کارگری: ورزشکاران بانوان برای بازیهای پاراآسیایی افزایش پیدا میکنند/ راشد: ایران از بهترینها در جنبش پارالمپیک آسیاست
به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، ظهر امروز (دوشنبه) نشست هیات اجرایی غفور کارگری رییس کمیته ملی پارالمپیک به همراه ماجد راشد رییس کمیته ملی پارالمپیک آسیا در محل کمیته ملی پارالمپیک برگزار شد.
در ابتدای این نشست غفور کارگری اظهار داشت: ما با دو انگیزه میزبان هیئت اجرایی پارالمپیک آسیا شدیم. اولین هدف این است من براساس فرهنگ، دین و ملی، به دیگران کمک کنیم. پارالمپیک ایران میتواند به معلولان سایر کشورها برای پیشرفت کمک کند. این شرایط در یکسری کشورهای آسیایی وجود ندارد. ما همچنین اعلام کردیم که آمادهایم ظرفیت آکادمی خود را در اختیار سایر کشورها قرار بدهیم.
وی افزود: با توجه به موقعیت کمیته پارالمپیک آسیا و تواناییهای یکسری کشورها، این شرایط ما را علاقهمند کرد تا با آنها تعامل داشته باشیم. ما به دنبال آن هستیم که بتوانیم در برخی حوزهها از تجربیات سایر کشورها استفاده کنیم.
رییس کمیته ملی پارالمپیک ایران در پاسخ به این سوال که «اهداف شما برای بانوان ورزشکار در حوزه ورزش معلولین چیست؟» گفت: این یکی از دغدغه های من است. ما مصمم به ایجاد تحول در ورزش بانوان معلول هستیم. به همین دلیل از کاظمی پور به عنوان بالاترین مقام مسئول در حوزه ورزش بانوان دعوت کردم تا نایب رییس ما باشد. این تحول، حق بانوان است که در این عرصه ورود بیشتری کنند. ضمن اینکه این قشر ظرفیت بالایی دارند. بانوان معلول ظرفیت خوبی دارند و باید کمک کنیم تا پیشرفت حاصل شوند. به فدراسیونها گفتهایم که پذیرای بانوان در رشتههای مختلف باشند.
کارگری ادامه داد: تعداد ورزشکاران بانوان در بازیهای پاراآسیایی هانگژو تا الان و نسبت به دوره قبل ۱۶ نفر بیشتر شده است. دوره قبلی ۷۱ نفر بود، و تا امروز به ۸۷ رسیده است که احتمال بیشتر شدنش وجود دارد. بانوان در هانگژو در دوازده رشته شرکت خواهند کرد.
وی درباره تعداد ورزشکاران کاروان ایران در هانگژو گفت: این رویداد اولویت نخست ما است و تلاش کردیم شرایط بهتری ایجاد کنیم. بر همین اساس سیاستهایی را تعیین کردیم و طبق آن از ورزشکاران دعوت کردیم. تا الان در ۱۸ رشته تیم آماده کردهایم و ۲۱۸ ورزشکار شرایط حضور در هانگژو را بدست آوردهاند. ما در رشتههای زیادی حرف برای گفتن داریم و برای اینکه تعداد ورزشکاران در هانگژو بیشتر باشد، تسهیلاتی برای برخی قشرها قایل شدیم. ملاک اعزام را کسب مقام چهارمی قرار داریم و برای جانبازان و نابینایان هم همین شرایط است. همچنین در رشته بوچیا تسهیلاتی را در نظر گرفتیم. ضمن اینکه در حال بررسی هستیم تا تعدادی از جوانان را نیز اعزام کنیم.
رییس کمیته ملی پارالمپیک ایران ادامه داد: ما برای معلولیتهای شدید امتیاز قائل شدیم و تا امروز در رشتههای دوومیدانی، بوچیا، شطرنج، گلبال، فوتبال نابینایان، در این بخش اعزام میکنیم. برآورد اولیه ما میتواند شامل ۳۰ نفر باشد، اما احتمال افزایش آن وجود دارد.
کارگری درباره طرح یاران سلیمانی گفت: جانبازان بر گردن تک تک ما حق دارند. ما درباره جانبازان ۱۰ سال اخیر کم کاری کرده ایم و باید این عقب ماندگی را جبران کنیم. بر همین اساس به دنبال آن هستیم که این جانبازان را به سمت ورزش سوق بدهیم. ما یک ستاد خوب با حضور دستگاههای مرتبط تشکیل دادهایم و در حال بررسی و تعامل هستیم. هفته قبل دستورالعمل اجرایی این کار را فراهم کردیم تا پس از تصویب، در استانها اجرا شود. بنیاد شهید استانها مسئولیت اصلی را در این حوزه بر عهده دارند و سایر بخشها در کنارشان قرار دارند و کمک میکنند.
وی تصریح کرد: نکته دوم در این باره به خود جانبازان برمیگردد. آنها به هر کدام از سازمانهای مربوطه که مراجعه کنند، نامشان ثبت شده و با آنها تماس گرفته میشود. اگر ورزشکاری حائز کلاس بندی شد، وارد ورزش قهرمانی میشود، در غیر اینصورت در حوزه همگانی اقدامات لازم برایشان انجام میشود.
