دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
24 اسفند 1393 - 11:14

موضع سرسختانه فرانسه در مذاکرات هسته‌ای ایران/ فرانسه طرفدار پادشاهان نفتی خاورمیانه است

در حالی که تلاش‌ها برای رسیدن به توافقی با ضرب‌الاجل ۳۱ مارس در جریان است، فرانسه موضعی سرسختانه در پیش گرفته که چندان به مذاق شرکای این کشور در مذاکرات خوش نمی‌آید.
کد خبر : 8618

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا و به نقل از «فرانس ۲۴»، موضع سرسختانه فرانسه در میان دیگر شرکای خود- آمریکا، چین، روسیه و آلمان- برای رسیدن به توافق هسته‌ای با تهران ریشه در موضوعات ایدئولوژیک، تاریخی و حتی شخصی دارد که موجب می‌شود فرانسه در مقایسه با واشنگتن که چشم به راه‌حلی عملی دارد، سیاستی متفاوت را اتخاذ کند.


«برنارد هورکاد» کار‌شناس برجسته فرانسه در امور ایران در مرکز ملی تحقیقات علمی فرانسه می‌گوید:«فرانسه مسیری متفاوت از شرکای آمریکایی خود که از زمان روی کار آمدن اوباما استراتژی‌های خود را تغییر داده‌اند، پیش گرفته‌ است».


این کار‌شناس فرانسوی می‌گوید:«دولت سوسیالیست فعلی فرانسه نیز‌‌ همان موضع سرسختانه رئیس‌جمهوری پیشین کشور، نیکلاس سرکوزی را در پیش گرفته است».


وی می‌گوید:«پاریس آشکارا حمایت از پادشاهان نفتی درحوزه خلیج فارس را انتخاب کرده که معتقد است خواهان «ثبات» محافظه کارانه در خاورمیانه هستند و از سوی دیگر، مخالفت با منافع ایران و نفوذ این کشور را که به اعتقاد فرانسه عامل اصلی ناآرامی و نزاع در سوریه، لبنان و عراق است، اتخاذ کرده است».


برنارد هورکاد می‌گوید: «در وضع بسیار حساسی هستیم و تعداد قابل توجهی حاضرند برای شکست توافق هر کاری بکنند. از جمله محافظه‌کاران ایرانی، سناتورهای محافظه‌کار آمریکایی، بنیامین نتانیاهو و کشورهای حاشیه خلیج فارس.»


وی ابراز نگرانی می‌کند که مذاکرات ممکن است بر سر تنها چند سانتریفیوژ شکست بخورد.


یکی دیگر از کار‌شناسان فرانسوی می‌گوید: «فابیوس هنوز با ایرانیان مشکل دارد و به آن‌ها اعتماد ندارد».


در دیگر سو، «فرانسوا نیکولا »سفیر سابق فرانسه در ایران می گوید:«فرانسوی ها ریسک به شکست کشاندن مذاکرات را نمی‌پذیرند. هر شش قدرت مذاکره‌کننده درباره خطوط کلی توافق دارند، اما فرانسه به دنبال چانه‌زنی بیشتر در موضوع تعداد سانتریفوژها و یا دوره زمانی توافق است».


یک دیپلمات اروپایی می‌گوید: «در ‌‌نهایت، همه چیز حول دو مذاکره کننده اصلی، ایران و آمریکا می‌چرخد. همه چیز به قدرت ریسک و دامنه عمل این دو بستگی دارد».


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب