انواع استنلس استیل 304 و کاربرد آن در صنایع را بشناسید!
به گزارش گروه بازار خبرگزاری علم و فناوری آنا، ورق استنلس استیل 304 یک نوع فولاد است که از آلیاژهای استنلس استیل تشکیل شده است و دارای خصوصیات مقاومت بالا در برابر خوردگی، حرارت و خوردگی است. این نوع ورق برای تولید قطعات صنعتی، تجهیزات غذایی، تجهیزات پزشکی و داراییهای ساختمانی استفاده میشود. همچنین، استفاده از این نوع ورق در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی نیز رایج است.
ترکیبات استنلس استیل 304 شامل 18% کروم، 8% نیکل و 0.08% کربن میباشد. همچنین، این نوع فولاد ممکن است حاوی ترکیبات دیگری مانند مولیبدن، مس و تیتانیوم باشد که بهبود خصوصیات آن را تضمین میکنند. در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا با مشخصات فنی انواع استنلس استیل 304 آشنا شوید.
داشتن اطلاعات کافی و اشنایی با ویژگیها و مشخصات فنی استیل 304 خرید این ورق استیل را برای شما اطمینان بخش میکند. نوع استیل، ابعاد، کیفیت و قیمت از جمله نکات مهمی است که هنگام خرید باید به آنها توجه داشته باشید. برای آگاهی از مشخصات فنی و استعلام قیمت ورق استیل 304 میتوانید به سایت شهر استیل مراجعه نمایید و قبل از خرید اطلاعات کافی درباره استنلس استیل 304 را کسب نمایید. در ادامه این مطلب به معرفی با جزئیات استیل 304 میپردازیم.
ورق استیل 304 چیست ؟
استنلس استیل 304 در گروه استیلهای گرید 300 قرار میگیرد. ورق استنلس استیل 304 نوعی از فولاد زنگنزن است با ایجاد تغییراتی بر پایه استیل 302 به دست میآید. این تغییرات شامل کاهش درصد کربن و افزایش کروم است. وقتی از میزان کربن در این آلیاژ کم میشود، تأثیر آن این است که رسوب کاربید کروم را که در اثر عملیات جوشکاری ایجاد میشود، به شکل قابل توجهی کاهش میدهد. همچنین خوردگی بین دانهای حین انجام عملیات به کمترین حد میرسد.
تفاوتی که در ورق استیل 304 نسبت یه استیل 302 ایجاد میشود این است که اولی را میتوان بلافاصله پس از جوشکاری استفاده کنیم درحالیکه دومی بلافاصله قابل استفاده نیست و پیش از آن باید تحت عملیات حرارتی آنیل قرار بگیرد. در غیر این صورت مقاومت آن در برابر خوردگی کم میشود.
ورق استنلس استیل 304 میتواند حتی در محیطهای شدیدا خورنده بلافاصله بعد از جوشکاری استفاده شود. این ویژگی چنان که گفتیم به دلیل کربن کم است و این آلیاژ را بسیار کاربردی کرده است.
مشخصات فنی ورق استیل 304
سری 300 ورق استیل در بازار با نام استیل نگیر شناخته میشود. این نام به دلیل آن است که ورقهای این گرید خاصیت مغناطیسی ندارند و جذب آهنربا نمیشوند.
ورق استیل 304 نیز به عنوان آلیاژی از این گرید فاقد خاصیت مغناطیسی و اصطلاحا نگیر است. مشخصات فنی ورق استیل 304 بر اساس سه استاندارد دستهبندی میشود که آنها را شرح میدهیم.
STEM A204
استاندارد STEM A204 از سوی انجمن تست مواد آمریکا تنظیم شده است و شامل آلیاژهای مقاوم به خوردگی میشود. جدولی که طبق این استاندارد تنظیم شده است هم ترکیب شیمیایی و هم ویژگیهای فیزیکی ورق استنلس استیل 304 را نشان دربرمیگیرد. ویژگیهای استاندارد از نظر مقاومت به خوردگی و اکسید شدن که در این جدول ذکر شده باید توسط تولیدکنندگان رعایت شود.
بر اساس مشخصات فنی ورق استیل 304 ، مقدار کربن در ورق استیل نگیر 304 باید 3/0 در استیل 304L و 8/0 در استیل 304 باشد. میزان کروم در ورق استیل 304 نگیر نیز حداقل 18 و حداکثر 20 است. مقدار نیکل بین 8 تا 12 است. مقادیر کمتری از عناصر دیگر شامل منگنز، فسفر، گوگرد، سیلیسیوم و نیتروژن نیز در این آلیاژ موجودند.
AMS 5513/AMS 5511
این استاندارد مجموعه اطلاعاتی را دربرمیگیرد که از دستورالعملهای انجمن مهندسین خودرو برآمده است. این استاندارد در رابطه با برخی از آلیاژهای قابل استفاده در صنعت هوافضا تدوین و تنظیم شده است.