همچنین ماجد راشد درباره دستاوردها و نتایج نشست هیات اجرایی این کمیته اظهار داشت: موارد زیادی درباره این نشست میتوانم عنوان کنم. این سفر دوم من به ایران است این بار هم که آمدم باز هم با استقبال خوبی مواجه شدم. خوشبختانه با غفور کارگری رییس کمیته ملی پارالمپیک صحبتهای خوبی رد و بدل کردیم به طوری که او درهای زیادی را برای همکاری در آینده به روی ما باز کرد. این توافقات فعلا شفاهی است و تیمهای مختصص از سوی دو طرف روی این موارد کار میکنند تا آنها رسمی شوند.
وی افزود: همانطور که گفتم این دومین سفر من به ایران است و طی این دو سفر با موارد متنوع و زیادی برخورد داشتیم. دستاوردهای شما به این بر میگردد که دوست عزیزم خسروی وفا آن را انجام دادند و اکنون جناب غفور کارگری آنها را پیگیری میکند. شما ورزشکاران و داوران خوبی دارید و این میتواند به دستاوردهای شما اضافه کند. درباره عضویت افراد ایرانی در کمیته ملی پارالمپیک باید بگویم در تیم خودمان نفرات ایرانی زیادی داریم، ولی در آینده اتفاقات بیشتری رخ خواهد داد.
رییس کمیته پارالمپیک آسیا درباره بازیهای هانگژو و تفاوت آن با دورههای قبلی عنوان کرد: باید بگویم تیم کمیته ملی پارالمپیک آسیا در قالب یک کار گروهی موفق شده به توسعه ورزش در آسیا کمک کند تا این ورزش به سطح مطلوبی برسد. مهمترین رویداد ما همین بازیهای اخیر است تفاوتی که در هر دوره شاهد آن هستیم به پیشرفت ورزشکاران بر میگردد. به طوری که رکوردها افزایش پیدا میکند و کنار آن نیز تعداد نفرات بیشتری شرکت میکنند. دانش مربیان و داوران هم بیشتر میشود. میوههای این درخت در هانگژو برداشت خواهد شد.
ماجد ادامه داد: بله ما در فکر برگزاری این رویداد هستیم و این ایده را بیش از همه گیری بیماری کرونا داشتیم و برای همین هم مباحثی را با کارگری مطرح کردیم و شاید ایران بتواند میزبانی برگزاری اولین دوره را به ما پیشنهاد بدهد. من در سفر قبلی خودم به توچال رفتم و از نزدیک بازدیدی از آن منطقه داشتیم. باید مذاکرات را همچنان ادامه دهیم تا به یک نتیجه قطعی درباره این مساله برسیم.
وی درباره اینکه با توجه به بیماری کرونا آیا تعداد ورزشکاران در هانگژو بیشتر میشود یا خیر، گفت: پاسخ شما مثبت است، چون ورزشکاران مشارکت بیشتری در هانگژو خواهند داشت. حتما میدانید ورزشکاران تشنه حضور در مسابقات هستند و کنار آن داوران و قهرمانان بیشتری نیز در این رویداد شرکت خواهند کرد.
رییس کمیته ملی پارالمپیک آسیا درباره اینکه مجمع عمومی Ipc مهر ماه در منامه بحرین برگزار میشود آیا شما برگزاری اینمجمع را فرصت برای آسیا میدانید، بیان کرد: برگزاری مجمع عمومی برای ملاقات و دیدار تازه است و شرایطی مهیا میکند ورزشکاران پیشنهادات خودشان در سطح جهان مطرح کنند. این مجمع برای ما در سطح آسیا یک فرصت خوب است و ما در آن مجمع نکاتی را مطرح خواهیم کرد.
ماجد درباره جایگاه کمیته ملی پارالمپیک ایران در منطقه گفت: ایران یکی از پیشروهای ما در جنبش پارالمپیک در آسیاست. پیشرفت زیادی از طرف ورزشکاران شما در سطح جهانی و آسیا رخ داده و همگی آنها از دستاوردهای ورزش معلولان بوده است. کمیته ملی پارالمپیک ایران با آکادمی و دپارتمانهای خوبی که دارد میتواند حتی به این موضوع کمک بیشتری داشته باشد. همچنین ایران یکی از بهترینها در زمینه جنبش پارالمپیک در سطح آسیاست.
وی در ادامه صحبتهای خود اظهار داشت: باید بگویم نقش هر کدام از کمیتهها در برنامه استراتژیک ما قید شده است. همه اعضا باید موردشان را ملزم به احراز برنامه استراتژیک ما بدانند. چنانچه خودشان را ملزم بدانند به طور حتم به اهداف بهتری در این حوزه خواهیم رسید و آنها باید نقش خود را ایفا کنند. باید از ورزشکاران معلول حمایت بیشتری کنیم تا این جنبش پارالمپیک به هدف خود برسد.
انتهای پیام/