دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
28 ارديبهشت 1395 - 17:49
در همایش ملی روان‌شناسی و مشاوره واحد کرج عنوان شد

بیش از ۷۰ درصد نیروی انسانی سازمان بهزیستی، مشاوران و روان‌شناسان هستند

همایش ملی روان‌شناسی و مشاوره در سالن اجتماعات مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج و با همکاری نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری و دانشکده روان‌شناسی این دانشگاه برگزار شد.
کد خبر : 86342

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، دکتر محمد حاتمی معاون سازمان نظام روان‌شناسی کشور در این همایش با تبریک سالروز تاسیس نظام روان‌شناسی و مشاوره در کشور گفت: یکی از اهداف این نظام دستیابی به سلامت روان جامعه است.


وی حضور و حمایت روان‌شناسان و مشاوران را دلگرم کننده عنوان کرد و افزود: اکنون روان‌شناسی و مشاوره از یک سو به یک نیاز عمومی تبدیل شده است تا جایی که از نیاز به دارو برای سلامت انسان‌ها مهم‌تر است و از سوی دیگر با تثبت جایگاه خود در سلامت کشور توانسته است به عنوان یکی از ارکان سلامت جامعه مطرح شود.


حاتمی رسیدن به این سلامت را با اتکا به پیشگیری فرا‌تر از درمان، ممکن دانست و گفت: کمیسیون پیشگیری از آسیب‌های روانی یکی از موثر‌ترین نهادهای نظام روان‌شناسی کشور است و این در حالی است که حصول سلامت روانی مردم جامعه تنها با به کار گیری تخصص، دانش و مهارت روان‌شناسان و مشاوران امکان پذیر است.


وی وظیفه اصلی روان‌شناسان را پیشگیری، آموزش و کسب مهارت‌های لازم برشمرد و لازمه این امر را حمایت بیشتر مسئولین و تخصیص بودجه مناسب دانست.


حاتمی با اشاره به روان‌شناسی روز دنیا گفت: در تمام دنیا روان‌شناسی بومی پاسخگوی نیاز مردم‌‌ همان جامعه است و ما در کشور خود با یک روان‌شناسی کاملا بومی و فرهنگی موفق خواهیم بود.


حاتمی با اشاره به روان‌شناسی روز دنیا گفت: در تمام دنیا روان‌شناسی بومی پاسخگوی نیاز مردم‌‌ همان جامعه است و ما در کشور خود با یک روان‌شناسی کاملا بومی و فرهنگی موفق خواهیم بود

رئیس کمیته تایید صلاحیت حرفه‌ای روان‌شناسان و مشاوران کشور افزود: با توجه به تربیت روان‌شناسان و مشاوران در کشور با اصول اعتقادی و دین مدارانه، این قشر در کشورمان متدین و با صلاحیت پرورش یافته‌اند و از نظر صلاحیت اخلاقی کم نظیر هستند.


وی با قدردانی از زحمات و تلاش‌های بی‌شائبه پیشکوستان عرصه روان‌شناسی و مشاوره کشور گفت: نسل جدید روان‌شناسان و مشاوران کشور در راهند و باید با رعایتشان و جایگاه کسانی که این مسیر را برایشان هموار کرده‌اند، با حفظ اعتماد به نفس در راه تحقق سلامت روانی جامعه و توجه به پیشگیری به جای درمان از هیچ تلاشی فروگذار نکنند.


رئیس کمیسیون چشم انداز سلامت و امور نخبگان مجمع تشخیص مصلحت نظام هم گفت: سلامت انسان فقط به جسم و خصوصیات فیزیکی وی محدود نمی‌شود و سلامت روان افراد بخش عمده‌ای از سلامت جامعه را تشکیل می‌دهد.


دکتر محمدابراهیم مداحی در همایش ملی روان‌شناسی و مشاوره با ذکر حدیثی از حضرت علی (ع) علم را قدرت دانست و افزود: علم از صفات رحمانیت خداوند است و لذا همه بندگان از آن بهره‌مند می‌شوند و طبعا هرکس علم بیشتری کسب کند دارای قدرت بیشتری است و این امری است که مسلمان و غیرمسلمان نمی‌شناسد.


وی تاکید کرد: برای دست یابی به قدرت در جهان امروز می‌بایست به قانون حاکم بر پدیده‌ها معرفت پیدا کرد و این فقط با شعار حاصل نمی‌شود.


مداحی آموزش، پژوهش و تجاری سازی علم را سه عامل پیشرفت علم دانست و گفت: در مرحله تجاری سازی علم ما هنوز به جایگاه واقعی خودمان نرسیده‌ایم و باید فکری برای آن کرد.


وی افزود: دهه حاضر به زعم بسیاری از روان‌شناسان مطرح جهان، دهه اضطراب و افسردگی است.



مداحی علت این وضعیت را عدم تبیین درستی از انسان و سلامت وی دانست و افزود: سلامت انسان فقط به خصوصیات جسمی و فیزیکی وی منحصر نیست، بلکه آسیب‌های روانی، فرهنگی و معنوی جامعه نیز بسیار حائز اهمیت است و سلامت روان افراد بخش عمده‌ای از سلامت یک جامعه را تشکیل می‌دهد.


رئیس کمیسیون چشم انداز سلامت و امور نخبگان مجمع تشخیص مصلحت نظام با انتقاد از لایحه سلامت و روان کشور که برای ارائه به مجلس آماده شده است، گفت: در یکی از بندهای این لایحه که تولیت سلامت روانی جامعه تعریف می‌کند حتی اسمی هم از روان‌شناس و مشاور نیامده است و این یک نقص بزرگ است و جای بحث دارد.


مداحی مهارت را یکی از اصول اولیه عملکرد حرفه‌ای موفق در زمینه روان‌شناسی و مشاوره عنوان و اظهار کرد: مشکل مهارت آموزی باید با همکاری هر دو نهاد نظام روان‌شناسی و دانشگاه مرتفع شود و هیچ یک به تنهایی قادر به حل آن نیستند.


وی از شکل گیری سازمان نظام روان‌شناسی کشور ابراز خرسندی کرد و گفت: امروز انتظاری که از این سازمان می‌رود، فرا‌تر از یک اتحادیه صنفی است و این سازمان بایستی با تفکیک نیروهای مهارتی در هر رشته، سبب ساز ارتقاء سلامت روانی جامعه شود.


این مسئول تصریح کرد: ارتقاء سلامت روانی جامعه با حفظ حقوق مشاور و مشاوره گیرنده به طور همزمان امکان پذیر است.


بومی سازی علم در توسعه و ترویج روان‌شناسی و آثاری که در سلامت جامعه دارد تاثیر گذار است


مداحی آموزش، پژوهش و تجاری سازی علم را سه عامل پیشرفت علم دانست و گفت: در مرحله تجاری سازی علم ما هنوز به جایگاه واقعی خودمان نرسیده‌ایم و باید فکری برای آن کرد

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج در جمع روان‌شناسان و مشاوران در سالن اجتماعات مرکزی این واحد دانشگاهی با تاکید بر نقش بومی سازی دانش در توسعه و ترویج علم روان‌شناسی و مشاوره و آثاری که بر سلامت روانی جامعه دارد گفت: تاریخچه علم روان‌شناسی به قدمت تاریخچه حضور انسان در جهان بر می‌گردد و از آنجا که انسان دو بعد جسم و روح دارد به‌‌ همان اندازه که جسمش به درمان و پیشگیری از ابتلاء به امراض نیازمند است، روحش نیز به مراقبت و پیشگیری نیاز دارد.


حجت الاسلام امن‌الله فرید با قدردانی و تجلیل استادان این علم در کشور برای درگذشتگان و پیشکسوتان طلب مغفرت کرد و ادامه داد: بحث‌هایی در روان‌شناسی وجود دارد که می‌توان از آیات قرآن برای آن بهره گرفت.


