دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
13 خرداد 1402 - 14:08
می‌خواهیم جلوی فساد گرفته شود اما مدام انتقاد می‌شود

پاسخ نصیرزاده به سرمربی پرسپولیس:آقای گل محمدی مصوبات را فوتبالی‌ها نوشتند، اما فوتبالی‌ها آن را درست نمی‌خوانند

پاسخ نصیرزاده به سرمربی پرسپولیس:آقای گل محمدی مصوبات را فوتبالی‌ها نوشتند، اما فوتبالی‌ها آن را درست نمی‌خوانند
عضو هیات رئیسه سازمان لیگ و مدیرعامل باشگاه تراکتور گفت: آقای گل محمدی باید بداند که مصوبات جدید را مدیران فوتبالی نوشته‌اند اما اهالی فوتبال آن را درست نمی‌خوانند.
کد خبر : 850816

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، بحث داغ این روزهای فوتبال مصوبات جدید سازمان لیگ برای فصل جدید و البته ابلاغ جدید معاون رئیس جمهوری بابت عدم عقد قرارداد با بازیکنان و مربیان به صورت دلاری است.بحثی که چالش های خودش را دارد و شاید باعث دگرگونی زیادی در نحوه تیم داری باشگاه ها کند.

هر چند که معمولا اجرای مصوبات در فوتبال ایران خیلی ضمانت اجرایی ندارد و تجربه نشان داده که همواره اهالی فوتبال راه های دروی زیادی را برای اجرایی نشدن قوانین پیدا می کنند.

در خصوص این مصوبات جدید خبرنگار ورزشی آنا با هوشنگ نصیرزاده که سرپرست کمیته تدوین مقررات فدراسیون فوتبال و عضو هیات رئیسه سازمان لیگ است،  تماس گرفت که وی صحبت های زیر را مطرح کرد:

آنا: آقای نصیرزاده با این تصمیم که باشگاه ها نباید پرداخت دلاری به بازیکنان و مربیان داشته باشند،باشگاه شما چطور می تواند خمز و سایر خارجی ها را حفظ کند؟

تصمیم سازمان لیگ در مورد عدم پرداختی به مربیان و بازیکنان به صورت دلاری برای بازیکنان و مربیان ایرانی بوده است اما معاون رئیس جمهور در ابلاغیه ای جدید اعلام کرده کلیه رشته های ورزشی حق ندارند پرداخت دلاری به کلیه بازیکنان و مربیان داشته باشند. البته در مجموع این مصوبه اشتباه نیست و جای دفاع دارد. هر کشوری طبق واحد پول کشور خودش باید به افرادی که به خدمت می گیرد پرداختی داشته باشد. این در همه جای دنیا وجود دارد. ضمن اینکه در مورد عدم پرداخت دلاری به خارجی ها بیشتر از اینکه  این قانون به ضرر این بازیکنان و مربیان باشد به ضرر باشگاه ها است، چون اگر بازیکن و یا مربی بخواهد از باشگاه ایرانی فیفا شکایت کند، فیفا طبق شاخص قیمت ارزی که بانک مرکزی ایران تعیین کرده غرامت را در نظر می گیرد. البته این ابلاغیه دولت برای بخش های دولتی است و بخش خصوصی را شامل نمی شود اما سازمان لیگ قراردادهای دلاری که مربوط به ایرانی ها باشد را به هیچ عنوان نمی پذیرد.

آنا: روز گذشته یحیی گل محمدی به این مصوبات جدید سازمان لیگ انتقاد کرد و سوال کرد آیا کسانی که این مصوبات را تصویب کرده اند فوتبالی بوده اند و آیا نماینده بازیکنان و مربیان هم در جلسه بوده  اند؟

بهتر است آقای یحیی گل محمدی با مطالعه یک حرفی را بزند. در جواب باید بگویم بله فوتبالی ها این مصوبات را نوشته اند اما متاسفانه اهالی فوتبال آن را درست نخوانده اند. این مصوبات بیشتر از اینکه بخواهد به ضرر باشگاه یا بازیکنی باشد جلوی فساد را می گیرد. اتفاقا باشگاهی مثل پرسپولیس با این مصوبات جدید می تواند 50 میلیارد بیشتر از فصل گذشته خودش هزینه کند. یحیی گل محمدی فکر می کنم از آمار و ارقامی که باشگاهش در فصل گذشته کرده خبر ندارد.

آنا: اینکه در مصوبه جدید آمده سهمیه زیر 25 سال حذف شده فکر نمی کنید باعث می شود باشگاه ها برای جذب بازیکن و حفظ آنها دچار مشکل شوند؟

خیر این طور نیست. ما هیچ تیم ملی در رده زیر 25 سال نداریم. بنابراین چنین مصوبه ای اشتباه بوده است. هر تیمی 11 بازیکن اصلی دارد ودر  بازی ها می تواند 5 تعویض داشته باشد. در واقع در یک مسابقه فوتبال یک تیم می تواند از 16 بازیکن استفاده کند. در گذشته با آن شکلی که سهمیه ها بود هر تیم دارای 24 بازیکن بزرگسال بود اما الان با مصوبه جدید 37 بازیکن در اختیار خواهند داشت که باز به نسبت مقیاس لیگ های دنیا این عدد زیاد است. یعنی باز هم ما به استاندارد جهانی نرسیده ایم. در واقع با مصوبه جدید سازمان لیگ 12 بازیکن جدید به فهرست اضافه می شوند. پیش از این شرایط برای رده های پایه این فرصت اشتباه مهیا بود که بازیکن های پولی جذب کنند اما اکنون این شرایط دیگر مهیا نیست. این طور نیست که لیست بزرگسالان به 19 نفر رسیده باشد. ما در لیست بخشی را اضافه کردیم به نام لیست سایر بازیکنان که در آن بخش باشگاه ها می توانند بازیکنان قرضی از لیگ برتر بگیرند و نفر قرضی را در این بخش قرار دهند. در نتیجه 6 بازیکن بزرگسال کم نشده و در لیست 6 نفره ای به نام سایر بازیکنان می توانند آن را اضافه کنند.

آنا: پس تکلیف بازیکنان قرضی که از باشگاه ها خارجی می آیند چه می شود مثل محبی و قائدی؟

موضوع آنها متفاوت است. ببینید انتقال قرضی بازیکنان یکی از راه های درآمدی باشگاه ها محسوب می شود و همان طور که گفتم با توجه به اضافه شدن لیست سایر باشگاه ها می توانند از این شرایط استفاده کنند اما اینکه بازیکنی از ایران به لیگ خارجی برود و به هر دلیلی بخواهد به لیگ ایران به عنوان یار قرضی برگردد در واقع این درآمدزایی برای باشگاه خارجی است و ما جلوی این قضیه و این ضرر را گرفتیم. چرا باید درآمدزایی یک بازیکن ایرانی به جیب باشگاه خارجی برود؟ دلیل این تصمیم این است که جلوی فساد گرفته شود. وقتی می خواهیم خیلی از مواردی که باعث ایجاد مشکلات در فوتبال کشور ما شده را بگیریم و به قول معروف مدل خود خارجی ها رفتار کنیم از همه طرف انتقادات می شود.

آنا: بگذریم، باشگاه تراکتور از چه زمانی نقل و انتقالاتش را شروع می کند؟

ما شروع به کار کرده ایم. ما به دنبال تمدید و جذب بازیکن هستیم اما به شرط اینکه بازیکنان هم خیلی سخت نگیرند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب