ساپینتو به ۵ دلیل صلاحیت سرمربیگری ندارد/ او مانع قهرمانی تیمش شد
ابراهیم طالبی در گفتوگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، در مورد قهرمانی و پرسپولیس در جام حذفی با برتری بر استقلال در دربی ۱۰۱ اظهار داشت: صد و یکمین دربی سرخابی در جدالی نزدیک و حساس نهایتاً با پیروزی شاگردان یحیی گلمحمدی به پایان رسید، دبل قهرمانی پرسپولیس را تبریک میگویم. با همه حاشیهها و بحثهای مرسوم در فوتبال، باید بگویم قهرمانی در پایان لیگ برتر و جام حذفی به آنها تعلق دارد که در این ماراتن طولانی، عملکردی برتر از سایز مدعیان داشتند و لایق بودند. یحیی گلمحمدی و شاگردانش شایسته این دبل در فوتبال باشگاهی کشورمان در این فصل بودند.
**رفتار سرمربی استقلال را از هیچ مربی ندیدم
وی افزود: در واقع نوع رفتار سرمربی استقلال در جریان این دربی حائز اهمیت بود. من که خود آموزشهای مربیگری را در یکی از آکادمیهای آلمان پشت سر گذاشتهام و ۲۰ سال از دوران اقامتم در آلمان پیوسته ارتباطی ناگستنی با فوتبال داشته، هرگز شاهد چنین رفتاری از هیچ مربی فوتبال نبودهام. آنچه بیشتر مورد تعجب من قرار میگیرد این است که در فرآیند آموزش در زمان مربیگری، مدرسان بر این نکته تأکید بسیار دارند که بازیکنان تیم در زمین به شکلی بسیار شدید تحت تاثیر سرمربی خود هستند. بیشک ساپینتو نیز این آموزشها را داشته است.
**هر واکنش سرمربی پیامی به بازیکنان است
مربی سابق استقلال خاطرنشان کرد: بهطور کلی یک مربی فوتبال در دو ویژگی ارزشگذاری میشود، اول علم و دانش او و دوم شخصیت و رفتارش؛ علم فوتبال به صورت روشن به ما میگوید، مربی تیم باید بداند که هر نوع واکنش و تصمیم یا رفتار و عملکرد او پیامی است که به بازیکنانش در زمین بازی فرستاده میشود و گیرندههای ذهنی بازیکنان تا آخرین جای ممکن روی گرفتن این سیگنالها یا پیامها تنظیم شده است، بنابراین میتوان گفت عملکرد و موفقیت یا عدم موفقیت یک تیم تحت تأثیر این فرآیند قرار میگیرد.
**ساپینتو بارها تا مرز درگیری فیزیکی پیش رفت
وی با اشاره به اینکه معتقد است به هر دلیل امکان دارد یک سرمربی در طول فصل به هر دلیل ممکن در یک یا دو بازی گرفتار لغزش شود و رفتار غیرطبیعی از خود نشان دهد، عنوان کرد: این مسئله قابل درک و فهم است که یک سرمربی گهگاه از کوره در برود اما در مورد سرمربی این فصل استقلال متأسفانه باید گفت که اینگونه رفتارها، عصبانیت و پرخاشگری، داد و بیداد و از خود بیخود شدن تا مرز درگیری فیزیکی و لات بازی چاله میدونی، بارها و با افراد مختلف در شرایط متفاوت از سوی او اتفاق افتاده است. من نمیدانم آقایان مدیر در باشگاه استقلال چگونه میاندیشند و چه تعریفی برای این نوع رفتار از سوی سرمربی پرتغالی خود دارند.
**رفتار ساپینتو مانع قهرمانی استقلال شد
طالبی یادآور شد: من که خود دانش آموخته مکتب فوتبال هستم بهطور یقین و با اطمینان عرض میکنم که با احترام به دانش و علم فنی ریکاردو ساپینتو، او با این نوع رفتار مهمترین مانع برای رسیدن استقلال به موفقیت نهایی بود.
وی افزود: ساپینتو در پاتالوژی و آسیبشناسی رفتاری پنح مورد را از خود به جا گذاشت: ۱. تصویر منفی و ناپسند بهطور کلی برای اهالی فوتبال و علاقهمندان به این رشته ورزشی. ۲. هر بار با این نوع رفتارها و اخراج شدن خود، محروم کردن تیم در زمانهای حساس و در طول یک بازی. ۳. محرومیت از هدایت تیم در چندین بازی با احکام کمیته انضباطی. ۴. تاثیر شدید منفی روی شرایط روحی ذهنی و منتال بازیکنان در ادامه بازی. ۵. ارائه تصویری نامتعادل شخصیتی و عدم صلابت به عنوان الگو از سوی بازیکنان تیم.
**ساپینتو نمیتواند خودش را کنترل کند
مربی سابق استقلال خاطرنشان کرد: من وقتی بیشتر تعجب میکنم که ساپینتو خود از نتیجه منفی این نوع رفتار خود که به شدت باعث سردرگمی بازیکنان و به هم ریختگی و در نهایت عدم موفقیت تیم میشد مطلع بود و اینکه هر بار باز ما شاهد این نوع رفتارها از بودیم، من معتقدم که او نمیتواند خود را در این اوقات کنترل کند و از آنجا که تسلط بر خود و اعصاب خود با هر اتفاق و پیشامدی از پیش شرطهای یک مربی برای هدایت یک تیم است، ساپینتو صلاحیت سپردن این مسئولیت را نه در استقلال بلکه در هیچ تیمی را ندارد.
**ساپینتو برای تمرکز از پزشکان کمک بگیرد
طالبی یادآور شد: ساپینتو که بیشک توانمندیهای فنی قابل توجهی دارد، بهتر است در بازگشت به پرتغال به این مشکل خود بهطور جدی توجه کند، شاید لازم باشد که از پزشکان یا روانشناسان کمک بگیرد تا به تمرکز و آرامش لازم برای ادامه فعالیت در فرآیند سرمربیگری فوتبال برسد.
انتهای پیام/