وی گفت: همانطور که قرآن نیز مطرح شده است انسان با ذکر خداست که به آرامش می‌رسد و این دلیلی بر اهمیت آرامش روحی انسان در زندگی است.


مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری با اشاره به احادیثی از ائمه به وجود روح و آرامش روحی اشاره کرد و تاثیر بی‌دینی در روح انسان را بسیار مخرب توصیف کرد. وی افزود: رهبری دل‌ها، غذای روح و مباحثی از این قبیل که در آیات و روایات و احادیث اسلامی مطرح می‌شود همه اشاره به مباحث روان‌شناسانه دین اسلام دارد.


وی توصیه‌هایی در خصوص بومی سازی و نگاه متدینانه به علم روان‌شناسی ارائه و ابراز امیدواری کرد در آینده با تاکید بیشتر بر این دو نکته شاهد توسعه و ترویج بیشتر و بهتر روان‌شناسی و مشاوره در کشور بوده و هرچه بیشتر به سوی جامعه‌ای سلامت از نظر روحی و روانی پیش برویم.


باید ساختاری فراهم شود تا علم روان‌شناسی و مشاوره در فرهنگ کشور نهادینه شود


رئیس کل سازمان بهزیستی استان البرز هم در همایش ملی روان‌شناسی و مشاوره با تشکر از برگزار کنندگان این همایش مهم در دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج گفت: با توجه به اهمیت علم روان‌شناسی در جامعه انسانی در خصوص این علم و نقش آن در سلامت تک تک افراد جامعه سخن گفتن بسیار سخت است، اما از آنجایی که اعتقاد داریم آنگاه جامعه‌ای توسعه خواهد یافت که منابع انسانی سالم و کارا داشته باشد لذا می‌بایست به این علم بیش از پیش اهمیت داد.


بیاتی‌نژاد اظهار کرد: نیروی انسانی وقتی توانمند است که هم از روح و هم از جسم سالم برخوردار باشد؛ چه بسا فردی که از نظر جسمی معلولیت داشته باشد اما به لحاظ روحی سالم بوده و کارایی داشته باشد؛ اما وقتی انسانی روحش بیمار باشد با داشتن جسم سالم نیز برای جامعه پیرامون خود نه تنها مفید نبوده بلکه مشکل ساز نیز می‌شود.



رئیس سازمان بهزیستی استان البرز با تقسیم خانواده‌ها به چهار گروه سخت گیر و مستبد؛ سهل گیر و آسان گیر؛ پریشان و آشفته و خانواده‌های سالم گفت: بخشی از جامعه ما را خانواده‌های سخت گیر، سهل گیر و آشفته تشکیل می‌دهند که آثار وجودی آن‌ها مانند طلاق در افراد جامعه بسیار مخرب است.


بیاتی‌نژاد با تاکید بر دانستن قدر و جایگاه روان‌شناسی و مشاوره در جامعه ادامه داد: اگر می‌خواهیم جلوی رشد آسیب‌ها و صدمات روحی در جامعه را بگیریم می‌بایست با تکیه بر این علم در پی نهادینه کردن علم روان‌شناسی در فرهنگ جامعه باشیم و ساختاری فراهم شود که مراکز روان‌شناسی و خدمات مشاوره گسترش یابد.


الهیاری: در گذشته ۸۵ درصد روانشناسانی که فعالیت داشتند مدرک و تحصیلاتشان غیر مرتبط بوده، وبا توجه به اینکه بیش از ۸۰ درصد سلامتی انسان‌ها به سلامتی روح و روان آن‌ها بستگی دارد، ضروری است که در این حرفه از متخصصین روان‌شناس بهره گرفت

وی با ارائه آماری از وجود مشاوران و روان‌شناسان در سازمان بهزیستی گفت: با توجه به درک اهمیت سلامت روانی در جامعه از سوی سازمان بهزیستی کشور بیش از ۷۰درصد نیروی انسانی این سازمان، مشاوران و روان‌شناسان هستند و سعی بر این بوده است که با ایجاد مرکزی ضمن ایجاد اشتغال برای این قشر از متخصصین جامعه به سوی نهادینه کردن علم روان‌شناسی و مشاوره در جامعه گام برداریم.


