دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
15 تير 1402 - 11:04
هانی‌زاده در گفتگو با آنا:

سازمان شانگهای چتر حمایتی ایران خواهد بود/ دیگر نیازی به «برجام» نیست

سازمان شانگهای چتر حمایتی ایران خواهد بود  دیگر نیازی به «برجام» نیست
کارشناس مسائل بین الملل گفت: درحال حاضر دیگر نیازی به برجام نیست، بلکه سازمان شانگهای به عنوان یک چتر حمایتی ایران، هم به لحاظ اقتصادی و هم به لحاظ سیاسی و امنیتی موثر خواهد بود.
کد خبر : 856594

حسن هانی‌زاده، کارشناس مسائل بین‌الملل در گفتگو با خبرنگار جهان خبرگزاری آنا، در خصوص ادعای دولتمردان سابق مبنی بر اینکه عضویت ایران در سازمان همکاری‌های شانگهای انجام می‌شد و فقط مربوط به اقدامات دولت سیزدهم نبود، گفت: در بیست و سومین نشست سران کشور‌های عضو سازمان شانگهای که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، ایران پس از سال‌ها و حدود ۱۷ سال انتظار سرانجام به عضویت رسمی شانگهای درآمد.

عضویت در سازمان شانگهای از رهگذر همگرایی و رایزنی دولت سیزدهم حاصل شد

وی افزود: عضویت ایران به صورت رسمی در شانگهای نتیجه تلاش‌ها و مجاهدت‌های دولت سیزدهم بود به این دلیل که دولت سیزدهم از رهگذر همگرایی و رایزنی‌های مستمر با کشور‌های منطقه موجب شده است که کشورمان به یک سطح قابل قبولی از استاندارد‌های سازمان شانگ‌های برسد.

کارشناس مسائل بین‌الملل تصریح کرد: یکسری شرایطی وجود دارد که سازمان شانگهای در آیین‌نامه خود پیش‌بینی کرده بود و ایران در طول دوسال گذشته توانست، شرایطی فراهم کند که همه رهبران کشور‌های عضو شانگهای، ایران را به عنوان عضو رسمی اعلام کنند.

هانی‌زاده بیان کرد: به نظر می‌رسد عضویت ایران در سازمان شانگهای یک‌تحول بسیار مهمی به لحاظ اقتصادی سیاسی، امنیتی نه تنها برای ایران، بلکه برای همه کشور‌های عضو شانگ‌های موثر خواهد بود.

وی گفت: با توجه به اینکه سازمان شانگهای نزدیک به نیمی از جمعیت جهان را در خود جای داده و ۲۰درصد تولید ناخالص داخلی جهان متعلق به کشور‌های شانگهای است و همچنین چهار قدرت هسته‌ای، یعنی چین، هند، روسیه، پاکستان و دو کشور دارای حق وتو در شورای امنیت، عضو این سازمان است، بنابراین، این سازمان در آینده به یک سازمان شاخص به لحاظ امنیتی تبدیل خواهد شد.

عضویت ایران تکمیل کننده سطح مناسبات اقتصادی جهان با سازمان شانگهای خواهد بود

کارشناس مسائل بین‌الملل با بیان اینکه عضویت ایران تکمیل کننده سطح مناسبات اقتصادی جهان با شانگهای خواهد بود، تاکید کرد: به دلیل اینکه دو قدرت بزرگ اقتصادی جهان، یعنی چین و هند به انرژی فسیلی ایران وابسته هستند، به هممین جهت ایران تامین‌کننده اصلی انرژی حوزه شانگهای خواهد بود.

هانی‌زاده تصریح کرد: به همین دلیل با توجه به اینکه الان سطح مناسبات تجاری ایران و کشور‌های عضو شانگهای سالانه ۲۷ میلیارد دلار است، طی سه سال آینده این رقم به ۵۰ میلیارد دلار بالغ می‌شود، ضمن اینکه قرار است یک ارز بومی از دل سازمان شانگهای خارج شود و در نتیجه سلطه دلار کاهش پیدا کند.

وی تصریح کرد: عضویت ایران به لحاظ امنیتی موجب خواهد شد، یک نیروی واکنش سریع در مقابل گروهک‌های تروریستی، سازمان‌های قاچاق مواد مخدر تشکیل شود و این برای حفظ منطقه و جهان موثر است.

کارشناس مسائل بین‌الملل تاکید کرد: به همین دلیل عضویت ایران نتیجه دوساله دولت سیزدهم است و این، یک موفقیت بسیار بزرگی برای ایران محسوب می‌شود، زیرا اثرات تحریمی علیه ایران کاهش خواهد یافت.

دیگر نیازی به برجام نیست

هانی زاده همچنین با اشاره به اینکه دولت قبل، اقتصاد کشور را به غرب گره زده بود، بیان کرد: تمرکز دولت قبل بر، برجام و احیای برجام بود که متاسفانه با شکست مواجه شد و درحال حاضر دیگر نیازی به برجام نیست، بلکه سازمان شانگهای به عنوان یک چتر حمایتی ایران، هم به لحاظ اقتصادی و هم به لحاظ سیاسی و امنیتی موثر خواهد بود.

وی تصریح کرد:، زیرا ایران در سازمان ملل دارای پشتوانه دو قدرت بزرگ حق وتو یعنی روسیه و چین است و اثرات تحریمی از این پس کمرنگ خواهد شد.

کارشناس مسائل بین الملل در پایان در خصوص مزایا و پیام عضویت کامل ایران در سازمان همکاری‌های شانگهای، گفت: ایران نیازی به سوئیفت غرب ندارد و می‌تواند بدون نیاز صادرات نفت و گاز به کشور‌های اروپایی، بیشترین صادرات خود را در حوزه شانگ‌های انجام دهد و ارز مورد نیاز ایران از سوی این سازمان تامین خواهد شد.

انتهای پیام/

گوشتیران
قالیشویی ادیب