این نکته را باید یادآور شد که ورق استیل 304 که در گروه ورقهای استیل نگیر قرار دارد، ممکن است در اثر برخی عوامل مانند کار سرد، خاصیت مغناطیسی کمی پیدا کند. قیمت ورق استیل 304 نگیر میتواند تحت تأثیر میزان مطابقت ویژگیهای ورق تولید شده با استانداردهای تعیین شده و مشخصات فنی ورق استیل 304 باشد.
ASTEM A666
این استاندارد بیشتر پیرامون روشهای حرارت دادن و سرد کردن فولادهای ضد زنگ نگیر (آستنیتی) است. در این استاندارد شکل آلیاژ میتواند ورق یا نوار نازک، پلیت و میلگرد باشد.
انواع ورق استیل 304 نگیر
موارد گوناگونی را میتوان معیار برای دسته بندی انواع ورق استیل 304 نگیر قرار داد. اما رایجترین دسته بندی بر اساس مشخصات سطحی و ظاهری ورق استیل صورت میگیرد.
ورق استیل 304 براق
از ورق استیل 304 براق استفاده زیادی میشود. براق شدن سطح ورق استیل نگیر 304 با استفاده از فرایند پولیشکاری سطحی به دست میآید. اهمیت ورق استیل 304 براق بیشتر از نظر جلوه ظاهری است بنابراین در مواردی که قابل رویت باشد مثلا مصارف دکوراتیو یا بدنه وسایل به کار میآید. قیمت ورق استیل 304 براق ممکن است به دلیل فرایند پولیشکاری افزایش پیدا کند.
ویژگیهای ظاهری فولاد ضد زنگ در درجه اول اهمیت است زیرا ماهیت این استیل با کاربرد آن در نماها و تزئینات ارتباط دارد. این ویژگیها از این قرارند:
- استیل براق 304 از ظاهری زیبا و کاملا دکوراتیو برخوردار است.
مهمترین ویژگی ظاهری ورق استیل براق 304 سطح کاملا صاف و صیقلی آن است. این ورق نور را به طور کامل بازتاب میدهد و بسته به درجه صیقلی بودنش مانند آینه عمل میکند.
تأثیری که صافی سطح استیل براق دارد به بازتاب نور محدود نمیشود؛ این ویژگی در پاکیزگی ورق نیز تأثیر دارد. بهندرت ممکن است روی سطح ورق استیل براق گردوغبار بنشیند و حتی در این صورت به سادگی تمیز میشود. البته در خصوص تماس دست و اثر انگشت میتوان گفت که این نقطهضعف شیت استیل براق است. برای همین است که در جاهایی که امکان تماس دست زیاد است، استفاده نمیشود.
کاربرد ورق استیل براق در حوزههای دکوراتیو و تزئینی فراوان است خصوصا که میتوان آن را در رنگهای گوناگون به کار برد. شاید قطعات زیادی را که از استیل براق طلایی ساخته شدهاند، بسیار دیده باشید
ورق استیل 304 مات
قیمت ورق استیل 304 مات نسبت به نوع براق کمتر است. به دلیل آنکه ویژگیهای ظاهری ورق براق را ندارد، معمولا در جاهایی که نمود ظاهری اهمیت نداشته باشد مورد استفاده قرار میگیرد. اهمیت ورق استیل 304 مات به خاطر مقاومت به خوردگی و استحکام بالاست.
ورق استیل 304 خش دار
ورق استیل 304 خش دار با فرایند سنگ یا برسزنی به صورت خشدار درمیآید. شیارهایی که روی این ورق استیل ایجاد میشود، سبب میشوند که آلودگیها روی سطح استیل مشخص نشوند. در تولید ساعت مچی و برخی از زیورآلات میتوان از ورق استنلس استیل 304 استفاده کرد. همچنین در جاهایی کاربرد دارد که نیاز به ایجاد اصطکاک است.
کاربرد استنلس استیل 304
کمتر حوزهای از صنعت را میتووان یافت که استنلس استیل 304 در آن کاربرد نداشته باشد. ضخامت و ابعاد ورق 304 میتواند متنوع باشد و یکی از دلایلی که کاربردهای متنوعی دارد نیز همین است.
مقاومت بالای ورق استیل نگیر 304 یکی از دلایل مهم دیگر است که سبب میشود این فلز در انواع صنایع از صنایع سنگین گرفته تا ظروف نگهداری مواد غذایی کاربردی باشد.
همچنین استنلس استیل 304 به دلیل خواص فیزیکی و شیمیایی بسیار خوبی که دارد، در بسیاری از صنایع استفاده میشود. برخی از کاربردهای استنلس استیل 304 عبارتند از:
1. صنایع غذایی: به دلیل مقاومت بالا در برابر خوردگی و اکسیداسیون، استنلس استیل 304 در تولید و ذخیرهسازی مواد غذایی استفاده میشود.
