دکتر میرزاده: چرا دانشگاهی که 20 درصد تولید علمی ایران را دارد و اغلب اساتیدش فارغ التحصیل دانشگاههای باکیفیتند را نامعتبر میخوانند؟
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا به نقل از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر میرزاده در ابتدای این جلسه ضمن تبریک مجدد اعیاد شعبانیه و ابراز مسرت از حضور در سرزمین لاله ها که سرشار از خاطرات شهیدان است، گفت: بسیار خرسندم که در مازندران؛ استان مردم باغیرت و مردانگی حضور دارم.
وی به دیدار با خانواده شهید محمد بلباسی از شهدای مدافع حرم اشاره کرد و افزود: خانواده معظم این شهید، مثل کوهی مقاوم و باصلابت بود. پشتوانه انقلاب همین خانواده ها هستند. به خاطر وجود خانواده های شهداست که دین و تعهد ما هر روز و هر روز به این مردم و این کشور بیشتر می شود. این شهیدان پرچم مقاومت و استقلال و باعث بلندآوازه شدن نام ایران در مجامع بین المللی هستند.
دکتر میرزاده با ابراز رضایت از مدیریت رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان مازندران، تأکید کرد: درمجموع مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی در استان مازندران را موفق و جدی ارزیابی می کنم. دکتر نیاز آذری با تدبیر و برنامه ریزی مدیریت واحدهای این استان را برعهده گرفته است.
وی افزود: هرچند در برخی واحدهای این استان کاستی هایی به چشم می خورد، اما با وجود تنوع محصولات، کثرت جمعیت و حضور گردشگران در استان می توان به خروج واحدهای زیان ده از شرایط زیاندهی امیدوار بود.
میرزاده با بیان اینکه جمعیت دانشجویی کشور سال به سال در حال کاهش است، تصریح کرد: علاوه بر کاهش جمعیت دانشجویی کشور، حدود 2هزار و 300 رقیب دانشگاهی برای دانشگاه آزاد اسلامی وجود دارد. از این رو باید در پی یافتن راهکارهایی باشیم که از زیاندهی واحدها جلوگیری شود.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی به اقتصاد دانش بنیان در این دانشگاه اشاره کرد و گفت: اقتصاد دانش بنیان در واقع همان اقتصاد مقاومتی است. به این معنی که با همکاری علم و تجربه در دانشگاه، ثروت تولید کنیم.
وی افزود: در تمامی واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی تحقیقات و پژوهش های قابل تجاری سازی انجام شده و این موضوع در نمایشگاه دستاوردهای واحدهای دانشگاهی استان مازندران که صبح امروز بازدید کردیم، کاملاً مشهود بود. امیدواریم بتوانیم تا پایان برنامه ششم، وابستگی به شهریه را به 60درصد کاهش دهیم. به این معنی که 40درصد از هزینه های دانشگاه از طریق اقتصاد دانش بنیان و فعالیت های اقتصادی تأمین شود.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه رمز پیشرفت کشور ژاپن انضباط کاری و مدیریتی این کشور است، اظهار داشت: قانون مداری، قانون گرایی و پیروی از برنامه های مدون تنظیم شده را باید در دستور کار قرار دهیم. دانشگاه باید همیشه و در همه حال، رو به پیشرفت و توسعه باشد. سرافرازی کشورها در توسعه دانشگاههاست.
وی افزود: همدلی، همراهی، همگامی و همکاری باید در همه جا و همه حال صدق کند. از دکتر نیازآذری به عنوان رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان مازندران می خواهم که جلسات هم اندیشی با استادان، کارمندان و دانشجویان را هر ماه برگزار کند تا اگر ضعف یا کاستی یا انتقادی مطرح باشد، با سرعت اصلاح شود.
میرزاده در ادامه اظهار داشت: عنوان «بزرگترین دانشگاه حضوری جهان» تنها یک شعار نیست، بلکه دانشگاه آزاد اسلامی از لحاظ حضوری بودن، بزرگترین دانشگاه جهان است و از لحاظ تعداد دانشجو، سومین دانشگاه بزرگ جهان است اما این کافی نیست و باید کیفیت آموزش و پژوهش هم در معیار جهانی باشد.
دکتر میرزاده با تأکید بر اینکه می خواهیم دانشگاه آزاد اسلامی اثربخش تر و موثرتر از همیشه در تمامی عرصه ها ظاهر شود، گفت: علیرغم تمامی فشارها، در 30 جبهه کاری علمی، آموزشی، خدماتی، فناوری، فرهنگی و... همزمان مجموعه دانشگاه را پیش می بریم و نمی گذاریم کار دانشگاه آزاد اسلامی روی زمین بماند و تعطیل شود.
وی افزود: چرا باید دانشگاهی که بزرگانی چون رهبر معظم انقلاب را در هیات موسس دارد، زمین بخورد؟ چرا باید دانشگاهی که 40درصد بار آموزش عالی کشور را بر دوش دارد، با مشکل مواجه شود؟ چرا باید دانشگاهی که 65هزار تولید علمی در سطح بین المللی دارد و 20درصد تولید علمی ایران را برعهده دارد، از پا درآید؟ چرا این دانشگاه که اساتید آن بیشتر فارغ التحصیل دانشگاههای دولتی باکیفیت هستند را بیاعتبار میخوانند؟ با وجود کارشکنی ها، تسلیم نمی شویم و برای موفقیت دانشگاه آزاد اسلامی مصمم هستیم.