مشاوره به انسان پختگی اجتماعی می‌دهد و مانع از بروز بسیاری از مشکلات و حوادث اجتماعی می‌شود


رئیس سازمان روان‌شناسی و مشاوره ایران نیز، مقدمه ای را در ارتبا ط با مشاوره و روان‌شناسی و چگونگی شکل گیری سازمان نظام روان‌شناسی گفت: در گذشته ۸۵ درصد روانشناسانی که فعالیت داشتند مدرک و تحصیلاتشان غیر مرتبط بوده، وبا توجه به اینکه بیش از ۸۰ درصد سلامتی انسان‌ها به سلامتی روح و روان آن‌ها بستگی دارد، ضروری است که در این حرفه از متخصصین روان‌شناس بهره گرفت.


وی با اشاره به تایید مقام معظم رهبری در این خصوص گفت: ایشان نیز با تأکید حفظ اسرار مردم و امانتداری از سوی مشاوران و روان‌شناسان راهگشای قوت گرفتن نظام سازمان روان‌شناسی کشور شدند.


الهیاری افزود: روان‌شناسی علم ویترینی نیست بلکه علم قدرت است، زیرا کشوری موفق است که نیروی انسانی سالم و متخصص داشته باشد.


وی با اشاره به اینکه نیروی سالم کلید توسعه هر کشوری است تاکید کرد: سلامت انسان در گرو سلامت روح و روان است و مشاوره به انسان پختگی اجتماعی می‌دهد و می‌توانیم جلوی خیلی از حوادث را بگیریم.


این مسئول تصریح کرد: امروزه اگر به خانواده‌ها در برابر تهدیدات اجتماعی آگاهی و راهکار ندهیم، دچار مشکل می‌شوند و این مشکل و آسیب به تمام جامعه سرایت می‌کند.


وی افزود: در مباحث روان‌شناسی می‌بایست برنامه‌های تشویقی برای تشکیل گروه‌هایی حمایتی از کسانی که در معرض خطراتی همچون مواد مخدر هستند صورت بگیرد تا این افراد با مشاوره بتوانند سلامت خود را حفظ کنند.


الهیاری بر حضور روان‌شناسان در مبحث سلامت خانواده تاکید و تصریح کرد: با تقویت رفتار سالم در بین خانواده‌ها می‌توان برای سلامت کل افراد جامعه کوشش کرد.


در همایش روان‌شناسی و مشاوره که در سالن اجتماعات مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج و با همکاری نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری و دانشکده روان‌شناسی این دانشگاه برگزار شد، سه پنل تخصصی با حضور دکتر شاه نظری روان‌شناس، دکتر نرگس طالقانی عضو کمیسیون خانواده و توانبخشی و دکتر ساکی مدیرکل آموزش و پرورش استان البرز برگزار شد.


در پایان این همایش نیز از برگزیدگان و فعالان رشته روان‌شناسی و مشاوره با اهدای لوح‌های یادبود قدردانی شد.


در این مراسم جمعی از مسئولان کشوری و استانی همچون، سرهنگ خسروی معاون اجتماعی فرماندهی ناجا استان البرز، دکتر محمدرضا بلیاد رئیس سازمان نظام روان‌شناسی استان البرز و رئیس دانشکده روان‌شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج و تعداد کثیری از استادان، مسئولین و دانشجویان رشته‌های روان‌شناسی و مشاوره استادان علم مشاوره و روان‌شناسی؛ روسای دانشکده‌ها، استادان و دانشجویان این واحد دانشگاهی حضور داشتند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب