کسری مرخصی در برجک نگهبانی به جرم شعرگویی!/ ندای درون همانا و افتادن در وادی شعر همان
گروه استانهای خبرگزاری آنا؛ برخی ازهمان ابتدا و دوران کودکی طبع شعر و شاعری دارند و مهم نیست که درسشان در مدرسه و دانشگاه خوب است یا خیر؟ نیاز نیست برای شعر گفتن مسئول باشی و تحصیلات عالی داشته باشی، بلکه در هر شرایط و با هر دانشی میتوانی شعر بگویی و از شعر گفتن لذت ببری.
شعر گفتن نیاز به این ندارد که فرد حتماً در رشته ادبیات تحصیل کند یا در دوره دانشآموزی به کلاسهای شعر و شاعری برود و آموزش ببیند؛ بلکه شعر باید در وجود آدمی باشد.
ما گمان میکنیم که شاعران از ابتدا بهصورت خدادادی شاعر بودهاند و شعری که از اذهان آنان تراوش میکند، ناخودآگاه بیرون میآید، در حالی که ابتدا باید استعداد شعرگفتن در فرد وجود داشته باشد و شخص علاقه به این راه و مسیر باشد.
یکی از این افراد جعفر امینی دانشجوی مهندسی معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد است و با اینکه رشته مرتبط با شعر و شاعری ندارد؛ اما از روی علاقه وارد این مسیر سراسر عشق و صفا شده است.
امینی که اهل و ساکن چرمهین استان اصفهان و اکنون در رشته معماری مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد در حال تحصیل است در گفتوگو با خبرنگار آنا درباره اینکه از چه زمانی به شعر و شاعری علاقه پیدا کردید؟ اظهار کرد: بعد از اخذ دیپلم در رشته نقشهکشی کار و دانش در هنرستان کاظمی شهر باغبادران به خدمت سربازی رفتم و علاقه زیادی به عرفان و اشعار عرفا مانند مولانا، سعدی، حافظ، عراقی و فیض کاشانی و ... داشتم؛ چراکه این اشعار استناد از آیات و احادیث است که حقیقت این معانی را بهصورت گفتار نمیتوان بیان کرد؛ بلکه باید قلباً درک کنیم و حالت خاصی به انسان میدهد والبته یادگاری و تجدید خاطره کسانی است که مورد علاقه ما هستند.
وی ادامه داد: سعدی میفرماید که «ابر و باد و مه و خورشید و فلک درکارند/تا تو نانی به کف آری و به غفلت مخوری»،«همه از بهر تو سرگشته و فرمانبردار/شرط انصاف نباشد که تو فرمان نبری» یا ناصر خسرو بهخصوص شعر معروفش درباره سفر به حج که حدیث امام سجاد علیهالسلام را بهصورت قصیده مفصلی نوشته که در نوع خود بسیار زیباست، کتاب تفسیر ادبی و عرفانی قرآن از خواجه عبدالله انصاری نیز موجب شد نخستین شعرم را در قالب مثنوی در برجک نگهبانی شهر شیراز نیروی دریایی پادگان شهید اثرینژاد بنویسم که یک روز در برجک نگهبانی، کتاب باباطاهر میخواندم و متوجه حضور مسئول حفاظت فیزیکی در پای برجک نشدم و همین باعث شد دو روز از مرخصی من کسر شود.
دانشجوی مهندسی معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد درباره مشوق یا مشوقان خود در شعر و رشته تحصیلی گفت: چند سال پیش ناخودآگاه در ذهنم ندا در داد که ای کاش علاوه بر اصلاح ظاهر به تربیت باطن و تهذیب نفس خود هم بپردازم و همین ندا بهانهای شد تا عزم خود را جزم کرده و در این وادی همتی کنم؛ بنابراین توفیق حضرتش شامل حال شد و پیری روشن ضمیر بر سر راهم قرار گرفت و اجازه تلمذ و زانوزدن در مکتب تعلیم و تربیتش را عنایت کرد و سعی میکنم ادامهدهنده فرمایش و پیرو فرمان مهندس معمار سید علیرضامی جذبی باشم. مشوقم در جویای حق، شعر، عرفان و تشویق به ادامه تحصیل دوستانم آقایان جوادی، خدابخشی، کریمی و مدحی بودند.
امینی انتظار خود از مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی را بیان و تشریح کرد: دانشگاهها محل تربیت، آموزش و پروش مهمترین سرمایه (نسل جوان) و زیرساخت پیشرفت و توسعه در هر کشوری هستند و لازم است علوم ارائه شده در سرفصلهای آموزشی بهروز بوده و همدوش با سایر مراکز علمی جهان پیش روند. علاوه بر این، باید ارتباطِ استادان با دانشجویان بهگونهای باشد که علاوه بر انتقال مفاهیم علمی بر روح و روان دانشجویان از بُعد اخلاقی تأثیرگذار باشند و در (رفتار) تغییری ایجاد شود.
وی در پاسخ به این پرسش که در چه قالبی شعر میسرایید؟عنوان کرد: تاکنون اشعاری در قالب دوبیتی و مثنوی و غزل نوشتهام که قصد دارم اشعارم را از طریق انتشارات دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد گردآوری و چاپ کنم.
انتهای پیام/