جولان درجه سهها در فضای مجازی برای حمله به فوتبالیها/چه کسانی حق انتقاد از امثال نکونام را دارند؟
مهستا اخباری- به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، فضای مجازی همان قدر که می تواند اثربخش و مفید باشد و فضایی باشد بر عقاید و تبادل نظر مستقیم افراد در حوزه های مخف همان اندازه هم اگر مدیریت نشود و فکری به حال لجام گسیختگی آن نشود می تواند زیان ده باشد.
شاهد هستیم هر چند وقت یک بار در موضوعات مختلف فوتبالی عده ای از بازیکنان تمام شده فوتبال ایران که تعدادی از آنها خارج از کشور حضور دارند، به بهانه های مختلف شروع به حملات یک طرفه به افراد و مربیان و مدیران فوتبالی می کنند. نمونه بارز آن در چند روز گذشته مربوط به جواد نکونام می شود.
در روزهای گذشته یک سری از بازیکنان تمام شده که در ایران زندگی نمیکنند، به جواد نکونام حمله و مباحثی کاملاً غیر فنی را در مورد او مطرح کردند. این که جواد از نظر فنی در حد و اندازههای استقلال هست یا نه بحث مفصلی را میطلبد که البته باید کارشناسان منصف در مورد آن نظر بدهند در حال حاضر اکثریت هواداران استقلال خواستار حضور این مربی جوان روی نیمکت تیمشان هستند، اما به نظر میرسد نکونام در استقلال مخالفانی دارد که بیشتر دنبال تسویه حساب شخصی هستند.
با این حال بحث ما در مورد انتخاب شدن یا نشدن نکونام برای مربیگری استقلال نیست. در روزهای گذشته بازیکنی بی کارنامه که روش زندگی اش کاملاً نشان میدهد که کیلومترها از فرهنگ ایران فاصله گرفته به نکونام حمله کرد و کاملا مشخص است که این حملات مغرضانه و برای تحت تاثیر قرار دادن فضای هواداری است اما واقعا چه کسانی و با چه کارنامهای حق دارند در مورد جواد نکونام که حدود ۱۱ سال در لالیگا بازی کرده نظر بدهند و او را نقد کنند؟
آیا بازیکنی که هیچ رزومهای ندارد و جزو هزار بازیکن برتر فوتبال ایران در سالهای گذشته هم نبوده در جایگاهی هست که جواد نکونام را نقد کند؟ آیا بعضی از منتقدان او حتی توانایی انجام یک بازی ۹۰ دقیقهای در لالیگا را دارند؟ هیچ اصراری از سوی کسی نیست که حتماً این مربی جانشین ساپینتو شود، اما بحث این است که متاسفانه عدهای با استفاده از فضای بی درو پیکر مجازی هر کاری دلشان میخواهد انجام میدهند و بعضیها هم استوریها و مصاحبههای چنین افرادی را بازنشر می کنند. در حالی که هیچ خبری از نهادهای نظارتی نیست و در این میان آنچه گم میشود وجدان و انصاف است.
برای نقد کردن جواد نکونام و امثالهم مسلما چهرههای بزرگتری در این فوتبال وجود دارند که نیاز به استوری بازی بازیکنان از رده خارج شده ای که هیچ سودی برای فوتبال کشورمان نداشته اند، نیست. بحث مسائل فنی را هم باید از مباحث غیرفنی کاملاً جدا کرد، اما مسلماً بعضی از افرادی که با استفاده از فضای مجازی به جان چهره ها می افتند به دنبال بروز کینه های شخصی خود هستند. هر مربی و مدیر و بازیکنی می تواند جای نقد داشت باشد و جواد نکونام هم از این قاعده مستثنی نیست اما این رویه ای که عده ای در صفحات شخصی خود در پیش گرفته اند گویای همه تسویه حساب های شخصی است.
انتهای پیام/