دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
29 خرداد 1402 - 12:42

آیا طلاق توافقی نیاز به مشاوره دارد؟

آیا طلاق توافقی نیاز به مشاوره دارد؟
در این‌گونه مواقع که افراد جدایی از یکدیگر را بهترین گزینه برای ادامه‌ زندگی خود می‌دانند، لازم است از طریق قانونی و شرعی قرارداد ازدواج خود را فسخ کنند و از هم طلاق بگیرند.
کد خبر : 853514

به گزارش گروه بازار خبرگزاری علم و فناوری آنا، گرچه کانون خانواده برای سران کشورها از اهمیت بالایی برخوردار است و سعی می‌کنند تا جای ممکن در حفظ آن کوشا باشند، اما متاسفانه موارد بسیاری پیش می‌آید که زوجین در زندگی مشترک خود به بن‌بست می‌رسند. در این‌گونه مواقع که افراد جدایی از یکدیگر را بهترین گزینه برای ادامه‌ زندگی خود می‌دانند، لازم است از طریق قانونی و شرعی قرارداد ازدواج خود را فسخ کنند و از هم طلاق بگیرند.

قوانین ازدواج و طلاق در کشورهای مختلف متفاوت است. در کشورهای اسلامی – همچون سایر زمینه‌ها – قوانین ازدواج و طلاق نیز بر مبنای اسلام تنظیم شده است و کم و بیش یکسان هستند. تنها در برخی جزئیات آن هم با توجه به مذهب افراد، قوانین مختلفی در مورد ایشان اعمال می‌شود. در حالتی که زوجین قصد دارند به صورت دوستانه و بر اساس خواست مشترک هر دو از یکدیگر جدا شوند، می‌توانند درخواست طلاق توافقی بدهند. اما آیا طلاق توافقی نیاز به مشاوره دارد؟ در این نوشتار به این پرسش و فوایدی که مشاوره با وکیل آنلاین در زمینه مشاوره‌های طلاق توافقی دارد می‌پردازیم و برای افرادی که تصمیم به طلاق توافقی گرفته‌اند در ادامه به مراحل این نوع طلاق اشاره کرده‌ایم.

مشاوره‌ طلاق؛ آیا طلاق توافقی نیاز به مشاوره دارد؟

در پاسخ به این پرسش که «آیا طلاق توافقی نیاز به مشاوره دارد» باید گفت به طور کلی بهتر است قبل از هر اقدام قانونی، در مورد آن مشاوره‌‌‌ی حقوقی صورت پذیرد. از آن جایی که ازدواج نیز یک قرارداد است و طلاق گرفتن ولو این‌که توافقی باشد، به مثابه‌ی فسخ آن قرارداد می‌باشد؛ پس لزوم مشاوره در این شکل از جدایی نیز روشن و واضح است. اما ابتدا باید دید که شرایط طلاق توافقی به چه صورت است. سپس روند مشاوره برای طلاق توافقی را به تفصیل بیان می‌کنیم. مراحل مربوط به طلاق توافقی در قانون حمایت خانواده و آیین‌نامه‌های اجرایی آن به صورت کامل تبیین شده است.

در مبحث مشاوره حقوقی طلاق توافقی باید به این موضوع اشاره کرد که تفاهم طرفین بر سر هر نوع توافقی که در خصوص مواردی چون حضانت فرزند یا فرزندان و روند ملاقات والدین با آن‌ها، مهریه، نفقه‌ی زن، نفقه‌ی فرزندان، اجرت المثل و جهیزیه، میان زوجین صورت گرفته باشد، در دادگاه محترم شمرده شده و قابل اجرا خواهد بود. برای نمونه زوجه می‌تواند همه یا بخشی از مهریه‌ی خود را در ازای طلاق ببخشد. این مورد یا هر نوع توافق دیگری در رای دادگاه ذکر خواهد شد. در امر طلاق گرفتن افراد دو راه پیش رو دارند: راه اول این است که می‌توانند شخصا اقدام کنند و در این راه از امکان مشاوره با وکیل آنلاین بهره ببرند. راه دوم هم این است ‌که می‌توانند تمام امور مربوطه را به وکیل طلاق توافقی بسپارند.

مشاوره حقوقی در امر طلاق توافقی

مراحل طلاق توافقی

هدف بسیاری از زوج‌ها از پرسش «آیا طلاق توافقی نیاز به مشاوره حقوقی دارد» این است که می‌خواهند بدانند مراحل طلاقشان چقدر طول می‌کشد. برخی از قوانین مربوط به شرایط طلاق توافقی دچار تغییر شده‌اند. از آذر سال 1397 به این سو روال کار بدین صورت است که باید یکی از طرفین یا هر دوی آن‌ها در سامانه‌ «تصمیم» درخواست طلاق را ثبت کنند. بدین منظور باید اطلاعات شناسنامه‌ای زوجین را وارد سامانه کرد. سپس باید به انتخاب خود، یک مرکز غربالگری مشاوره را انتخاب کنند. در این‌‌گونه مراکز اطلاعات زوجین ثبت شده و دلایل تصمیم به طلاقشان را از ایشان می‌پرسند. بعد از این مرحله آن‌ها را به مرکز مشاوره‌ای که تحت نظر بهزیستی فعالیت می‌کند، ارجاع می‌دهند. زوجین باید جلسات مشاوره‌ خود را در این مرکز سپری کنند.

مشاوره حقوقی طلاق توافقی؛ تعداد جلسات مشاوره

اگر می پرسید که آیا طلاق توافقی نیاز به مشاوره دارد، باید گفت بله و تعداد جلسات مشاوره برای طلاق توافقی عموما 3 الی 5 بار است. (تعداد این جلسات بسته به شرایط و توافقات زوجین متفاوت است.) این 5 جلسه حداقل در یک بازه‌ زمانی 45 روزه برگزار می‌شود. اگر زوجین پس از طی کردن این جلسات همچنان بر تصمیم جدایی از یکدیگر مصر بودند، از ایشان گواهی عدم انصراف طلاق اخذ می‌گردد. بسیار پیش آمده است که این جلسات به زوج‌ها کمک کرده است که ریشه‌ مشکلات زندگی خود را پیدا کنند و دریابند آن‌چه که ایشان بدان نیاز دارند، کمک حرفه‌ای و مشاوره است و نه جدایی. اما در مواردی نیز این جلسات به تسهیل روند جدایی زوج‌هایی یاری می‌رسانند که به طور قطع از ادامه‌ی زندگی مشترک خود دست شسته‌اند.

با طی کردن این مراحل از پروسه‌ طلاق، رای دادگاه خانواده در مورد جدایی زوج متقاضی صادر می‌شود. زن و شوهر پس از تاریخ صدور رای دادگاه، به مدت سه ماه معادل با 90 روز فرصت دارند که به یکی از دفاتر رسمی طلاق مراجعه کرده و نسبت به ثبت طلاق خود اقدام کنند. البته از طریق برخی از تکنیک‌ها این زمان قابل افزایش می‌باشد. مثلا می‌توان در بازه‌ مقرر 90 روزه یک بار به یک دفتر ثبت طلاق مراجعه کرد و درخواست را ثبت کرد و مراجعه‌ بعدی را خارج از زمان مذکور (پس از گذشت 90 روز) انجام داد. یعنی ملاک فرصت 90 روزه، تنها برای اولین مراجعه به دفتر ثبت طلاق به منظور ثبت دادنامه در نظر گرفته شده است نه برای ثبت طلاق در شناسنامه. اجرای مراحل ثبت طلاق و تشریفات مربوط به آن بر عهده‌ سردفتری است که به آن مراجعه می‌کنند. معمولا سردفتران این مراکز نیز تلاش می‌کنند زوجین را به هم رجوع داده و از طلاق منصرف کنند.

وکلای طلاق توافقی

 

جمع‌بندی پرسش «آیا طلاق توافقی نیاز به مشاوره دارد؟»

همان طور که اشاره کردیم این نوشتار در پاسخ به پرسش «آیا طلاق توافقی نیاز به مشاوره دارد» گردآوری شده است. اگر بخواهیم یک پاسخ کوتاه به این پرسش بدهیم، از همه‌ی آن‌چه که گفته شد این‌گونه بر‌می‌آید که پاسخ به این سوال مثبت است. بله، طلاق توافقی نیاز به مشاوره دارد. نوعی از مشاوره‌ مختص زمانی است که شخص احساس می‌کند برای وارد شدن به پروسه‌ی طلاق توافقی به مشاوره نیاز دارد تا از حقوق خود آگاه شود و این‌که تصمیم بگیرد شخصا مراحل طلاق را پیگیری کند یا آن را به وکیل بسپارد.

اما نوع دوم مشاوره‌ پاسخ دقیق‌تری به پرسش «آیا طلاق توافقی نیاز به مشاوره دارد» می‌باشد. این مشاوره ویژه‌ی زمانی است که پس از درخواست طلاق در سامانه و مراجعه به دادگاه خانواده، افراد از طرف دادگاه موظف می‌شوند جلسات مشاوره را از سر بگذرانند. همان طور که اشاره کردیم این جلسات 3 الی 5 نوبت خواهد بود و به شرایط زوجین بستگی دارد. اگر یکی از طرفین یا هر دوی آن‌ها نخواهند در این جلسات شرکت کنند، دادگاه دادنامه را بر اساس توافق ایشان تنظیم می‌کند.

 

در این میان برخی از افراد ترجیح می‌دهند که از مزایای مشاوره آنلاین طلاق توافقی بهره ببرند. مانند بسیاری از امور دیگر، در زمینه‌ی خدمات مشاوره‌ی آنلاین برای طلاق توافقی نیز، اقدامات مفید و موثری صورت گرفته است. به عنوان یک نمونه‌ی موفق در این زمینه، افراد می‌توانند به وبسایت گروه حقوقی دادارمنش در قسمت مشاوره با وکیل طلاق توافقی به آدرس اینترنتی https://dadarmanesh.com/agreed-divorce-lawyer/ مراجعه کنند. وکلای حاذق، متخصص و کاربلد این مجموعه هم به صورت تلفنی و هم در واتساپ آماده‌ی ارائه‌ی خدمات مشاوره‌ی حقوقی به مراجعین محترم می‌باشند. بنابراین افراد می‌توانند با توجه به راهنمایی‌های حقوقی این وکلا، با توجه به شرایط خود بهترین تصمیم ممکن را اخذ کنند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب