دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
21 تير 1402 - 10:59
کارشناس مسائل بین‌الملل در گفت‌وگو با آنا:

دانش‌بنیان‌ها می‌توانند در بومی‌سازی و صادرات فناوری به آفریقا مفید باشند

دانش‌بنیان‌ها می‌توانند در بومی‌سازی و صادرات فناوری به آفریقا مفید باشند
کارشناس مسائل بین‌الملل با اشاره به سفر «رئیسی» به آفریقا، گفت: ایران می‌تواند با بومی‌سازی فناوری‌های نوین و انتقال آن‌ها به کشورهای قاره سیاه، ارزآوری خوبی داشته باشد و دیپلماسی سیاسی-اقتصادی-علمی را همزمان ارتقا دهد.
کد خبر : 857675

میرقاسم مؤمنی کارشناس مسائل بین‌الملل، در گفت‌وگو با خبرنگار جهان خبرگزاری علم و فناوری آنا، درباره سفر «سید ابراهیم رئیسی» رئیس‌جمهور کشورمان به سه کشور آفریقایی (کنیا، زیمباوه و اوگاندا)، گفت: رئیس‌جمهور در راستای دیپلماسی سیاسی، اقتصادی و علمی سفر‌هایی به آمریکای لاتین، آسیای میانه و کشور‌های خاورمیانه داشت و سفر به آفریقا هم بخشی از سیاست‌های توسعه دولت در بخش معاملات اقتصادی و مبادلات علمی است.

وی افزود: این اولین سفر طی ۱۱ الی ۱۲ سال گذشته است، بعد از احمدی نژاد که به آفریقا سفر کرد، رؤسای جمهور دولت‌های گذشته سفری به آفریقا نداشتند.

کارشناس مسائل بین‌الملل با بیان اینکه این سفر به دعوت روسای جمهور اوگاندا، کنیا و زیمباوه صورت گرفت و در این سفر، بحث‌های کشاورزی، اقتصادی، فنی، تجاری، فناوری‌های جدید و بهداشتی مورد بررسی قرار می‌گیرد، اظهار کرد: به نظر می‌رسد که بحث مبادلات تجاری نقطه عطفی در سیاست خارجی است که می‌تواند در تسهیل کار تجار ایرانی و آفریقایی نقش آفرینی کند.

مؤمنی با اشاره به اینکه ما می‌توانیم کالا‌های فنی و مهندسی را صادر کنیم و این موضوع برای کشور ارزآوری دارد، گفت: می‌توانیم نیروی متخصص و فناوری‌های جدید را به آن کشور‌ها صادر کنیم و در مقابل یک سری مواد اولیه را از این کشور‌ها وارد و نیاز ایران را تامین کنیم.

وی افزود: زیمباوه، اوگاندا و کنیا، کشور‌های مهمی در آفریقا هستند و از این جهت این سفر حائز اهمیت است. آقای رئیسی هم با این هدف که بتواند گشایش‌هایی در دیپلماسی اقتصادی و سیاسی ما داشته باشد، این سفر را انجام داد.

کارشناس مسائل بین‌الملل همچنین در خصوص لزوم کمک‌های ایران در حوزه فناوری‌های جدید و دانش‌بنیان‌ها به کشور‌های آفریقایی، تاکید کرد: خوشبختانه در چند سال گذشته خیلی از فناوری‌های نوین را در کشورمان بومی‌سازی کردیم و ما می‌توانیم این تکنولوژی‌های بومی‌سازی شده را با قیمت‌های بسیار مناسب و بسیار راحت به کشور‌های نیازمند آفریقایی صادر کنیم.

مؤمنی گفت: این مسئله هم می‌تواند در رفع مشکلات این کشور‌ها کمک کند، هم ارزآوری برای کشور خودمان داشته باشد، ضمن آنکه در راستای توسعه روابط با کشور‌های منطقه و فرامنطقه‌ای نیز هست.

وی با بیان اینکه بحث شرکت‌های دانش‌بنیان می‌تواند در بومی‌سازی تکنولوژی و صادرات آن به کشور‌های آفریقایی مفید باشد، تاکید کرد: آفریقا زیرساخت‌های بسیار خوبی از نظر تکنولوژی، منابع طبیعی و توانمندی‌های بالقوه‌ای دارد که باید به فعلیت برسد، به همین جهت سرمایه‌گذاری در آفریقا بسیار مناسب است.

کارشناس مسائل بین‌الملل اظهار کرد: کشور‌های اروپایی، آمریکا، هند و حتی چین در آفریقا سرمایه‌گذاری کرده‌اند، از این رو یک رقابتی بین کشور‌های بزرگ، جهت حضور در آفریقا برای سرمایه‌گذاری بلند مدت وجود دارد و ما هم نمی‌توانیم از این قافله عقب بمانیم.

مؤمنی در پایان تاکید کرد: به نظر من رئیس جمهور به همراه تیم اقتصادی خود این نگاه را نمایندگی می‌کند که ایران حضور خود را در آفریقا آغاز کند و توسعه دهد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب