ملیپوش سابق وزنهبرداری: فدراسیون از باقری استفاده تبلیغاتی میکند!/ سرمربیگری تیمهای پایه حق من است
سعید محمدپور در گفتوگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، با اشاره به اینکه الگوی رفتاری فدراسیون انوشیروانی را مشابه با فدراسیون گذشته دانسته است، اظهار داشت: کوروش باقری برای فدراسیون وزنهبرداری فقط یک چهره تبلیغاتی است. آنها طوری رفتار میکنند که انگار هیچوقت کسی به اسم سعید محمدپور در وزنهبرداری نبوده است!
*در بازار تهران خرید و فروش میکنم
ملیپوش اسبق وزنهبرداری درباره شرایط این روزهای خودش گفت: در حال حاضر بین تهران و اردبیل در رفت و آمد هستم. در بازار خرید و فروش میکنم و مشغول زندگی شخصی خودم هستم. متاسفانه بر خلاف انتظارم فدراسیون تا امروز نه حالی از من پرسیده و نه کمکی خواسته، این درحالی است افرادی که از نظر رزومه ورزشی و کاری جایگاه پایینتری نسبت به من داشتند در فدراسیون جایگاه پیدا کردهاند.
*انگار هیچوقت در وزنهبرداری وجود نداشتم!
دارنده مدال برنز قهرمانی جهان عنوان کرد: فدراسیون کنونی از فدراسیون قبلی انتقاد میکرد و شعارش فرصت دادن به افراد کنار مانده بود، ولی من احساس میکنم فدراسیون باز هم رابطهای شده، حداقل اینکه ما از این فدراسیون و شعارهایش چیزی ندیدیم. از نظر مدالی و حتی قهرمانی از خیلی افراد بالاتر هستم، اما خبری از من نمیگیرند. طبیعی است وقتی از من هیچ درخواستی برای کمک نشود، کاملا از وزنهبرداری دور شوم. قبلا با دوستان وزنهبردارم در ارتباط بودم، ولی از وقتی فدراسیون جدید تشکیل شده، طوری فراموش شدهام که انگار هیچوقت کسی به اسم سعید محمدپور در وزنهبرداری نبوده است!
*معیار انتخاب سرمربی تیم ملی برچه اساس است؟
قهرمان سال ۲۰۱۲ المپیک لندن در پاسخ به این سوال که از زمان روی کار آمدن تیم مدیریتی جدید آیا دعوتی از شما برای حضور در فدراسیون شده است یا خیر، گفت: خیر، البته یک یا دوبار تیم مدیریتی جدید فدراسیون را دیدهام هر چند برای انجام کارهای شخصیام به فدراسیون رفته بودم. یک بار هم برای عرض تبریک به دیدارشان رفتم. آن ارتباط دوستانه کوچکی که از قبل داشتیم هم در این مدت قطع شده است. به نظرم نقدهای زیادی که به فدراسیون گذشته داشتند، الان به خودشان برمیگردند.
محمدپور در ادامه صحبتهای خودش گفت: با احترام زیادی که برای تمام عزیزان حاضر در فدراسیون قائل هستم، بیتعارف میگویم بیشتر حق خودم میدانم که در فدراسیون باشم. انتظار داشتم از من کمک بخواهند، ولی این درخواست را از من نداشتند. وقتی به نواب نصیرشلال بهعنوان یک قهرمان فرصت داده شده که خودش را در پست سرمربیگری تیم ملی بزرگسالان نشان دهد، چرا به دیگر جوانان چنین فرصتی داده نمیشود. نمیدانم اساس انتخاب مربی بر چه پایه و اصولی است و مربیان ما براساس چه رزومه کاری یا قهرمانی انتخاب شدهاند. دلم میخواست جواب این سوالات را بدانم که چطور میشود یکی مثل من هیچگاه پیشنهادی دریافت نمیکند، ولی فرد دیگری که رزومه پایینتری دارد، پیشنهاد میگیرد.
نفر سوم جهانی پاریس در واکنش به این که آیا صحبتهایش به شیوه انتخاب سرمربی تیم ملی وزنهبرداری بزرگسالان برمیگردد یا خیر، عنوان کرد: صحبتهایم کلی، اما نظرم بیشتر روی بحث سرمربی است. ضمن احترام به همه، دلم میخواست بدانم اساس انتخاب سرمربی تیم ملی چیست؟ چون تیم مدیریتی فعلی حتی نیازی ندیده که یک صحبت کوچکی با من درخصوص تیمهای پایه داشته باشد یا در خصوص مسائل مختلف حتی نظرم را بخواهد.
*خود را بیشتر از همه برای سرمربیگری مدعی میدانم
مرد طلایی ایران در المپیک ۲۰۱۲ لندن در پاسخ به این که به جز خودش، چه کسانی واجد شرایط حضور در کادر فنی بودند، گفت: بسیاری از قهرمانان المپیک این شرایط را داشتند، اما با توجه به صحبتهایی که مسوولان فدراسیون میکردند، انتظار میرفت از فردی مثل کوروش باقری که رزومه و کارنامه کاری قوی و فوقالعادهای دارد، درخواست بیشتری میشد که به فدراسیون و وزنهبرداری ایران کمک کند. قهرمانان زیاد دیگری هم هستند که میتوانستند به فدراسیون کمک کنند و اگر حجب و حیا را کنار را بگذارم، خودم را بیشتر از همه برای سرمربیگری تیمهای پایه مدعی میدانم. با توجه به این که من وزنهبردار بودم و زندگیام را پای این رشته ورزشی گذاشتهام، دوست داشتم از من درخواست میشد که به وزنهبرداری کمک کنم، ولی متاسفانه این اتفاق صورت نگرفت.
*کوروش باقری برایشان فقط یک چهره تبلیغاتی است
وی با تاکید بر اینکه از توانمندیهای کورش باقری استفاده خوبی نمیشود، گفت: بهتر است او خودش در این خصوص صحبت کند. ولی برای من کوروش باقری هم از نظر مربیگری و هم به لحاظ زندگی شخصی، یک الگوی بزرگ است. به جرات میگویم در رشته وزنهبرداری بیشترین چیزهایی که یاد گرفتم از کوروش باقری بوده. قبل از تشکیل فدراسیون جدید، از وزنهبرداران و بچههای خودمان خیلی میشنیدم که میگفتند تنها کسی که میتواند وزنهبرداری در رده بزرگسالان را نجات دهد، باقری است. اما ندیدم که فدراسیون تمایل داشته باشد، هدایت تیم بزرگسالان را به کوروش باقری بدهد. این درحالی است که چندین کشور بزرگ دنیا التماس میکردند که باقری را داشته باشند، ولی من در کشور خودمان چنین میل و تمایلی را ندیدم. شاهد هستیم که عرصه را برای او تنگ کردند و دنبال آن نبودند که از باقری آنطور که باید استفاده کنند. فکر میکنم کوروش باقری برای فدراسیونشان تنها یک چهره تبلیغاتی است که بگویند چنین فردی در فدراسیون ما وجود دارد.
*وزنهبرداران فدای نتیجه تیمی شدند
وی در پاسخ به این که شرایط وزنهبرداری ایران را در آینده چطور میبیند، اظهار داشت: پس از مسابقات قهرمانی آسیا به این نتیجه رسیدم وزنهبرداری رشته تیمی نیست. البته نتیجه تیمی خوب است، ولی درصورتی که از ۱۰ وزن حداقل ۴ الی ۵ طلای آسیا میگرفتیم و با این تعداد طلا به قهرمانی تیمی میرسیدیم. این درحالی است که در مجموع رقابتهای قهرمانی آسیا تنها یک مدال طلا در دسته ۸۱ کیلوگرم گرفتیم که سطح رکوردی آن در سطح جهانی نبود. ما خیلی راحت مدال سنگین وزن را از دست دادیم، چون ورزشکار را فدای تیم کردیم. اولویت در وزنهبرداری مدال است و وقتی مدالهای خوشرنگ گرفتیم، نتیجه تیمی ارزشمند میشود. اما این نتیجه برای وزنهبرداری ایران که در آسیا و دنیا ابرقدرت بوده، ضعیف بود. به نظر من وزنهبرداران ما در مسابقات قهرمانی آسیا برای کسب نتیجه تیمی فدا شدند. تیم مدیریتی فعلی فدراسیون، به فدراسیون قبلی این انتقاد را داشت که وزنهبرداران را فدای نتیجه تیمی کرده است، ولی شاهد هستیم که خودشان هم روی همین مسئله متمرکز شدهاند. شاید خواستهاند با نتیجه تیمی، ضعف تیم در مدالآوری را بپوشانند.
*هنوز هم به سهراب و کیانوش متکی هستیم
محمدپور در ارزیابی از شرایط وزنهبرداری ایران برای حضور در مسابقات قهرمانی جهان و المپیک تاکید کرد: برای تیم آرزوی موفقیت میکنم و از موفقیت بچههای تیم ملی خوشحال میشوم. از حالا نمیتوان درباره این رویدادها قضاوت کرد، ولی شاید در المپیک پاریس، مانند گذشته که دچار افت شده بود، برای نتیجه گرفتن به تک ستارهها متکی باشد. سهراب مرادی و کیانوش رستمی وزنهبرداران بزرگی هستند، ولی ما هنوز نتوانستهایم جایگزین خوبی برای سهراب مرادی ۳۵ ساله آسیبدیده یا کیانوش رستمی پیدا کنیم که بتوانند این دو ستاره وزنهبرداری ایران را با رکوردهای خود تحت فشار بگذارند و میبینیم که سهراب و کیانوش با وجود آسیبهای متعدد و با رکوردهای ۶۰، ۷۰ درصدی خود هنوز هم نفرات اول تیم ملی هستند.
روزهای خوشی در انتظار وزنهبرداری نیست
مرد طلایی ایران در المپیک لندن تصریح کرد: با شیوهای که مشاهده میکنم فکر نمیکنم وزنهبرداری روزهای خوشی در پیش داشته باشد. فقط قبل از برگزاری انتخابات در فدراسیون حرفهای خوبی زده میشد و بعد از برگزاری انتخابات عملا حرکت مثبتی مشاهده نشده است.
*شاید تنها یک مدال در المپیک کسب کنیم!
محمدپور در پاسخ به این سوال که پیشبینیاش از تعداد مدالهای احتمالی ایران در المپیک پاریس چه عددی است، اظهار داشت: با توجه به این که وزنهبرداران مستعدی داریم و برنامهریزی هم مناسب باشد میتوانیم به نتایج خوب امیدوار باشیم. به طور مثال مصطفی جوادی استعداد خوبی است و اگر روی رسول معتمدی هم کار شود، میتواند در قامت یک مدعی ظاهر شود. در سنگین وزن هم چند وزنهبردار خوب داریم و اگر با برنامهریزی پیشبرویم میتوانیم به این امیدوار باشیم چند مدال در المپیک بگیریم، ولی اگر بدون برنامه باشیم، شاید تنها به تک مدال در المپیک برسیم.
انتهای پیام/