دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
11 مرداد 1402 - 07:19

اقبالی: مقایسه لیگ برتر ایران با لیگ‌های معتبر دنیا باعث درد و رنج می‌شود/ فساد تمام بدنه فوتبال ما را گرفته است

اقبالی: مقایسه لیگ برتر ایران با لیگ‌های معتبر دنیا باعث درد و رنج می‌شود  فساد تمام بدنه فوتبال ما را گرفته است
مدرس فیفا گفت:مقایسه لیگ برتر و فوتبال ایران با لیگ‌های معتبر و تیم‌های ملی پیشرفته جهان اشتباه است.
کد خبر : 861087

مسعود اقبالی در گفت‌وگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، در خصوص تعویق مسابقات بیست و سومین دوره لیگ برتر به خاطر گرما اظهار داشت: لغو مسابقات اتفاقی است که در سراسر دنیا رخ می‌دهد ولی شکل اعلام آن نباید به گونه‌ای باشد که لطمه‌ای به برنامه تیم‌ها وارد کند. اینکه در فاصله دو روز تا شروع بازی‌ها به تیم‌ها اعلام شود بازی‌ها لغو شده، عملاً لطمه به برنامه آنهاست چون تیم‌های میهمان بلیت پرواز خریده‌اند، کلیه تیم‌ها هتل رزرو کرده‌اند و چنین مواردی از لحاظ مالی به تیم‌ها ضربه می‌زند، ولی چون پای سلیقه و منافع شخصی یا گروهی در میان است بدون دلیل و مدرک برای پاسخگویی، بازی‌های لیگ لغو می‌شود و این موضوع نباید جای تعجب داشته باشد چون بار اول نبوده و برای آخرین بار هم نخواهد بود.

تصمیم نابخردانه‌ای گرفته شد

وی ادامه داد: مناسبات نامیمون هر سازمان و تشکیلاتی نباید با نگاه شخصی باشد چون در فوتبال برای باشگاه‌های دیگر تبعاتی دارد. لغو بازی‌ها بدون اعلام قبلی و در زمانی که تیم‌ها آماده بازی شده‌اند، در برنامه تمرینی آنها تأثیرگذار است و سازمان لیگ با مشورت مدیران فدراسیون فوتبال چنین تصمیمی گرفته، البته برخی باشگاه ها آمادگی لازم را نداشته‌اند و صاحب نفوذ بودند که منجر به تصمیم نابخردانه گشته است. در نهایت هم مشخص نمی‌شود لغو مسابقات به سود چه کسانی بوده ولی در مجموع چنین تصمیم‌گیری‌هایی مانع از پیشرفت فوتبال ما می‌شود. چنین تصمیم‌گیری‌هایی باید همراه با تجزیه و تحلیل باشد و تقویم سالیانه مسابقات را می‌توان بر این اساس زمان‌بندی حساب شده‌ای انجام داد که پیش‌بینی‌ها لازم را از جمله گرمای هوا و وضعیت غیراستاندارد بیشتر ورزشگاه‌های کشور برای مقابله با دمای بالای هوا در نظر گرفت.

فوتبال ایران اصلاً حرفه‌ای نیست

مدرس فیفا خاطرنشان کرد: به صورت کلی مقایسه لیگ برتر و فوتبال ایران با لیگ‌های معتبر و تیم‌های ملی پیشرفته جهان اشتباه است. سازمان و تشکیلاتی که ما برای فوتبال خود در نظر گرفته‌ایم به کشورهای صاحب سبک نمی‌رسد چون توجه لازم را به این ورزش که صنعتی پول‌ساز است، نمی‌کنیم. بعد از مقایسه با امکانت همتایان خود در سراسر دنیا چیزی جز درد و رنج برای‌مان باقی نمی‌ماند. فوتبالی کاملاً آماتور داریم و اصلاً حرفه‌ای نیستیم. نه تنها قانون «برد برد» رعایت نمی‌شود که قانون برنده و بازنده هم در این زمینه صدق نمی‌کند و همه بازنده هستند به غیر از سیستم حاکم بر فوتبال که منفعت اصلی را می‌برد. به گفته مهدی تاج رئیس فدراسون ، فردی در نقل و انتقالات بالغ بر یک میلیارد تومان منفعت برده و مالیاتی هم نمی‌دهد. نظارتی نیست تا جلوی چنین اتفاقی را بگیرند و هر ساله دلالانی که در نقل و انتقالات فعال هستند به درآمد بیشتری می‌رسند چون ضابطان قانونی برای جلوگیری از چنین درآمدهایی تعریف و اجرا نکرده‌اند.

تیم‌های با ثبات موفق‌تر هستند

اقبالی در واکنش به اینکه کدام تیم‌ها از تعویق بازی‌های لیگ برتر منتفع شدند، یادآور شد: در ظاهر قضیه تیم‌هایی که در نقل و انتقالات عملکرد ضعیف‌تری داشتند از لغو بازی‌ها و عقب افتادن مسابقات نفع برده‌اند ولی هر فصل شاهد آن هستیم تیم‌هایی بیشتر هزینه می‌کنند ولی آن تیمی موفق می‌شود که در طول فصل ثبات دارد. معمولاً تیم های بزرگ دنیا در فصل جدید سه تا پنج بازیکن جدید می‌گیرند و شاکله اصلی تیم را حفظ می‌کنند. نفرات جدید هم برای تقویت نقاط ضعف خریداری می‌شوند، در ایران کمتر تیمی است که حداقل جابه‌جایی را داشته باشد و تیم‌هایی داریم که ۱۰ تا ۱۵ تغییر دارند، ولی تیم‌های مدعی که کمتر دچار تغییر هستند، موفق‌تر هستند چون ثبات بیشتری دارند. شناخت بازیکنان از هم بیشتر است و در طول فصل کمتر زمان می‌برد تا به هماهنگ و هارمونی برسند، هر چند در فوتبال باشگاهی ایران کمتر چنین درکی را شاهد بوده‌ام. پرسپولیس کمترین تغییر را داشته، تراکتور بیشترین، سپاهان، گل‌گهر و استقلال هم تغییراتی داشته‌اند، قضاوت سخت است ولی فساد تمام بدنه فوتبال ما را گرفته و برای همین هم رقابت‌ها تنها از سر کری خوانی جذابیت دارد وگرنه سطح کیفی بازی‌ها چنگی به دل نمی‌زند. 

انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته