دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
10 خرداد 1402 - 09:15
صدرالحسینی در گفتگو با آنا:

عمان می‌خواهد بن‌بست مذاکرات ایران و اروپا شکسته شود

عمان می‌خواهد بن‌بست مذاکرات ایران و اروپا شکسته شود
کارشناس ارشد مسائل منطقه گفت: عمانی‌ها تمایل دارند با توجه به روابطی که با دیگر کشور‌ها دارند، مشکلات موجود منطقه‌ای و فرمنطقه‌ای را حل کنند و از این رو در پی آن هستند تا بن‌بست مذاکرات ایران با طرف‌های اروپایی در «برجام» شکسته شود.
کد خبر : 850271

سیدرضا صدرالحسینی کارشناس ارشد مسائل منطقه در گفتگو با خبرنگار جهان خبرگزاری علم و فناوری آنا، در خصوص بازتاب سفر سلطان عمان به تهران،گفت: یکی از مهمترین اهداف سیاست خارجی دولت سیزدهم، گسترش روابط سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و دیپلماتیک با دیگر کشور‌ها است و در راس این اولویت، موضوع همسایگان مطرح است. 

وی افزود: عمان یکی از نزدیک‌ترین همسایگانی است که در طول حداقل ۶۰ سال گذشته ارتباط بسیار خوبی را با ایران داشته و دارد و پس از پیروزی انقلاب اسلامی، ثابت کرد  که یکی از کشور‌های دوستِ جمهوری اسلامی ایران در مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی است.

کارشناس ارشد مسائل منطقه با تاکید بر اینکه پادشاه عمان، ثابت کرده است که میانجی معتمد و صادقی در حوزه‌های مختلف انسانی و اقتصادی است،اظهار کرد: به همین دلیل روابط دو کشور، روابط خوب، پایدار و همراه با چشم انداز کاملاً روشن است.

صدرالحسینی بیان کرد: سلطان عمان با یک هدف مهم اقتصادی و سیاسی به ایران سفر کرد و قبل از ورود او با میانجیگری عمان، یکی از دیپلمات‌های جمهوری اسلامی ایران، به نام «اسدالله اسدی» آزاد شد و به وطن برگشت. 

وی به همکاری های بین دو کشور پرداخت و خاطرنشان کرد: ۴ توافقنامه‌ای که بین مقامات ایران و پادشاهی عمان به امضا رسید و همچنین پیامی که سلطان عمان برای جمهوری اسلامی ایران آورد، می‌تواند در گسترش روابط جمهوری اسلامی و بخشی از کشور‌های غربی نیز موثر واقع شود. 

کارشناس ارشد مسائل منطقه درباره تحلیل خود از اهمیت این سفر، گفت: ارزیابی اینجانب از هیئت همراه سلطان عمان این است که بیشتر همراهان او در این سفر، وجهه اقتصادی داشتند و به همین خاطر پیش‌بینی‌ها بر این موضوع استوار است که مقامات ایرانی و عمانی در مورد تعاملات تجاری، بازرگانی و اقتصادی به توافقات خوبی رسیدند، که امضای چهار توافقنامه نشان از این خوش‌بینی است.

صدرالحسینی بیان‌ کرد: صرف نظر از گفتگو‌های تجاری و بازرگانی، سفر سلطان عمان وجه دیگری هم دارد و آن هم ناشی از تلاشی است که «هیثم بن طارق» مانند گذشتگان خود سعی دارد در مراودات منطقه‌ای و بین‌المللی نقش میانجی را بازی کند و البته این مساله از سوی جمهوری اسلامی ایران هم با استقبال روبرو شده است. 

وی اضافه کرد: زیرا طی این سال‌ها همواره عمانی‌ها در پی آن بودند که حلقه ارتباطی میان ایران با بعضی از کشور‌های غربی و عربی برای انتقال پیام‌ها باشند و در برخی از حوزه‌ها هم این میانجی‌گری باعث حل مسائل ما در حوزه روابط بین‌الملل و همچنین فعال‌تر شدن حوزه فعالیت‌های دیپلماتیک ما شده است.

کارشناس ارشد مسائل منطقه با بیان اینکه مسقط دریچه خوبی برای ارتباط جمهوری اسلامی با حوزه‌های تجاری و اقتصادی سایر کشور‌ها در منطقه است،افزود: ایران می‌تواند با استفاده از این شرایط مسیر خود را برای راهیابی به «بازار‌های بکر» منطقه تسهیل کند.

صدرالحسینی افزود: تعاملات میان ایران و عمان حتی با وجود تحریم‌های سنگین آمریکایی‌ها چندان دچار اعواج نشد و عمانی‌ها تلاش کردند که در این بخش حد میانه را بگیرند. 

وی تاکید کرد: طبعا عمانی‌ها تمایل دارند با توجه به روابطی که با دیگر کشور‌ها دارند، مشکلات موجود منطقه‌ای و فرمنطقه‌ای را حل کنند و از این رو در پی آن هستند تا بن بست مذاکرات جمهوری اسلامی با طرف‌های اروپایی در بحث برجام و مباحث هسته‌ای شکسته شود. 

کارشناس ارشد مسائل منطقه تصریح کرد: از این رو، بار‌ها پیام‌های سیاسی و دیپلماتیک را به طرفین منتقل کردند و به نظر می‌رسد که یکی از محور‌های گفتگوی میان مقامات ایرانی و عمانی هم تعاملات میان تهران با بعضی از کشور‌های اروپایی بود. 

صدرالحسینی افزود: کما این‌که شاهد بودیم عمان در قضیه مربوط به انتقال زندانیان میان ایران و بلژیک به عنوان واسط وارد میدان شد و البته حاصل این تلاش هم نتیجه قابل قبولی برای دو کشور به همراه داشت. 

وی در مورد پیام سفر سلطان عمان به تهران گفت: حفظ ثبات و امنیت و گسترش روابط اقتصادی یکی از مهمترین پیام‌هایی است که این سفر به دنبال داشت. 

 

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب