مشاعره علوی باید نگرش ملی داشته باشد/ شعر؛ شورانگیزترین بخش هنری
به گزارش خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، پوستر جشنواره ملی مشاعره علوی با حضور مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی، مدیر بنیاد بینالمللی غدیر استان بوشهر، معاون هماهنگی و برنامهریزی و معاون فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی، اعضای دبیرخانه جشنواره ملی مشاعره علوی و مدیران دانشگاهی و استانی رونمایی شد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی بوشهر در این مراسم با بیان اینکه سیره و شخصیت اهل بیت علیهمالسلام را میتوان با هنر به جامعه و مخاطب معرفی کرد، گفت: این مهم نیازمند شناخت کافی از هنر و مخاطب دارد، چراکه امروزه ذائقههای متعددی وجود دارد و به ازای هر نفر یک الگو و ذائقه هنری است.
عبدالرحیم افروغ با بیان اینکه حوزههای مختلف هنری، ادبی و تجسمی بسیار است و هرکدام مخاطب خود را دارد، عنوان کرد: یکی از شورانگیزترین بخشهای هنری، شعر، ادبیات و مشاعره است.
وی با تأکید بر اینکه مشاعره علوی از آنجا که رویدادی ملی است، باید بُرد و نگرش ملی داشته باشد، توضیح داد: ابتدا باید تمام روندهای اجرایی جشنواره، کارشناسانه بررسی تا از کیفیت مناسب در اجرا برخوردار شود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی بوشهر توضیح داد: متولی جشنواره ملی مشاعره علوی در ظاهر دانشگاه آزاد اسلامی است، اما به واسطه ملی بودن، متعلق به استان بوشهر و تمامی دستگاههای متولی فرهنگ است.
افروغ با بیان اینکه روند اجرای جشنواره مشاعره علوی در نخستین شورای فرهنگ استان بوشهر با حضور استاندار، نماینده، ولی فقیه در استان و مدیران فرهنگی نهادها و ادارات استان معرفی و بررسی میشود، افزود: این اقدام از چند منظر به رشد جشنواره کمک خواهد کرد، نخست اینکه برشهای ملی برای اجرای جشنواره دیده میشود، دوم کمک به جذب حمایتهای مادی و معنوی نهادها در اجرای جشنواره خواهد شد، سوم بُعد تبلیغاتی و اثرگذاری مطلوبی در کشور خواهد داشت و در نهایت با سادهسازی میتواند منجر به جذب مخاطب و حامی کشوری شود.
وی با بیان اینکه استان بوشهر متولی برگزاری چهاردهمین جشنواره ملی داستان کودک و نوجوان رضوی بود، پیشنهاد کرد: برگزاری این جشنواره تجربیات مناسبی را نصیب استان بوشهر کرد. در ایام قبل از برگزاری و زمان برگزاری کارگاههای آموزشی مختلفی در تمام بخشهای شهرستانهای استان و استانهای همجوار شکل گرفت که علاوه بر رشد مخاطب، استاد و جشنواره اصلی چندین نتیجه تخصصی به دبیرخانه اصلی ارائه شد، از این رو میتوان جشنواره مشاعره علوی را بهعنوان قله و هدف برنامه در نظر گرفت و برنامه و کارگاههای متناسب با محور جشنواره را بهعنوان دامنه تا قبل از رویداد اصلی برگزار کرد.
معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر هم با قدردانی از همراهی و حمایت تمامی مسئولان استانی و نهادهای فرهنگی استان در جشنواره ملی مشاعره علوی در سال گذشته و جشنواره استانی امسال اظهار کرد: باید کار دینی و تأثیرگذار تربیتی را در حوزههای متعدد و متنوع دنبال کرد، چراکه فقط یک راهبرد قطعاً اثرات جامع و عمیقی نخواهد داشت.
باقر گرگین با تأکید بر اینکه عرصه شعر یکی از لطیفترین و اثرگذارترین عرصههای مقوله تعلیم و تربیت است، عنوان کرد: در دوره کنونی که نسل جوان و در کل جامعه ما متحمل هجمههای فرهنگی و تربیتی بسیار است، میتوان آنان را وارد فضای شعر آن هم شعری که دارای والاترین محتوا و مفهوم، یعنی محتوای علوی است، کرد.
وی تبیین کرد: این اشعار با فضائل حضرت علی علیهالسلام عجین و با حضور و شنیدن آن پیوند قلبی ایجاد شده و به صورت غیرمستقیم یک الگوی عملی محقق میشود و ما نیز وظیفه خود را انجام خواهیم داد.
انتهای پیام/