از شانس بالای نخودی در بلگراد تا مسیر سخت زارع؛ دوئل ششم یزدانی با جادوگر و «همان همیشگی» در ۹۲ کیلوگرم
به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، مسابقات جهانی ۲۰۲۳، طی روزهای ۲۵ شهریور تا ۲ مهر در بلگراد برگزار میشود. با حضور تیم منتخب در تورنمنت مجارستان، ترکیب تیم ملی کشتی آزاد ایران برای شرکت در این مسابقات تکمیل شده و میلاد والیزاده در ۵۷ کیلو، رضا اطری در ۶۱ کیلو، رحمان عموزاد در ۶۵ کیلو، امیرمحمد یزدانی در ۷۰ کیلو، یونس امامی در ۷۴ کیلو، محمد نخودی در ۷۹ کیلو، حسن یزدانی در ۸۶ کیلو، کامران قاسمپور در ۹۲ کیلو، مجتبی گلیج در ۹۷ کیلو و امیرحسین زارع در ۱۲۵ کیلو تیم اعزامی به جهانی امسال را تشکیل میدهند.
ترکیبی در مقایسه با جهانی سال گذشته که با عنوان نایبقهرمانی تیمی ایران به پایان رسید، در اوزان ۵۷ و ۹۷ کیلوگرم تغییر کرده است. سال گذشته علیرضا سرلک و محمدحسین محمدیان به بلگراد رفتند که هر دو با ارائه نمایشی دور از انتظار، بدون مدال صحنه مسابقات را ترک کردند.
در پایان چهارمین و آخرین تورنمنت رنکینگدار اتحادیه جهانی، UWW جدول ۸ نفر برتر اوزان دهگانه را اعلام کرد و با استناد به آن به وضعیت کشتیگیران کشورمان در مسابقات جهانی خواهیم پرداخت.
۵۷ کیلوگرم: ۱- وان هائو زو (چین) ۲-توماس گیلمان (آمریکا) ۳- زلیمخان آباکاروف (آلبانی) ۴- زانابازار زاندانبود (مغولستان)
علیرضا سرلک که قبلا در ۵۷ کیلو رنک داشت، حالا نه رنک دارد و نه ملیپوش جهانی است. میلاد والیزاده با شکست احمد جوان در تورنمنت بوداپست ملیپوش وزن اول شد و سرلک هم شانس حضور در بازیهای آسیایی را دارد.
والیزاده بمب روحیه است و رو به پیشرفت، هرچند عده زیادی معتقدند در این وزن نه شانس مدال داریم و نه کسب سهمیه، اما کشتیگیر مازندرانی روند رو به جلویی در ماههای اخیر داشته و روی تشک غیرقابل پیشبینی نشان داده که میتواند نتیجه را برگرداند.
ملیپوش ۵۷ کیلوگرم آمریکا هم کشتیگیر جدیدی است، زین ریچاردز. او توانست در فاینال ایکس توماس گیلمان را ببرد و ملیپوش شود. والیزاده و ریچاردز با هم در تورنمنت بوداپست کشتی گرفتند که نماینده آمریکا به پیروزی رسید.
وزن ۵۷ کیلو مدعیان زیادی دارد، اولویت اصلی ایران هم در این وزن، کسب سهمیه است. سهمیهای که اگر در بلگراد بگیریم، آواره دو مسابقه گزینشی بعدی نخواهیم شد و تمرکزمان در وزن اول روی المپیک خواهد بود تا کسب سهمیه.
۶۱ کیلوگرم: ۱- آرسن هاراتونیان (ارمنستان) ۲- ری هیگوچی (ژاپن) ۳- رضا اطری (ایران) ۴- نارانخو نارمانداخ (مغولستان)
رضا اطری که سال گذشته سرانجام بعد از سالها ملیپوش وزن اول بودن، مدال نقره جهان را در ۶۱ کیلو گرفت، با قهرمانی در جام تختی ملیپوش مسابقات جهانی بلگراد شد. او در وزن غیرالمپیکی، تمرکزش روی مدال خواهد بود درحالیکه حریفان سادهای هم ندارد. هیگوچی ژاپنی میخواهد با کسب مدال در بلگراد، مجوز حضور در المپیک را بگیرد و از شر مسابقه انتخابی در کشور خودش خلاص شود. این قانون کشتی ژاپن است، در آخرین مسابقه جهانیِ پیش از المپیک هر کشتیگیری که روی سکو برود، مجوز همراهی ژاپن در المپیک را پیدا خواهد کرد. هاراتونیان ارمنی هم در این سالها حریف خوب و مطمئنی نشان داده است.
۶۵ کیلوگرم: ۱- رحمان عموزاد (ایران) ۲- دیاکو میهالیس (آمریکا) ۳- سباستین ریورا (پورتوریکو) ۴- تولگا تومور اوچیر (مغولستان)
ناکوتو اتوگورو که جزو چهار نفر اول رنک ۶۵ کیلو نیست، سختترین حریف رحمان عموزاد در بلگراد ۲۰۲۳ خواهد بود. قهرمان المپیک ۲۰۲۰ ژاپن که در مسابقات جهانی سال گذشته حضور نداشت، بار دیگر در آستانه المپیک در ترکیب تیم ژاپن به بلگراد میآید. عموزاد سال گذشته قهرمان این وزن شد و حالا هم رنک یک را از آن خود دارد. امسال جهانیِ سختتری برای قهرمان نوجوانان، جوانان و بزرگسالان جهان است، هم روسیه میآید و هم نماینده ژاپن، اما رحمان هم یک سال باتجربهتر از گذشته شده است.
دیاکو میهالیس که هم در فینال جهانی بلگراد و هم جامجهانی آمریکا به عموزاد باخت، امسال صاحب دوبنده تیم ملی کشورش هم نشد و جای او نیک لی به صربستان میآید.
۷۰ کیلوگرم: ۱- ارنازار آکمات علیف (قرقیزستان) ۲- زین رتفورد (آمریکا) ۳- تائیشی ناریکانی (ژاپن) ۴- آرمن آندرسیان (ارمنستان)
امیرمحمد یزدانی بعد از مدال نقرهای که در اسلو در ۶۵ کیلو گرفت، به وزن بالاتر رفت و سال گذشته هم شانس زیادی برای کسب مدال در ۷۰ کیلو داشت که به مسابقات نرسید و به همین دلیل نماینده ایران رنکی در این وزن ندارد.
او امسال هم با شکست محمد بخشی در تورنمنت مجارستان ملیپوش ۷۰ کیلو شده، درحالیکه حریفان خوبی به بلگراد خواهند آمد. او همین چند روز پیش در تورنمنت مجارستان به جوزف کریستوفر نفر دوم، سوم تیم ملی آمریکا باخت، علاوه بر اینکه سابقه باخت مقابل رتفورد آمریکایی را هم دارد.
ناریکانی و رتفورد شاید اصلیترین حریفان امیرمحمد در بلگراد باشند، اما او نمیتواند و نباید از حریفان قرقیز و قزاق غافل شود که هر کدام آنها میتوانند برایش دردسرساز شوند همانطور که یزدانی در آخرین تورنمنت رنکینگدار به سختی و با نتیجه ۷-۷ حریف قرقیز را برد و به حریف قزاق هم در مبارزه سوم پنجمی باخت.
۷۴ کیلوگرم: ۱- سونور دمیرتاش (ترکیه) ۲- کایل دِیک (آمریکا) ۳- تیموراز سالکازانوف (اسلواکی) ۴- یونس امامی (ایران)
هرچند یونس امامی رنک چهار را از آن خود دارد، اما بیشک اگر همان کشتیگیر باانگیزه و پرتلاش سالهای قبلش باشد، رقابت اصلی این وزن بین او و کایل دِیک است که این بار هم مصاف آنها ممکن است پیش از فینال اتفاق بیافتد.
اگر سیداکوف روس هم در مسابقات باشد، بدون رنک، هر جای جدول ممکن است به امامی و دِیک برخورد کند. قرعه با تیم ایران همراه باشد، اینکه سیداکوف و دِیک در یک گروه قرار بگیرند و امامی فقط با یکی از این دو نفر مصاف کند، بهترین حالت ممکن در بلگراد برای ۷۴ کیلوست.
امامی سال گذشته ۲-۲ در نیمهنهایی مغلوب حریف آمریکایی شد و درنهایت به مدال برنز جهان بسنده کرد.
۷۹ کیلوگرم: ۱- جردن باروز (آمریکا) ۲- محمد نخودی (ایران) ۳- واسیلی میخائیلوف (اوکراین) ۴- بکزاد عبدالرخمانوف (ازبکستان)
نفر اول رنک، جردن باروزی است که چنس مارستلر رویایش برای کسب یازدهمین مدال جهانی و المپیک را خراب کرد. باروز در جهانی امسال نیست و کشتیگیری جایگزینش شده که در دو مسابقه با اختلاف بالا و یک طرفه مغلوب ملیپوش ایران شده است.
رنک اول در واقع از آن محمد نخودی است. کشتیگیری که در بوداپست از علی سوادکوهی عبور کرد و برای سومین بار متوالی به عضویت تیم ملی درآمد. هر چه به لیست نگاه میکنیم، نخودی روی کاغذ قهرمان ۷۹ کیلوگرم است، اگر ملیپوش ۷۹ کیلوگرم روسیه سورپرایزی برای مسابقات نداشته باشد. نخودی در این دو سالی که ملیپوش بزرگسالان شده، در مسابقات جهانی فقط به جردن باروز باخته، آنهم در فینال تا دو مدال نقره جهانی را در کارنامه داشته باشد.
حالا باروز در ترکیب آمریکا نیست و چنس مارستلر در آخرین تورنمنت رنکینگدار اتحادیه جهانی در سالهای ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ مغلوب نخودی شده، به نظر سایر کشتیگیران این وزن نمیتوانند خطری برای نخودی باشند. او امسال از شانس زیادی برای قهرمانی برخوردار است، قهرمانی در وزنی غیر المپیکی.
۸۶ کیلوگرم: ۱- -سباستین جزیرانسکی (لهستان) ۲- بوریس ماکائف (اسلواکی) ۳- عظمت دولتبیکوف (قزاقستان) ۴- مایلز امینه (سن مارینو) ۵- حسن یزدانی (ایران) ۶- ابوبکر آباکاروف (آذربایجان) ۷- دیوید تیلور (آمریکا)
از میان چهار مسابقه رنکینگدار اتحادیه جهانی، حسن یزدانی فقط در یک مسابقه شرکت کرد، آن هم اولین تورنمنت در کرواسی و قهرمان شد. در وزنی که رقابت اصلی سالهاست در انحصار دیوید تیلور و حسن یزدانی است، سایر کشتیگیران برای خالی نبودن عریضه، به دنبال امتیاز و رنک بودهاند، رنکی که عملا امتیاز خاصی برای آنها به همراه نخواهد داشت!
حسن یزدانی بعد از آنکه سال ۲۰۲۱ توانست برای اولین بار دیوید تیلور را شکست دهد، در جهانی ۲۰۲۲ شکست تلخ و سنگینی را مقابل تیلور تجربه کرد، چیزی که اصلا پیشبینی نمیشد. او برای انتقام از تیلور و خروج از زیر ساله اسم جادوگر، یک سال فقط به جبران شکست فکر کرده و با همین هدف، بدون حاشیه تمرین کرده و خودش باید معمای حریف آمریکایی را حل کند.
وقتی یک بار توانست راه را بر تیلور ببندد و شکست را به او تحمیل کند، باز هم قادر به انجام این کار خواهد بود. ششمین راند از دوئل یزدانی-تیلور در بلگراد اتفاق میافتد.