- ظروف نگهداری مواد شیمیایی
- ظروف نگهداری مواد شیمیایی ظروف نگهدار مواد غذایی حاوی اسید (مانند گوجه فرنگی، سرکه، آب لیمو ترش و ...) و لبنیات (بهویژه شیر)
- تجهیزات و ظروف آشپزخانههای صنعتی
- وسایل تصفیه و فیلتراسیون آب
- ساخت ظروف خوراکپزی، کتری و قوری و تابههای مسطح
- هود، اجاقگاز و فر
2. صنایع داروسازی: استنلس استیل 304 به دلیل مقاومت بالا در برابر خوردگی و قابل شستشو بودن، در تولید تجهیزات پزشکی و داروسازی استفاده میشود.
3. صنایع نفت و گاز: به دلیل مقاومت بالا در برابر خوردگی و حرارت، استنلس استیل 304 در تولید لولههای نفت و گاز و تجهیزات پالایشگاه ها استفاده میشود.
4. صنایع خودروسازی: استنلس استیل 304 به دلیل مقاومت بالا در برابر خوردگی و ظاهر زیبا، در تولید قطعات داخلی و خارجی خودروها استفاده میشود.
- خودروها
- قطعات ماشینآلات
- صنایع و تجهیزات دریایی
5. صنایع ساختمانی: به دلیل ظاهر زیبا و مقاومت بالا در برابر خوردگی، استنلس استیل 304 در تولید دربها، پنجرهها، آسانسورها و تجهیزات ساختمانی استفاده میشود. ساختمانسازی (مثلا در پنلهای معماری چون نردهها و حفاظها و نیز برای استقامت خارجی در برابر آب و آتش)
عوامل موثر بر قیمت ورق استیل304
از جمله عوامل تاثیرگذار بر قیمت گذاری استنلس استیل 304 میتوان موارد زیر را نام برد:
- تعداد و سایز سفارش: بیشترین تاثیر بر قیمت ورق استیل 304، تعداد و سایز سفارش دارد. هر چه تعداد و سایز بیشتر باشد، قیمت نهایی بیشتر خواهد بود.
- ضخامت ورق: ضخامت ورق استیل 304 نیز تاثیر بسیار زیادی بر قیمت دارد. هر چه ضخامت بیشتر باشد، قیمت نهایی بالاتر خواهد بود.
- مشخصات فنی: مشخصات فنی مانند عرض، طول، نوع سطح (صاف یا آینه ای) و ... نیز تاثیرگذار بر قیمت ورق استیل 304 هستند.
- نوع کیفیت: وجود کیفیت های مختلف در ورق استنلس استیل 304، تاثیر قابل توجهی در قیمت دارد. ورق های با کیفیت بالاتر، قیمت بالاتری دارند.
- شرایط بازار: شرایط بازار نیز مانند هر کالای دیگر، بر قیمت ورق استیل 304 تاثیرگذار هستند. در شرایط بازار رقابتی، قیمت پایین تر خواهد بود.
- روش تولید: روش تولید ورق استیل 304 نیز تاثیرگذار بر قیمت آن است. ورق های تولید شده به روش های پیشرفته و با کیفیت بالاتر، قیمت بالاتری دارند.
- محل تولید: محل تولید نیز میتواند تاثیرگذار بر قیمت ورق استیل 304 باشد. در برخی کشورها، هزینه تولید بالاتر است و این ممکن است باعث افزایش قیمت ورق شود.
- نوع بستهبندی: نوع بستهبندی نیز میتواند تاثیرگذار بر قیمت استیل 304 باشد. بستهبندی با کیفیت و مناسب، هزینه بیشتری دارد و ممکن است باعث افزایش قیمت شود.
- شرایط حمل و نقل: شرایط حمل و نقل نیز بر قیمت نهایی استنلس استیل 304 تاثیرگذار است. در صورتی که شرایط حمل و نقل مناسب نباشد و خسارتی به ورق وارد شود، هزینه تعمیرات و جایگزینی ممکن است باعث افزایش قیمت شود.
در خرید ورق استیل 304 حتما به نوع نیاز و کاربردی که از آن مورد انتظار است توجه داشته باشید تا محصول را با ابعاد، وزن و ضخامت مناسبی بخرید. مراکز بسیاری اقدام به فروش ورق استیل 304 میکنند زیرا این فلز بسیار رایج و پرکاربرد است. با این حال بهتر است به مراکز فروش معتبر مراجعه کنید تا از کیفیت محصول اطمینان یابید.
در هر صورت برای خرید استیل 304 باید به کیفیت محصول و قیمت 304 مناسب آن توجه کنید و قبل از خرید استیل 304 ، با دقت نوع و کیفیت استیل 304 نگیر را بررسی کنید. همچنین، اگر به دنبال خرید عمده هستید، می توانید باشهر استیل به عنوان یک تامین کننده مستقیم تماس بگیرید و با کیفیتترین استیل 304 نگیر را با بهترین قیمت خریداری نمایید. در این مطلب به طور کامل مشخصات فنی و ترکیبات شیمیایی و کاربردهای استنلس استیل 304 شرح داده شد. امیدواریم از مطالعه این مطلب اطلاعات ارزشمندی را کسب نموده باشید.
انتهای پیام/