دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
24 مرداد 1402 - 10:36

ابعاد تازه از اقدامات سازمان لیگ برای «تبلیغات محیطی»/ پرسپولیس و استقلال باید تابع قوانین باشند!

ابعاد تازه از اقدامات سازمان لیگ برای «تبلیغات محیطی»  پرسپولیس و استقلال باید تابع قوانین باشند!
موضوع تبلیغات محیطی با شروع فصل جدید لیگ برتر فوتبال باز هم به یکی از سوژه‌های مهم تبدیل شده است اما به نظر می‌رسد همچنان ابهاماتی در این زمینه وجود دارد.
کد خبر : 863042

مهستا اخباری - به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، ماجراهای تبلیغات محیطی در ورزشگاه ها همچنان یکی از موارد لاینحل باشگاه ها و سازمان لیگ است. هر چند از نگاه سازمان لیگ این موضوع حل شده است و طبق فرایندی که فرمولش خیلی شفاف نیست و اگر هم هست برای برخی از باشگاه ها به خوبی توجیه نشده، تبلیغات محیطی در اختیار خود سازمان لیگ است اما آیا به معنای واقعی باشگاه ها از این تبلیغات محیطی سود می برند؟

برای فصل جاری سازمان لیگ اعلام کرده برای در اختیار گذاشتن تبلیغات محیطی به باشگاه ها و شرکت ها مزایده گذاشته اما هیچ شرکت و یا باشگاهی برای در اختیار گرفتن آن پیش قدم نشده است. اتفاقی که کمی عجیب به نظر می‌رسد اما به هر حال این اطلاع رسانی شده و امسال هم باشگاه ها باید طبق فرمولی که سازمان لیگ در نظر گرفته از تبلیغات محیطی بهره ببرند.

تا اینجای قضیه سازمان لیگ از این وضعیت راضی است اما آیا همه باشگاه ها هم به این شرایط رضایت دارند؟ به طور مثال باشگاهی مثل پرسپولیس چندان با این شرایط موافق نیست. مسئولان این باشگاه مدعی هستند که سازمان لیگ خواستار این شده اگر باشگاهی خواهان تبلیغات محیطی است باید این موضوع را برای کل لیگ تقبل کند اما این باشگاه در نامه نگاری هایی که با مسئولان سازمان لیگ داشته خواستار تبلیغات محیطی بازی های خودش شده است. موردی که مورد موافقت سازمان لیگ نیست. آنها دلایل خاص خودشان را دارند و معتقد هستند که در موضوع تبلیغات محیطی همه باشگاه ها باید با هم نفع ببرند و نمی شود یک باشگاه فقط به دنبال تبلیغات محیطی مسابقات خودش باشد.

البته در همین هفته اول لیگ که یک بازی در ورزشگاه آزادی برگزار شد، برخی از قسمت ها دارای تبلیغ نبود و از طرفی برخی شنیده ها حاکی از آن است که تبلیغ برخی شرکت ها بدون قرارداد بوده که اگر چنین موضوعی صحت داشته باشد خلاق قوانین است هر چند که سازمان لیگ این مورد را رد می کند.

تجربه ناموفق باشگاه استقلال و ادعایی که آجورلو مدیرعامل وقت آبی پوشان برای تبلیغات محیطی داشت باعث شده تا سازمان لیگ به همین راحتی زیر بار این نرود که باشگاه ها به صورت موردی به دنبال در اختیار داشتن تبلیغات محیطی بروند.

ابعاد تازه از اقدام سازمان لیگ برای تبلیغات محیطی/ پرسپولیس و استقلال باید تابع قوانین باشند!

امیدی، سرپرست کمیته بازاریابی سازمان لیگ در خصوص روند تبلیغات محیطی به خبرنگار ورزشی آنا عنوان داشت: ابتدا باید به قوانین و مقررات رجوع کرد، طبق ماده ۲۲ آیین نامه برگزاری مسابقات تمامی باشگاه های حاضر در لیگ برتر با ورود به مسابقات به صورت پیش فرض، باید به تمامی قراردادها و توافق نامه های مالی، تجاری، بازرگانی، رادیویی و تلویزیونی، مخابراتی، دیجیتال و غیره که توسط فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ منعقد کرده، پایند باشند و رعایت کنند.

وی افزود: تمامی باشگاه ها در برابر این قاعده برابرند اما اگر باشگاهی نسبت به قراردادهای مالی و تجاری سازمان اعتراض دارد باید اعتراض خود را از مجرای درستی پیگیری کند. در این امر که باشگاه های بزرگ سهم قابل توجهی در جلب توجه شرکت های متقاضی تبلیغات به فوتبال دارند شکی نیست؛ اما باید به نیمه دیگر زمین هم نگاه کرد.هیچ تیم بزرگی به تنهایی چنین آوردگاهی را برای حضور حامیان مالی به وجود نمی آورد و سایر تیم ها هم از تبلیغات سهم دارند.

امیدی تصریح کرد: ما این تجربه را در دو فصل گذشته به خوبی درک کردیم که تفکیک در تبلیغات محیطی باشگاه های بزرگ باعث به حداقل رساندن درآمدهای سایر تیم های از تبلیغات محیطی می شود. چهارده تیم حاضر در لیگ برتر فصل گذشته به سازمان لیگ نامه نوشتند و درخواست پیگیری مطالبات وصول نشده شان از محل تبلیغات محیطی باشگاه های استقلال و پرسپولیس را داشتند. از سوی دیگر عدم وصول مبالغ تبلیغات محیطی که وعده داده شده بود هم محل ابهام و حسابرسی از آن باشگاه ها شده است. این در حالی است که سازمان لیگ به هیچ وجه اصرار بر انجام و اجرای تبلیغات محیطی ندارد. به همین منظور هر ساله به دنبال شناسایی شرکت های ذیصلاح، مزایده برگزار می کند.

ابعاد تازه از اقدام سازمان لیگ برای تبلیغات محیطی/ پرسپولیس و استقلال باید تابع قوانین باشند!
سرپرست کمیته بازاریابی سازمان لیگ تصریح کرد: امسال هم همین اتفاق رقم خورد. سه مرحله مزایده برگزار شد. از تمامی باشگاه های لیگ برتری هم که اساسنامه شان به ایشان اجازه حضور در مزایده را می داد دعوت شد تا پیشنهاد قیمت بدهند. در این فصل کارشناسی و قیمت گذاری درستی صورت گرفت. بر خلاف سال های گذشته که متقاضی ای در مزایده شرکت نمی کرد، امسال متقاضیانی در مزایده شرکت کردند. این یعنی قیمت گذاری کشش تقاضا را داشته است. علت عدم موفقیت متقاضیان در مزایده بحث ارایه تضامین لازم قرارداد بود. سازمان به خاطر تجربه سال های گذشته از شرکت ها تضمین می خواهد و بر این خواسته خود هم مصر است؛ چرا که حداقل ۷۰ درصد از آنچه که به واسطه تبلیغات محیطی بدست می آید، دارایی باشگاه ها است و نمی تواند روی این موضوع ریسک کند تا کسی تبلیغات محیطی را در اختیار بگیرد اما نتواند درآمدی بدست آورد. به همین خاطر با پیشنهاد کمیسیون مالی و معاملاتی و تایید هیات رییسه سازمان لیگ،‌ مدیریت بازاریابی تبلیغات محیطی به واحد بازاریابی واگذار شد.

وی افزود: پاسخ به این تصمیم سازمان لیگ، در شرایط موجود بازار بسیار سخت است. اما حامیان مالی به برنامه و ثبات در تصمیم گیری ها در رسانه فوتبال اهمیت می دهند. نتیجه حمایت هیات رییسه و توجه حامیان مالی تا به حال این شده که بازاریابی سازمان موفق شده است در بدو آغاز لیگ ۸۰ درصد از سقف درآمد تعیین شده را کسب نماید اما فراموش نکنیم ما در بهترین شرایط درآمدزایی بخش اسپانسرشیپ، طبق تحقیقات، راجع به ۲۰ الی ۳۰ درصد از درآمدهای فوتبال صحبت می کنیم. اگر درآمدهای ناشی از بلیت فروشی و روز مسابقه را ۱۰ درصد فرض کنیم، ۶۰ تا ۷۰ درصد درآمدهای باشگاه های دنیا از محل حق پخش تلویزیونی است. اگر می خواهیم فوتبالی اقتصادی، پویا و درآمدزا داشته باشیم، باید به این مطالبه جمعی در خصوص موضوع حق پخش – پیش از آنکه نهادهای خارجی برای ما تصمیم سازی کنند - به صورت جدی بپردازیم.  در مجموع پیش بینی ما این است که درآمدهای تبلیغات محیطی در این فصل افزایش می یابد؛ اگر با همین همبستگی ایجاد شده بین باشگاه ها و احترام به قوانین حرکت کنیم، ارزش رسانه فوتبال بیش از پیش افزایش می یابد و این روند تساعدی خواهد شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب