آغاز ثبت نام از متقاضیان «دستیار آموزشی» در دانشگاه آزاد اسلامی مشهد
علیاصغر یساقی معاون آموزش و تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد در گفتوگو با خبرنگار آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا با اشاره به جزئیات طرح «دستیار آموزشی» ویژه دانشجویان دکتری دانشگاه آزاد اسلامی اظهار کرد: در تحصیلات تکمیلی یکی از اهداف، تربیت دانشجویان دکتری است که بهنوعی از آن با عنوان تربیت استاد آینده و تأمین نیروی انسانی در نظام آموزشی یاد میشود و از دیدگاه ارتقای تخصصی دانشجویان دکتری این موضوع مورد توجه دانشگاههاست و دانشگاه آزاد اسلامی هم از این موضوع مستثنی نیست.
وی با اشاره به اینکه انتقال مهارتهای معلمی از مسیر تمرین و تجربه حاصل میشود، خاطرنشان کرد: دانشجویی که تمرین و تدریس نکند معلم و استاد خوبی هم در آینده نخواهد شد و تربیت استاد آینده نیازمند تمرین مشی استادی است.
معاون آموزش و تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد افزود: این دوره در ۴۰ ساعت به صورت رایگان و در قالب سه ترم برگزار میشود، ضمن اینکه در طول دوره توسط یک استاد پشتیبان تدریس (که از اعضای هیئت علمی و یا مدیران گروه هستند) بر فرآیند تدریس دانشجویان دکتری نظارت میشود.
یساقی با بیان اینکه ۲۴ واحد حداقل برای این دانشجویان در طول سه ترم دیده شده است، اضافه کرد: دانشجویان پس از گذراندن سه ترم گواهینامه دوره ویژه مدرسی را دریافت خواهند کرد، در حقیقت ۴۰ ساعت آموزش رایگان و ۲۴ واحد هم در کلاس درس بهعنوان کارورزی سپری خواهند کرد که در نهایت منجر به اخذ گواهینامه دوره خواهد شد.
وی با بیان اینکه اگر دانشجویان روزی بخواهند جذب هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی شوند در قالب استادیاری پایه دو شرکت خواهند کرد، تأکید کرد: براساس فراخوان از ۲۸ خرداد فرآیند ثبت نام از متقاضیان آغاز شده و دانشجویان متقاضی شرکت در این طرح میتوانند با مراجعه به سایت باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی نسبت به نامنویسی و تکمیل اطلاعات خود اقدام و تقاضای دستیاری آموزشی را ثبت کنند.
معاون آموزش و تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد، مخاطب این طرح را دانشجویان فعال دکتری تخصصی این دانشگاه که ترم نخست خود را سپری کردهاند، عنوان کرد و ادامه داد: متقاضیان با مراجعه به سامانه نسبت به تکمیل اطلاعات از جمله واحدهای مورد علاقه برای تدریس و محل تدریس اقدام خواهند کرد و سپس براساس سوابق پژوهشی و آموزشی، معدل و دانشگاه محل تحصیل کارشناسی و کارشناسی ارشد رتبهبندی میشوند و در نهایت از طریق باشگاه پژوهشگران جوان معرفی خواهند شد و مدیر گروه براساس ضوابط مشارکتکنندگان را در فرآیند طرح قرار میدهد.
یساقی با بیان اینکه تدریس به شیوه حقالتدریسی از مهر حذف خواهد شد، خاطرنشان کرد: از مهر ۱۴۰۲ دیگر استادی که به شیوه حقالتدریس سر کلاس درس حاضر شود، نخواهیم داشت.
انتهای پیام/