دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
06 تير 1402 - 17:09

چرا صندوق سهامی بخریم و صندوق برای چه کسانی بهتر است؟

چرا صندوق سهامی بخریم و صندوق برای چه کسانی بهتر است؟
تورم متهم ردیف اول کاهش قدرت خرید مردم و فرسایش وجوه نقدی است که در دست مردم قرار دارد. اما با بیکار نشستن و دست روی دست گذاشتن نمی‌توان از این مشکل رهایی پیدا کرد، زیرا تورم بدون توجه به شرایط اقتصادی افراد جامعه، روز به روز قدرت خرید و رفاه آنان را کاهش می‌دهد.
کد خبر : 855030

به گزارش گروه بازار خبرگزاری علم و فناوری آنا، تورم متهم ردیف اول کاهش قدرت خرید مردم و فرسایش وجوه نقدی است که در دست مردم قرار دارد. اما با بیکار نشستن و دست روی دست گذاشتن نمی‌توان از این مشکل رهایی پیدا کرد، زیرا تورم بدون توجه به شرایط اقتصادی افراد جامعه، روز به روز قدرت خرید و رفاه آنان را کاهش می‌دهد. اما برای رهایی از این مشکل چه راهکاری وجود دارد؟ صندوق های سرمایه گذاری می‌تواند مردم را در برابر تورم مصون بدارد، زیرا یک روش سرمایه گذاری مطمئن با بازده تضمین شده است.

داستان یک افت طولانی

بیایید به چند سال پیش برگردیم. نیمه‌های اول سال 1399 بود که شاخص کل بورس اوراق بهادار به قله تاریخی خود در آن زمان رسیده بود و بسیاری از سرمایه گذاران که برای بار اول می‌خواستند در این بازار سرمایه گذاری کنند، بدون دانش اقتصادی و فقط تحت تاثیر جو روانی که در آن زمان وجود داشت به این بازار ورود کردند. اما این رشد شدید بازار اوراق بهادار در تابستان سال 1399 متوقف شد. شاخص کل بازار در بهار سال 1400 به اوج خود رسید و شاخص کل عدد 1 میلیون و 100 هزار واحد را لمس کرد.

پس از چند ماه رکود، بازار بالاخره از اوایل آبان ماه سال 1401 شروع به رشد کرد و در پایان خرداد ماه سال 1402 شاخص کل در حدود 2 میلیون و 174 هزار واحد قرار دارد. حال سوال اساسی که وجود دارد این است که آیا این جمله که بورس در بلندمدت بسیار سودده بوده و بر تورم غلبه کرده، درست است یا خیر؟

نگاهی به بازدهی بازار سهام: کارشناسان مالی درست می‌گویند؟

برای بررسی این که بازار اوراق بهادار در بلندمدت از سایر بازارها بهتر بوده، یک بازه پنج ساله را در نظر می‌گیریم. شاخص کل بورس در بازه پنج ساله از انتهای خرداد سال 1397 تا پایان خرداد سال 1402 تقریبا 20 برابر شده درحالی که قیمت هر سکه امامی در این بازه زمانی 11 برابر و قیمت هر دلار آمریکا تقریبا 11.5 برابر شده است. در نتیجه می‌توان گفت که بازار سهام در بلندمدت از سایر بازارها بازدهی بالاتری داشته است.

مقایسه سرمایه‌گذاری مستقیم در بورس و خرید صندوق‌های سهامی

برای سرمایه گذاری در بورس دو راه وجود دارد. راه اول به صورت مستقیم، که همان روش معمولی است که سرمایه گذاران استفاده می‌کنند و با استفاده از یک کد بورسی شروع به سرمایه گذاری در سهام شرکت‌های موجود در بورس می‌کنند. راه دوم به صورت غیرمستقیم و سرمایه گذاری در صندوق‌های سرمایه گذاری است.

همانگونه که گفته شد شاخص کل بورس به عنوان نمادی برای بررسی رشد بازار سهام و سرمایه گذاری مستقیم در بورس، در بازه پنج ساله 20 برابر شده است. از سوی دیگر قیمت هر واحد از صندوق آوای سهام کیان در این بازه زمانی بیش از 24 برابر شده است. باتوجه به این اعداد می‌توان دریافت که سرمایه گذاری غیرمستقیم در صندوق‌های معتبر، بازدهی بالاتری نسبت به سرمایه گذاری مستقیم در بورس داشته است.

نگاهی به بازدهی صندوق‌ها و بازدهی بورس از سال 99

اگر در دو سال و 10 ماه اخیر یعنی از زمان افت چشمگیر بازار سهام در انتهای مرداد ماه 1399 تا پایان خرداد امسال بازدهی شاخص کل و صندوق آوای سهام کیان را مقایسه کنیم، نکات قابل توجهی را می‌بینیم. در پایان مرداد 1399 شاخص کل بازار سهام حدودا یک میلیون و 757 هزار واحد بود که تا پایان خرداد ماه سال 1402به حدود 2 میلیون و 174 هزار واحد رسیده است.اگر برحسب درصد بخواهیم بیان کنیم، در این بازه دو سال و 10 ماهه تا پایان خرداد 1402 شاخص کل حدود 24 درصد رشد داشته است.

حال اگر در همین بازه زمانی به جای سرمایه گذاری مستقیم در بورس در صندوق‌های سرمایه گذاری شروع به فعالیت کرده بودیم چقدر سود دریافت می‌کردیم؟ در بازه زمانی 2 سال و 10 ماهه، قیمت هر واحد از صندوق آوای سهام کیان تقریبا 65 درصد رشد را تجربه کرده است. بنابراین، صندوق معتبری مانند آوای سهام کیان می‌تواند برای سرمایه گذاری در بازار سهام گزینه بسیار مناسبی باشد، حتی اگر در بدترین زمان مانند مرداد 1399 سرمایه گذاری کرده باشید. در نهایت باید گفت صندوق‌های سهامی برای افرادی که شناخت و دانش کافی از بازار سهام ندارند یا زمان لازم برای تحلیل و بررسی بورس و شرکت‌های مختلف موجود در آن را ندارند، مناسب است.

سرمایه گذاری تضمینی در بورس

درست است که بازار سهام ریسک دارد اما شیوه‌هایی برای از بین بردن ریسک آن ابداع شده است. با سرمایه گذاری در صندوق تضمین اصل سرمایه کیان، سرمایه اولیه افراد یا همان اصل سرمایه آنان حتی در صورت افت بازار سهام حفظ خواهد شد. این صندوق شرایطی را برای سرمایه گذاران فراهم کرده است که بتوانند بدون اینکه نگران اصل سرمایه خود باشند، در بازار سهام سرمایه گذاری کنند. از سوی دیگر، در صورت رشد بازار از سود آن بهره‌مند خواهید شد.

Shape1

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب