دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
30 خرداد 1402 - 08:36
در صحن مجلس؛

موافقان و مخالفان وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی چه گفتند؟

موافقان و مخالفان وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی چه گفتند؟
جلسه رای اعتماد وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی در حالی روز سه شنبه برگزار شد که کمیسیون کشاورزی طی گزارشی موافقت خود را با برنامه‌های «محمدعلی نیکبخت» اعلام کرد.
کد خبر : 853638

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری علم و فناوری آنا، بررسی برنامه و صلاحیت محمدعلی نیکبخت برای تصدی وزارت جهاد کشاورزی در دستورکار جلسه علنی امروز(سه شنبه) مجلس قرار گرفت.

محمد مخبر معاون اول رئیس جمهور به همراه تعدادی از اعضای کابینه نیز در جلسه رای اعتماد وزیر پیشنهادی کشاورزی حضور پیدا کرده اند.

بنابر آئین نامه داخلی مجلس، رئیس جمهور یک ساعت فرصت دارد که با حضور در جلسه رای اعتماد از وزیر پیشنهادی دفاع کند اما در این جلسه رئیس جمهور حاضر نشده و معاون اول رئیس جمهور حضور پیدا کرده است.

موافقت کمیسیون کشاورزی مجلس با برنامه‌های «نیکبخت»

علیرضا نظری سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس در جلسه علنی امروز (سه‌شنبه ۳۰ خرداد ماه) مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی برنامه و صلاحیت محمدعلی نیکبخت برای تصدی وزارت جهاد کشاورزی و اخذ رأی اعتماد، گزارش کمیسیون متبوع خود درباره ارزیابی برنامه‌های نیکبخت را قرائت و اعلام کرد: اعضای این کمیسیون موافقت خود را با گزینه پیشنهادی وزارت جهاد اعلام کردند.

وزیر پیشنهادی راهکاری جهت تشویق کشاورزان برای تولید گندم ارائه دهد

مهدی عیسی زاده در مخالفت با صلاحیت و برنامه‌های وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی گفت: آقای نیکبخت ما امروز با خشکسالی مزارع مردم مواجه هستیم و باید در زمینه مایحتاج مردم به خودکفایی برسیم لذا شما باید امروز توضیح دهید که در زمینه خشسکالی آبی چه اقداماتی را مدنظر قرار خواهید داد.

وی  افزود: همچنین قیمت خرید تضمینی گندم در حال حاضر پایین بوده و باید مشخص شود آقای نیکبخت برای تشویق کشاورزان جهت کاشت گندم چه برنامه‌ای خواهد داشت.

نایب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس ادامه داد: همچنین تحقیقات کشاورزی کشور متأسفانه کاربردی نیست و اثرات این موضوع در زندگی مردم مشاهده نمی‌شود،از این رو انتظار این است بخش دانش بنیان به بخش کشاورزی اضافه شود.

عیسی زاده با بیان اینکه آقای نیکبخت در برنامه‌های شما در زمینه خودکفایی جو، ذرت و سویا موضوعات به خوبی مطرح نشده است، گفت: امیدواریم او که از کف وزارت جهاد کشاورزی برای تصدی این وزارتخانه معرفی شده بتواند مشکلات این بخش را به درستی برطرف کند. 

چالش‌های اساسی حوزه کشاورزی در برنامه‌های وزیر پیشنهادی نیست

حجت الاسلام سید سلمان ذاکر هم در مخالفت با برنامه‌های وی گفت: او دارای ویژگی‌های خوب مدیریتی و فرزند جهاد کشاورزی است و در واقع مدیر برون رفت از چالش‌ها و مشکلات است، اما در برنامه‌های وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی به چالش خرد شدن زمین‌های کشاورزی توجهی نشده است.

وی خطاب به وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی، تصریح کرد: آیا شما می‌خواهید در مقابل تقسیمات اموال مردم مقاومت کنید؟ کاشت تولیدات کشاورزی در استان‌ها متفاوت است، آیا سیاست شما مانند سیاست‌های وزرای قبل است؟ در این رابطه باید ارتقای سطح معیشت و درآمد عشایر و روستاییان و کشاورزان و همچنین تامین زیرساخت‌های مناسب تولید و جلوگیری از خرد شدن زمین‌های کشاورزی مدنظر قرار می‌گرفت.

نماینده مردم ارومیه باردیگر خطاب به وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی، گفت: شما تاکید داشتید که می‌خواهید کشاورزی را مردمی سازی کنید، اما متاسفانه به پرداخت مطالبات کشاورزان و همچنین مشکلات آن‌ها توجهی نشده و همچنین آبیاری قطره‌ای نیز مدنظر قرار نگرفته است.

نیکبخت برنامه‌های خوبی برای کاهش مشکلات کشاورزی دارد

سپس قدرت الله حمزه شلمزاری در موافقت با  برنامه های وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی، گفت: احیای مدیریت جهادی در وزارتخانه و مبارزه با فساد به ویژه در بحث کاربری اراضی از جمله برنامه‌های وی است. همچنین اصلاح و یکپارچه سازی ساختار کشاورزی و اجرای وظایف وزارتخانه در امور روستایی و بهبود وضعیت عشایر را باید به برنامه‌های ایشان افزود.

وی افزود: استفاده از ظرفیت عظیم دانشگاه‌ها در حوزه تحقیقات و آموزش و حذف موازی کاری‌ها در قالب نظام نوآوری کشاورزی و توجه جدی به گسترش صنایع تبدیلی و تکمیلی از دیگر برنامه‌های وزیر پیشنهادی وزارتخانه جهاد کشاورزی است.

نماینده مردم اردل در مجلس  با بیان اینکه نیکبخت، مشکلات حوزه کشاورزی را درک کرده و برنامه‌های خوبی برای حل این مشکلات دارد،گفت: ضمن آنکه تعامل وی با مجلس در گذشته زبانزد عام و خاص است؛ امیدوارم همکاران همت کنند تا آقای نیکبخت به بدنه وزارت جهاد کشاورزی اضافه شود تا شاهد کاهش مشکلات در این حوزه باشیم. 

«کم‌کردن» تصدی گری دولت از برنامه های وزیر پیشنهادی است

علی‌اکبر بسطامی نیز در موافقت با وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی ضمن تشکر از دولت برای معرفی محمدعلی نیکبخت به عنوان وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی،گفت: مخالفان وی دغدغه‌مند بوده وگرنه مخالفتی با ایشان نداشتند. مقام معظم رهبری فرمودند مهم‌ترین وظیفه مجلس یازدهم توجه به اقشار آسیب پذیر و معیشت محرومان است.

وی افزود: امروز مهم‌ترین مشکل مردم تامین کالا‌های اساسی است که ان شاءالله با دست توانمند و جهادگر نیکبخت این دغدغه مردم مرتفع می‌شود.

نماینده مردم ایلام در مجلس با بیان اینکه در بحث تامین آب شرب و آب کشاورزی نیز در برنامه‌های وزیر پیشنهادی محور آبخیزداری و آبخوانداری مورد توجه قرار گرفته است،افزود: بحث زنجیره ارزش تولید در کشور مغفول مانده است که با تدبیر وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی ان شاءالله به مسیر درستی هدایت می‌شود. زنجیره ارزش باید مبتنی بر سند آمایش سرزمینی باشد.

بسطامی با اشاره به اینکه دامداران و عشایر در چند سال گذشته برای فروش محصولات خود با مشکل مواجه شده‌اند و ان‌شاءالله با برنامه وزیر جهاد کشاورزی این چالش نیز مرتفع می‌شود، گفت: یکی از برنامه‌های وزیر پیشنهادی کم کردن تصدی گری دولت و روی آوردن به مردم است هرچه اقتصاد مردمی‌تر باشد به نفع خود مردم خواهد بود.

برنامه وزیر پیشنهادی کشاورزی برای حفظ جنگل‌ها چیست؟

علیرضا پاک‌فطرت که در جلسه علنی مجلس به به عنوان مخالف وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی سخن می گفت با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر این‌که باید مدیران تحول ایجاد کنند،گفت: آقای نیکبخت شما چه نقاط ضعفی را در وزارت جهاد کشاورزی می‌بینید و چه طور می‌خواهید آن را رفع کنید؟

وی با اشاره به اینکه قرار بود تا پایان برنامه ششم توسعه بیش از ۲۵ درصد اقتصاد از بخش تعاونی باشد که الان چهار درصد است،اظهار کرد: شما در تعاون روستایی وزارتخانه بودید اکنون چه برنامه‌ای برای تقویت تعاونی روستایی دارید؟ همچنین برنامه شما برای ایجاد رضایتمندی کشاورزان و دامداران چیست؟

وی با طرخ این پرسش که قول می‌دهید امنیت غذایی برای کشور تامین شود؟ خطاب به نیکبخت، گفت: برنامه شما برای حفظ جنگل‌ها چیست؟ بیش از دو میلیون هکتار جنگل عمدتا بلوط در جنوب کشور وجود دارد که در حال از بین رفتن است در این صورت استان‌های جنوبی غیرقابل زندگی می‌شود. چه برنامه‌ای برای حراست از جنگل‌ها دارید؟

نماینده مردم شیراز در مجلس با بیان این‌که ۸۰ درصد آب در بخش کشاورزی مصرف می‌شود،گفت: شما چه طور می‌خواهید از این موضوع جلوگیری کنید؟ همچنین برنامه شما برای تولید محصول ارزان‌تر و عرضه آن به مردم چیست؟

*«نیکبخت» با علوم نوین کشاورزی آشنایی ندارد

مهرداد ویس کرمی در مخالفت با محمدعلی نیکبخت، وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی،گفت: چرا دولت در یافتن افراد این همه کُند کار می کند و گویا گاهی از روی ناچاری، در آخرین روزها افراد را معرفی می کند. کسی مثل آقای نیکبخت حداقل به مدت یک سال است که معاون وزیر بوده و سال هاست که در وزارت جهاد کشاورزی مشغول خدمت هستند.  

وی با طرح این پرسش که آیا می توان تحصیلات او را برای وزارت کشاورزی متناسب ارزیابی کرد؟،افزود: آیا از بین این همه نخبگان دانشگاهی کسی پیدا نشده که دولت از میان آنها انتخاب کند. همچنین خدمت در مناطق محروم توفیق الهی است و پیشبرد امور اجرایی نیز یک موفقیت محسوب می شود اما به همان نسبت توقف در منطقه ای محروم می تواند یک مدیر را از علم نوین کشاورزی دور کند و به نیروی اجرایی- عملیاتی تبدیل کند، در حالی که وزیر کسی است که باید برای نجات، هدایت و ارتقاء وزارت صاحب ایده باشد و سپس برای پیاده کردن ایده های خود از معاونان و مدیران انتخاب کند.

عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی گفت: عدم آشنایی با علوم نوین کشاورزی و نداشتن ایده در حد کشاورزی نوین بنده را نسبت به توانایی او به عنوان یک وزیر خلاق، نوآور و تحول آفرین دچار تردید می سازد.

مجلس به «نیکبخت» اعتماد کرد

در نهایت، بعد از صحبت‌های نمایندگان موافق و مخالف و دفاعیات وزیر پیشنهادی، نمایندگان مجلس شورای اسلامی با ۱۹۸ رأی موافق، ۴۰ رأی مخالف، ۱۰ رأی ممتنع از مجموع ۲۴۸ نماینده حاضر در جلسه به نیکبخت گزینه پیشنهادی تصدی وزارت جهاد کشاورزی اعتماد کردند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب