دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
23 اسفند 1393 - 16:05
با تلاش بنیاد سعدی صورت گرفت

نهایی شدن آموزش زبان فارسی در دبیرستان های صربستان

رایزن فرهنگی ایران در بلگراد، به اعلام موافقت وزارت آموزش صربستان برای تشکیل دوره‌های آموزش زبان فارسی در دبیرستان‌های صربستان اشاره کرد و گفت: این موضوع پس از انجام برنامه‌ریزی و تهیه ملزومات در مرکز ارزشیابی آموزشی وزارت آموزش صربستان، اجرایی خواهد شد.
کد خبر : 8509

به گزارش خبرگزاری آنا، الکساندرا بگوویچ، مدیر بخش ارزشیابی برنامۀ آموزش زبان‌های خارجی در مدارس و دبیرستان‌های صربستان به همراه دو کار‌شناس مرکز سنجش و ارزشیابی آموزشی صربستان با حضور در رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در بلگراد، از مجموعه فعالیت‌های آموزش زبان فارسی در این مرکز بازدید و با محمود شالوئی، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در بلگراد، دیدار و درباره روند اجرایی ارایه درس زبان فارسی در دبیرستان‌های صربستان، گفتگو کردند.


در این دیدار که روز پنجشنبه ۱۲ مارس با حضور سعید صفری، مدرس اعزامی زبان فارسی به صربستان صورت گرفت، گزارشی از وضعیت آموزش زبان فارسی در صربستان و قابلیت‌های موجود برای تشکیل دوره‌های آموزشی در دبیرستان‌های این کشور نیز ارایه شد.


محمود شالوئی، رایزن فرهنگی کشورمان در این دیدار، با اشاره به استفبال بسیار خوب شهروندان صرب برای یادگیری زبان فارسی به دلایل این علاقمندی اشاره کرد و گفت: جذابیت‌های فرهنگی و ادبی مرتبط با زبان فارسی، از جمله مهم‌ترین دلایل علاقمندی دانشجویان و شهروندان صرب به آموختن این زبان کهن است چراکه آموختن زبان فارسی، به آشنایی با بخش قابل توجهی از فرهنگ، تاریخ و تمدن جهان می‌انجامد که همچنان زنده و بالنده است و آثار فاخر ادبی آن، با گذشت بیش از هزار سال علاقمندان را به سوی خود جلب می‌کند.


وی در ادامه، با اشاره به برنامه‌های رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران برای گسترش زبان فارسی گفت: هم اکنون در چهار مرکز آموزش عالی از جمله دانشگاه بلگراد، دانشگاه نووی ساد، دانشگاه مگاترند و دانشکده توریست، کلاس‌های زبان فارسی برپاست و از آنجاییکه درصدد تثبیت آموزش این زبان هستیم، علاقمندیم تا برنامه‌های آموزشی را از سطح دبیرستان آغاز کنیم.


شالوئی همچنین به اعلام موافقت وزارت آموزش صربستان برای تشکیل این دوره‌ها در دبیرستان‌های صربستان اشاره کرد و گفت: این موضوع پس از انجام مقدمات برنامه ریزی و تهیه ملزومات در مرکز ارزشیابی آموزشی، اجرایی خواهد شد و ابراز امیدواری کرد با استمرار جلسات کار‌شناسی و تایید نهایی این مرکز، دوره‌های آموزشی زبان فارسی از ماه سپتامبر در دبیرستان‌های بلگراد آغاز شود.


خانم الکساندرا بگوویچ، مدیر بخش ارزشیابی برنامۀ آموزش زبانهای خارجی در مدارس و دبیرستان‌های صربستان نیز ضمن ابراز خرسندی از حضور در رایزنی فرهنگی ایران و آشنایی نزدیک از فعالیتهای آموزشی این مرکز، به برگزاری دو جلسه کار‌شناسی با حضور مدرس اعزامی زبان فارسی، اشاره کرد و افزود: کلیات برنامۀ آموزشی ارایه شده از سوی رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران برای دورۀ چهارساله آموزش زبان فارسی در دبیرستان‌ها تایید گردید و بر مبنای آن وزارت آموزش صربستان موافقت کلی خود را برای افزودن این زبان به فهرست زبان‌های خارجی در مدارس اعلام کرده است.


وی خاطرنشان کرد: درحال حاضر، گروه کار‌شناسان بر روی سرفصل تفضیلی آموزشی کار می‌کنند تا این برنامه آموزشی و فعالیت‌های مرتبط و همچنین کتاب‌های درسی آن را با استانداردهای آموزشی صربستان و برنامه آموزش زبان‌های خارجی اتحادیه اروپا، مطابقت دهند.


خانم الکساندرا بگوویچ، ابراز امیدواری کرد که این همکاری با ادامه جلسات کار‌شناسی و انجام اصلاحات مورد نظر در آینده نزدیک به اتمام برسد و از ابتدای سپتامبر جاری، درس زبان فارسی بطور رسمی وارد برنامه درسی آموزشی دبیرستان‌های صربستان شود.


بگوویچ همچنین اعلام کرد در پایان این فرایند، نتیجه به صورت مصوبه وزارتی منتشر و ابلاغ خواهد شد و بر اساس آن، دبیرستان‌ها می‌توانند به تقاضای خود، از این برنامه‌ درسی استفاده کنند.


سعید صفری، مدرس اعزامی زبان فارسی به صربستان نیز به تشریح برنامۀ آموزشی طراحی شده برای دوره دبیرستان پرداخت و با اشاره به فعالیت‌های صورت گرفته در این خصوص اظهار داشت: علاوه بر رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، بنیاد سعدی نیز به عنوان متولی رسمی و تخصصی آموزش زبان فارسی در جهان، ‌ از اجرای دوره‌ آموزش زبان فارسی در دبیرستان‌های صربستان حمایت می‌کند و در تامین محتوای آموزشی، نظارت کیفی و ارزشیابی، آماده همکاری با مرکز سنجش و ارزشیابی آموزشی صربستان است.


شایان ذکر است، تلاش برای گنجاندن درس زبان فارسی در دبیرستان‌های صربستان از سال گذشته و پس از اعلام آمادگی دبیرستان هشتم بلگراد و تصویب آن در شورای آموزشی صورت گرفت. این موضوع با پیگری‌های مستمر، به وزارت آموزش صربستان ارجاع شد و در ماه ژانویه و در دیدار معاون وزیر با رایزن فرهنگی کشورمان، با آموزش زبان فارسی در دبیرستان‌های صربستان موافقت شد.


پس از نهایی شدن سرفصل درسی آموزش زبان فارسی و ابلاغ مصوبه وزارت آموزش صربستان، امکان آموزش رسمی زبان فارسی به عنوان نهمین زبان خارجی در دبیرستان‌های صربستان فراهم می‌شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب