در ۶ فصل یونایتدها را همراهی کرد که به ۳ مقام قهرمانی رسید و در فصل ۱۹۹۹-۱۹۹۸ نیز صاحب سه گانه شد. در آخرین روزهای حضورش در تیم لیگ برتری، با مشکل مصدومیت مواجه شد تا این که سال ۲۰۰۲ به عنوان بازیکن آزاد به آستون ویلا رفت.
هنریک لارسون
دوران حضور هنریک لارسون در منچستریونایتد ماجرایی موفق، اما کوتاه بود. این مهاجم کهنه کار سوئدی به صورت قرضی به این تیم در فصل ۲۰۰۷-۲۰۰۶ پیوست تا بر قدرت خط اتش تیم بیفزاید. البته سرالکس طرفدار این بود که برای مدت طولانی مهاجم سوئدی را در اختیارداشته باشد؛ همان گلزنی که در تمام پیکارها برای سلتیک ۲۴۲ گل زده و در دوره حضور در بارسلونا موفق به کسب مقام نخست لیگ قهرمانان شده بود. هنریک به هلزینگبورگ، سرزمین مادری اش بازگشته بود که به عنوان بازیکن قرضی برای شیاطین سرخ به کارگرفته شد و تنها در ۱۳ بازی، اثری جاودانه از خود برجای گذاشت. هرچند فقط ۳ گل برای تیم انگلیسی زد، اما نزد هم تیمیها و مسئولان تاثیر فوق العادهای از خود برجای گذاشت تا جایی که «فرگی» در کتاب خاطراتش نوشت:در بدو ورودش به یونایتد، بین بازیکنان ما بیشتر به عنوان یک چهره فرهنگی به نظر میآمد. در تمرینات، فوق العاده بود. حرکاتش و شکل بازی در جاهای مختلف، فوق العاده چشمگیربودند. سه گلی که برای ما زد، اصلا ملاکی برای سنجش عملکردش نبود. در آخرین بازی مقابل میدلزبرو که ۲ بر یک برنده شدیم، در خط میانی از جان مایه گذاشت. وقتی به رختکن رفتیم، همه بازیکنان برایش ایستادند و او را تشویق کردند. او فقط برای دو ماه با ما بود و این همه تاثیر بر تیم گذاشت.
زلاتان ابراهیموویچ
زلاتان ابراهیموویچ در تابستان ۲۰۱۶ به لیگ برتر واردشد. با وجودی که آن موقع ۳۴ سال داشت و فورواردی کهنه کار محسوب میشد، میخواست قابلیت هایش را نشان دهد؛ یعنی همان چیزی که برخی از هواداران به آن شک داشتند. وقتی در اولین فصل حضورش در منچستر، مهاجم سوئدی در همه رقابتها ۲۸ گل برای تیمش زد و تیم به دو قهرمانی جام اتحادیه و لیگ اروپارسید، خواسته زلاتان که با تصمیم ژوزه مورینیو و به عنوان بازیکنی آزاد آمد، به اثبات رسید. ستاره با سابقه همان موقع به گزارشگر ESPN گفت: واقعا خوشحالم. فوق العاده لذت بردم. چون وقتی به اینجا آمدم، تقریبا همه مخالف بودند. در انگلیس کسی مرا دوست نداشت. اما با گل هایم توانستم دل همه را به دست آورم ومحبوب شوم.
انتهای پیام/