دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
07 خرداد 1402 - 11:49
دربی ۱۰۱

آنچه باید و نباید از دربی‌های حذفی بدانید/ استقلال موفق‌تر از پرسپولیس

آنچه باید و نباید از دربی‌های حذفی بدانید  استقلال موفق‌تر از پرسپولیس
آمار‌ها حاکی از آن است که دربی‌های استقلال و پرسپولیس در جام حذفی همراه با اتفاقاتی ویژه بوده است.
کد خبر : 849653

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، تیم‌های استقلال و پرسپولیس ساعت ۱۸:۳۰ چهارشنبه ۱۰ تیر در ورزشگاه آزادی دربی ۱۰۱ خود را در قالب فینال جام حذفی برگزار خواهند کرد. این دیدار ششمین روبارویی پرطرفدارترین تیم‌های ایران در جام حذفی است و برای مرتبه دوم است که دو تیم در مرحله فینال این تورنمنت برابر یکدیگر صف‌آرایی می‌کنند.

آمارهایی از مسابقات دو تیم را در زیر مشاهده کنید:

*دربی‌های ۳۱ در سال ۶۷، شماره ۴۷ در سال ۸۷، شماره ۷۴ در سال ۹۰، شماره ۹۳ در سال ۹۹، دربی شماره ۹۶ سال ۱۴۰۰ و دربی ۱۰۱ در سال ۱۴۰۲ تمامی دربی‌های حذفی هستند.

*سه دربی در مرحله یک‌چهارم نهایی، یک دربی در نیمه‌نهایی و دو دربی در فینال هستند.

*در ۵ دربی قبلی سهم استقلال از پیروزی بیشتر بوده و تنها یک بار برنده دربی حذفی در جریان ۹۰ دقیقه وقت معمول شناخته شده، یک بار در ۱۲۰ دقیقه تیم پیروز مشخص شده و سه مرتبه هم ضربات پنالتی تیم برتر بازی را تعیین کرده است. 

*سه بازی دو تیم در ۹۰ دقیقه گلی در برنداشته و پرگل‌ترین بازی هم ۴ گل به همراه داشته است.

*بهترین نتیجه استقلال ۳ بر صفر بوده و عالی‌ترین برتری پرسپولیس ۲ بر یک بوده است.

*استقلال ۶ و پرسپولیس ۴ بار (به جز ضربات پنالتی) گلزنی کرده‌اند.

*مهدی قائدی دقیقه ۴ سریع‌ترین و محمد دانشگر دیرترین گل دربی‌های حذفی در ۹۰ دقیقه را زده و گل دقیقه ۱۰۶، دیرترین گل ۱۲۰ دقیقه است.

*برترین گلزن دربی‌های حذفی، مجتبی جباری با ۲ گل است. 

*پرسپولیس هر دو مرتبه‌ای که استقلال را برده در پایان تورنمنت قهرمان شده اما استقلال با وجود سه پیروزی، فقط یک بار در پایان تورنمنت قهرمان شد و دو مرتبه دیگر در کسب قهرمانی ناکام بود.

*در ضربات پنالتی نیز استقلال ۱۰ و پرسپولیس ۸ بار توپ را از خط دروازه عبور داده‌‌اند.

*هادی دزفولی، هدایت ممبینی، پیام حیدری و علیرضا فغانی داوران ایرانی دربی‌های حذفی و محمد کوسا از سوریه تنها داور خارجی دربی است.
*در تمامی دربی‌های حذفی داوران بازیکنی را اخراج نکرده‌اند و دیدارها بدون حاشیه بوده است.

بماند/// آنچه باید و نباید از دربی‌ها حذفی بدانید/ استقلال اندکی موفق‌تر از پرسپولیس

**۱۹ اسفند ۱۳۶۷- مرحله یک‌چهارم نهایی

علی پروین سرمربی سرخپوشان بود و مرحوم غلامحسین مظلومی هدایت آبی پوشان را برعهده داشت. توپی در وقت‌های معمول و اضافه از خط دروازه‌ها عبور نکرد و در ضربات پنالتی پرسپولیس توانست با درخشش وحید قلیچ ۴ بر ۲ به برتری برسد. پنالتی‌های مجتبی محرمی، رحیم یوسفی، محسن عاشوری و مرتضی کرمانی‌مقدم برای پرسپولیس به ثمر نشست و سعید عزیزان گلر وقت استقلال نتوانست توپی را مهار کند. در مقابل امیر قلعه‌نویی و محمدرضا شکورزاده پنالتی های استقلال را به هدر دادند و  جعفر مختاری‌فر و رضا حسن‌زاده پنالتی‌های اول و سوم آبی‌ها را به گل تبدیل کردند. نکته جالب این بود که قلعه‌نویی اولین فصل حضور خود را در استقلال سپری می‌کرد.

**۲۰ تیر ۱۳۷۸- مرحله فینال

برای نخستین بار سرخابی‌ها در فینال جام حذفی رودرروی هم قرار گرفتند. در آن دوران مهدی هاشمی‌ نسب تبحر مثال‌زدنی در گلزنی دربی داشت و گل اول بازی را برای سرخپوشان زد تا نیمه نخست را تیم علی پروین برده باشد. شاگردان مرحوم یوگنی سوکوموروخوف توسط سهراب بختیاری زاده بازی را به تساوی کشاندند اما دقایقی پیش از پایان مسابقه افشین پیروانی گل دوم تیمش را به ثمر رساند تا پرسپولیس برای دومین مرتبه متوالی دربی حذفی را از استقلال برده باشد. محمد کوسا از سوریه قضاوت بازی را بر عهده داشت تا تنها داور خارجی دربی در جام حذفی باشد.

**۱۸ آذر ۱۳۹۰- مرحله یک‌چهارم نهایی

این بازی چهارمین دربی سال ۹۰ بود و استقلال با سرمربیگری پرویز مظلومی پیروزی‌های خوبی را به دست آورده بود. در ۹۰ دقیقه گلی وارد دروازه‌ها نشد اما موتور استقلال در وقت‌های اضافه روشن شد و سنگین‌ترین شکست دربی حذفی را به پرسپولیس تحمیل کرد تا اولین پیروزی‌اش در این تورنمنت بهترین برتری‌اش باشد. آبی‌پوشان در ۱۰ دقیقه سه گل به حریف سنتی زدند تا شاگردان حمید استیلی مغموم از زمین خارج شوند. مهدی جباری دو گل متوالی به ثمر رساند و زحمت گل سوم به گردن اسماعیل شریفات افتاد.

**۵ شهریور ۱۳۹۹- مرحله نیمه‌نهایی

این بازی به خاطر همه‌گیری ویروس کرونا در غیاب تماشاگران برگزار شد. مهدی قائدی خیلی زود استقلال را پیش انداخت و آبی‌ها برنده نیمه نخست بودند. بشار رسن بازی را به تساوی کشاند و علی علی‌پور در آخرین دقایق پرسپولیس را پیش انداخت اما این پایان کنار نبود و محمد دانشگر در وقت‌های اضافه گل تساوی شاگردان فرهاد مجیدی را به ثمر رساند. کار به ضربات پنالتی کشیده شد و شیخ دیاباته، وریا غفوری، هروویه ملیچ و امیرارسلان مطهری برای استقلال گلزنی کردند، اما احمد نوراللهی و کریستین اوساگونا ناکام بودند و فقط پنالتی امید عالیشاه به گل مبدل شد تا پرسپولیس ۴ بر یک بازنده شود.

**۲۴ تیر ۱۴۰۰- مرحله یک‌چهارم نهایی

استقلال برای مرتبه سوم برنده دربی حذفی نام گرفت و فرهاد مجیدی دومین دوئل حذفی را از یحیی گل‌محمدی برد. دو تیم که احتیاط را سرلوحه کار قرار داده بودند در ۱۲۰ دقیقه به گلی نرسیدند و در ضربات پنالتی آبی پوشان پیروز شدند. وریا غفوری،  فرشید اسماعیلی، بابک مرادی و امیر ارسلان مطهری برای استقلال گلزنی کردند اما پنالتی مهدی قائدی را حامد لک مهار کرد. برای پرسپولیس  مهدی ترابی، محمدحسین کنعانی‌زادگان و سعید آقایی دروازه آبی‌ها را گشودند اما عیسی آل کثیر به اوت زد و مهدی عبدی هم برابر سید حسین حسینی ناکام ماند تا استقلال ۴ بر ۳ در ضربات پنالتی برنده باشد.

آنچه باید و نباید از دربی‌ها حذفی بدانید/ استقلال موفق‌تر از پرسپولیس

آنچه باید و نباید از دربی‌ها حذفی بدانید/ استقلال موفق‌تر از پرسپولیس

آنچه باید و نباید از دربی‌ها حذفی بدانید/ استقلال موفق‌تر از پرسپولیس

**۱۰ خرداد ۱۴۰۲- مرحله فینال

برای نتیجه این بازی باید تا روز چهارشنبه صبر کرد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب