امیری: مشکلات دائمی در فوتبال پایه داریم/ به جام جهانی صعود کردیم، اما مشکلات ادامهدار است
وحید امیری در گفتوگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، در خصوص اینکه تیم ملی فوتبال نوجوانان ایران به جام جهانی صعود کرد؛ اما شکست سنگین این تیم در مرحله نیمهنهایی برابر ژاپن، نگرانیها را در خصوص نتایج شاگردان حسین عبدی در جام جهانی مضاعف کرد، اظهار داشت: پیش از هر چیز باید به این موضوع اشاره کرد که در دنیا هدف کلی در خصوص تیمهای پایه داریم و در دنیا با این استراتژی کار را پیش میبرند که مربیان و سایر عوامل موظف هستند برای رسیدن به توسعه فعالیت دقیقی میکنند.
بحث توسعه در اولویت است
وی ادامه داد: این توسعه تعریفی دارد که میگوید باید وضعیت موجود را به سمت وضعیت مطلوب پیش برد. هر چه قدر ساختار توسعه را مستحکمتر کرد و عوامل فنی و اجرایی بهتر عمل کنند تیمی که مسئولیت بر عهده داشته موفقتر بوده است. نتیجه هم خواه و ناخواه چون بحث مسابقه است و تیم ملی محسوب میشود یک موفقیت به شمار میآید. در فوتبال دنیا چیزی که بیش از همه در اولویت قرار میگیرد بحث توسعه است. ما اگر ببینیم تیم ملی نوجوانان از زمانی که با کادر جدید کارش را شروع کرده، توسعه یافته و با ارزیابی این موضوع مشخص شود در واقع کار درست پیش رفته است.
کادرفنی و دستاندرکاران راضی نبودند
پیشکسوت تیم ملی خاطرنشان کرد: در بازیهایی که منجر به صعود تیم ملی نوجوانان به جام جهانی شد با توجه به بضاعت فوتبال ایران و نیروی انسانی که داریم صعود به جام جهانی امری طبیعی است. بازیهایی که تیم ایران برابر حریفان انجام داد، گویای آن است که توسعه فوتبال انجام شده و اگر شده درصد آن مورد قبول است یا نیست. بازیای که برابر تیم درجه سوم یمن انجام دادیم علامتهایی داشت که حتی کادرفنی و دستاندرکاران تیم ملی ایران راضی نبودند. وقتی در آمارها درصد مالکیت یمن بیشتر بوده برای آینده جای نگرانی دارد. صعود به جام جهانی حاصل زحمات تمامی عوامل بوده ولی مشکلات فوتبال پایه ما همچنان به قوت خود باقی است.
کار را به کاردان بسپاریم
وی در خصوص اینکه ایرادهای حاکم بر فوتبال پایه ایران باعث شده تا تیم ملی بزرگسالان فاقد پشتوانه شود، عنوان کرد: با توجه به بضاعت نیروی انسانی ما و استعدادهای نابی که در فوتبال کشور داریم انتظار از پشتوانهسازی معقول است ولی تیم ملی نوجوانان که نمادی از تیمهای ملی است بهتنهایی عامل نیست و دامنه آن در تمام ابعاد فوتبال کشور ما دیده میشود. برای اینکه بخواهیم فونداسیون و زیرساخت فوتبال پایه را بنا بگذاریم باید کار را به مهندس و کاردان بسپاریم. استعدادهای قوی و بزرگی داریم ولی مدیران باشگاهها که قرار است آنها را در دل خود نگاه دارند و پرورش دهند اصول رشد بازیکنان را فراهم کنند. باید دید جزء دغدغههای مدیران باشگاههاست و از اولویت آنهاست. به عنوان مثال باشگاه پرسپولیس یا باشگاههایی نظیر آن چه اقداماتی در این زمینه انجام میدهند. میبینیم با توجه به بضاعتشان کمک آنچنانی نکردند چون دغدغه مدیران آنها نیست.
مشکلات فوتبال پایه دائمی است
امیری خاطرنشان کرد: یک اصل در فوتبال دنیا وجود دارد و اگر به آن اصل در تمام ابعاد اقتدا نکنیم هیچ موقع به استانداردها نمیرسیم. دنیا در فوتبال یک استاندارد بیشتر ندارد و آن هم اینکه جای بهترینهاست. فوتبال ما این استاندارد را رعایت نمیکند. مثلاً در باشگاه استقلال، آیا بهترین مربیان برای تیمهای پایه انتخاب میشود و این مربیان بهترین نفرات را در تیم قرار میدهند؟ آیا مدیریت باشگاه بیشترین توجه را برای استفاده از استعدادهای تیمهایش دارد؟ تا زمانی که نگرش مدیران ما تیمهای پایه را ابزاری برای خود تلقی میکنند که با آن تیمها نفراتی را برای خود نگه دارند یا راضی کنند مشکلات ما دائمی است. ۴۸ سال است تیم امید ما به المپیک نرفته و ما در بخش تیمهای پایه بستر را فراهم نکردهایم که باشگاهها مقصر هستند. مطلقاً در این زمینه خوب عمل نکردیم و نتیجه آن این است که در تمام ردههای سنی مشکل داریم. بازیکن اصول، قواعد و تاکتیکها را یاد نگرفتهاند و در تیم ملی به جای آنکه وقت بگذارند تا استراتژی و برنامههای متعدد بازی را تمرین کنند باید به یادگیری بپردازند، ضریب یادگیری متفاوت است و بازیکنان برابر نیستند. اگر نواقص را رفع کردیم آن وقت از تیمهای پایه انتظار داشته باشیم در غیر این صورت شرایط تغییر نمیکند.
انتهای پیام/