۹۲ کیلوگرم: ۱- میرانی میسورادزه (گرجستان) ۲- کامران قاسمپور (ایران) ۳- عثمان نورماگمادوف (آذربایجان) ۴-جیدن کاکس (آمریکا)
در این وزن هم به نظر قهرمان، «همان همیشگی» ست!، کامران قاسمپور اگر از مانع مصدومیت بگذرد و با آمادگی عازم بلگراد شود، کسی حریف یک خم، دوخمهای ویرانگرش نخواهد شد. جیدن کاکس که رنک چهارم را دارد، در انتخابی آمریکا در وزن ۹۷ کیلوگرم کشتی گرفت تا بعد از دو باخت متوالی در مسابقات جهانی به کامران قاسمپور، شاید بتواند دوبنده تیم ملی آمریکا را از کایل اسنایدری بگیرد که در غیاب رشید سعداللهاف یکهتاز ۹۷ کیلوی دنیاست.رنک در این وزن هم خیلی فرقی به حال نماینده ایران ندارد، او روی کاغذ قادر به شکست همه حریفان است، اگر خودش هم «همان همیشگی» باشد.
۹۷ کیلوگرم: ۱- کایل اسنایدر (آمریکا) ۲- ماگومدخان ماگمادوف (آذربایجان) ۳- گیوی متچارشویلی (گرجستان) ۴- ولادیسلاو باتسایف (مجارستان)
اسنایدر بیش از همه کشتیگیران حاضر در بلگراد طلای جهانیاش را در گروی بازگشت روسها میبیند، اگر رشید سعداللهاف باشد، کشتیگیر آمریکایی کار سختی برای تکرار طلای سال گذشتهاش دارد. مجتبی گلیج رنکی ندارد، هر جای جدول ممکن است به این دو حریف سرسخت برخورد کند. او قبلا کشتی نزدیکی با تانک روسی گرفته و چهار-هیچ به او باخته، اسنایدر را هم در جهانی ۲۰۲۱ اسلو ملاقات کرد و در سه ثانیه پایانی برد را با باخت عوض کرد. گلیج، اما پرتلاش است، به کمتر از خودش معمولا نمیبازد. به نظر میتوان به سکوی جهانی او در بلگراد و کسب سهمیه امید داشت.
۱۲۵ کیلوگرم: ۱-طاها آکگول (ترکیه) ۲- گنو پتریاشویلی (گرجستان) ۳- مونختور (مغولستان) ۴- دنیل لیگتی (مجارستان) ۵-امیرحسین زارع (ایران)
یکی از اوزان سختِ مسابقات جهانی امسال قطعا ۱۲۵ کیلوگرم است. جایی که طاها آکگول و گنو پتریاشویلی مثل هر سال، برای مدال میآیند. مونختور هم حالا مدتی است بر سکو جا خوش کرده و گیبل استیوسون آمریکایی هم بدون رنک، روی کاغذ اصلیترین مدعی طلای این وزن است.
استیوسون طلای المپیک ۲۰۲۰ توکیو را گرفت و بعد از آن قراردادی چرب و سنگین در کشتی نمایشی بست، حالا المپیک بار دیگر وسوسهاش کرده که در جهانی شرکت کند و با مدال دیگری به استقبال المپیک پاریس برود.
او هم سن امیرحسین زارع است، سن استیوسون و زارع، پوئن مثبت آنها در مقایسه با آکگول و پتریاشویلی باتجربه است. زارع سال ۲۰۲۱ قهرمان جهان شد، اما سال گذشته در بلگراد آکگول توانست انتقام شکست قبلیاش را بگیرد. حالا امیرحسین هرچند مسیر ناهمواری برای تکرار طلای جهانی اسلو دارد، اما حواسش جمعتر از قبل است، ضمن اینکه کری جالبی هم قبلا استیوسون برایش خوانده بود، زمانی که تاج و کمربند قهرمانی را نمادین بر سر و کمر خود گذاشت.
انتهای پیام/