در ادامه این نشست، نمایندگان منتخب دانشجویان، کارمندان، تشکل های دانشجویی و اعضای هیات علمی به بیان نقطه نظرات گروه خود پرداختند.
از جمله مطالبات مطرح شده در حوزه دانشجویان می توان به مواردی چون اصلاح سرفصل ها، تغییر زیربناها و محتوای آموزشی، کاربردی شدن واحدهای درسی، رعایت استانداردهای علمی و آموزشی برگزاری کرسی های آزاداندیشی کاملاً دانشجویی با موضوعات اجتماعی و... اشاره کرد.
در مورد مشکلات و مسائل کارمندان و اعضای هیات علمی، مواردی از جمله اصلاح ساعت کاری، کوتاه شدن فرآیند ثبت اختراع، بررسی سقف پوشش بیمه مازاد، مهیاسازی شرایط جابجایی کارمندان و اعضای هیات علمی میان واحدها، وضعیت استخدامی اعضای هیات علمی و... مطرح شد.
در پی مطرح شدن مشکلات و مطالبات کارمندان، دانشجویان و اعضای هیات علمی، معاونان دانشگاه آزاد اسلامی ازجمله دکتر حسین زاده لطفی (معاون آموزش و تحصیلات تکمیلی)، دکتر رهنمای رودپشتی (معاون برنامه ریزی و امور اقتصاد دانش بنیان)، دکتر علوی فاضل (رئیس مرکز هماهنگی امور استان ها)، دکتر طه هاشمی (معاون دانشجویی و فرهنگی) و حجت الاسلام علی عسکری (معاون امور مجلس) به موارد مطروحه در حوزه کاری خود پاسخ دادند.
دکتر مجتبی علوی فاضل رئیس مرکز هماهنگی امور استان ها در پاسخ به درخواست یکی از کارمندان واحد نکا به تشریح قانون ساعت کاری در دانشگاه آزاد اسلامی پرداخت و گفت: قانون کار 44 ساعت در هفته است که باید رعایت شود. برای رعایت این ساعت، دو روش قابل اجراست که در شورای اداری مالی دانشگاه مطرح شده و اختیار اعمال آن به زودی طی بخشنامه ای، به استان ها واگذار خواهد شد.
دکتر فرهاد حسین زاده لطفی معاون آموزش و تحصیلات تکمیلی با بیان اینکه سرفصل های تحصیلی نیاز به معماری دارد، اظهار داشت: برخی از سرفصل ها مصوب سالهای 64 و 65 هستند و نیاز به بازنگری و ایجاد سرفصل های جدید کاملاً احساس می شود که سازمان مرکزی از هرگونه همکاری در این مورد استقبال می کند.
وی درخصوص جابجایی اعضای هیات علمی و کارمندان بین واحدهای دانشگاهی نیز تصریح کرد: کلیات آیین نامه جابجایی و انتقال بررسی شده و در حال نهایی شدن است. اختیار جابجایی ها نیز به استان ها تفویض خواهد شد تا به صلاحدید هر استان، جابجایی و انتقال بین واحدهای استان انجام شود.
دکتر فریدون رهنمای رودپشتی معاون برنامه ریزی و امور اقتصاد دانش بنیان نیز درخصوص وضعیت استخدامی اعضای هیات علمی و قانون بیمه و مازاد بیمه توضیحاتی ارائه کرد.
وی همچنین از بررسی کارشناسانه اساسنامه اولیه انجمن صنفی استادان و دانشجویان خبر داد.
دکتر طه هاشمی معاون دانشجویی و فرهنگی با بیان اینکه مدیریت جدید دانشگاه آزاد اسلامی بر پایه خرد جمعی تعریف شده است، گفت: شوراهای راهبردی با موضوعات مختلف از قبیل امور مجلس، فرهنگی، زنان فرهیخته و... تقریباً بی سابقه بوده است. با ایجاد این شوراها، صدها فکر جدید به فکر مدیریتی دانشگاه اضافه شد.
حجت الاسلام علی عسکری معاون امور مجلس با اشاره به آغاز به کار دوره جدید مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: بیش از 75درصد بدنه مجلس آینده، نمایندگان جدیدالورود هستند که امیدواریم با نگاه مثبتی که به دانشگاه آزاد اسلامی دارند، بتوانیم گام های مثبت و موثرتری برداریم.
گفتنی است در پایان این نشست، از جمعی از دانشجویان نمونه واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی استان مازندران و دو مخترع برتر عضو باشگاه پژوهشگران جوان واحد ساری با اهدای لوح و هدایایی تقدیر شد.
همچنین به پاس تلاش های بی شائبه و مدیریت مدبرانه دکتر میرزاده رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، با اهدای لوح یادبود و حلقه گل از طرف دانشجویان، اعضای هیات علمی و کارکنان کلیه واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی استان مازندران، از وی تقدیر شد که دکتر میرزاده حلقه گل خود را به دکتر عبدالله ابراهیمی جانباز عضو هیات علمی واحد ساری حاضر در مراسم تقدیم کرد.
انتهای پیام/