دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
06 خرداد 1402 - 18:43
گالستیان:

ارمنستان یکی از دروازه ورود ایران به نظام اقتصاد جدید جهان است

ارمنستان یکی از دروازه ورود ایران به نظام اقتصاد جدید جهان است
پژوهشگر حوزه اوراسیا گفت: نظام‌های اقتصادی جدید در دنیا در حال شكل‌گیری است كه در شرق مستقر هستند و در این میان ارمنستان دروازه ورود ایران به حوزه اوراسیاست این نظام جدید اقتصادی است.
کد خبر : 849620

به گزارش گروه دیگر رسانه‌ها خبرگزاری علم و فناوری آنا، آندره گالستیان، پژوهشگر حوزه اوراسیا درباره تاریخ مشترك هزاران ساله ایران و ارمنستان اظهار كرد: زبان‌های هندوایرانی و ارمنی دوشاخه مستقل هستند؛ ولی وام‌گیری‌های مختلفی میان این دو صورت گرفته است.

او همچنین به آداب، سنن، حسن هم‌جواری و روابط سیاسی، اقتصادی، ورزشی، اجتماعی و... میان ایران و ارمنستان اشاره كرد و گفت: این یكی از نزدیك‌ترین كشورها در حوزه خاورمیانه هستند.

گالستیان با اشاره به اینکه همچنان جای كار بسیار زیادی برای توسعه روابط میان دو كشور وجود دارد، ادامه داد: ارمنستان دروازه ورود ایران به اوراسیاست و ایران دارای تعرفه ترجیحی با این اتحادیه است.

اما اگر خواستار فضای تنفس در حوزه اقتصاد اوراسیا را داریم، باید از این حسن هم‌جواری نهایت استفاده را ببریم؛ یكی از دلایل حساسیت ایران با مرز ارمنستان نیز همین مسئله است.

او با اشاره به افتتاح كنسولگری ایران در ارمنستان كه دیگر كشورها نظیر هندوستان و چین را نیز به اقدامی مشابه واداشته است، درباره دلایل این مسئله گفت: نظام‌های اقتصادی جدید در دنیا در حال شكل‌گیری است كه در شرق مستقر می‌باشند.

دراین‌بین هندوستان از اقتصادهای بزرگ دنیاست و چین دومین اقتصاد بزرگ است و وجود پیمان‌های اقتصادی قطب‌های جدیدی را شكل می‌دهد و تحقق این مهم، در نمایی كلی به راه و كریدورهای ارتباطی نیازمند است.

گالستیان در این راستا به نقش ارتباطی كریدور شمالی - جنوبی در مرز ایران و ارمنستان اشاره كرد و گفت: وقتی چنین نقشِ اقتصادی وجود دارد، پس ارتباط سیاسی دو كشور نیز بسیار مهم است و در این زمینه ظرف یكی دو سال گذشته شاهد فعال شدن سیاست خارجی ایران هستیم و صراحتاً نیز اعلام شد كه شاهراه باستانی دو كشور مورد تهدید قرار نخواهد گرفت.

این پژوهشگر حوزه اوراسیا درباره دلایل كندی گسترش روابط میان دو كشور گفت: رئیس سابق سازمان توسعه تجارت اعلام كرده بود صادرات ایران به ارمنستان ۴۳۷ میلیون دلار است؛ ولی هدف‌گذاری تبادل تجاری سه میلیارد دلار را نمایان می‌سازد.

در این زمینه می‌توان كارهای متنوع اقتصادی انجام داد و در كنار آن دیپلماسی و مراودات فرهنگی و استفاده از ظرفیت‌های اقتصادی دو كشور نقش مهمی ایفا خواهند كرد.

گالستیان ادامه داد: ایرانیان حاضر در ارمنستان در حوزه بیزینس مؤثر هستند و ارتباطات دو كشور در زمینه هنری نیز می‌تواند روزبه‌روز افزایش پیدا كند.

او با اشاره به اینکه دو كشور در زمینه ورزش نیز اشتراكات بسیاری دارند، مثالی از ورزش ملی كشورمان بیان كرد كه در ارمنستان نیز كشتی ورزش اول است و در حوزه هنر و موسیقی نیز تار و كمانچه سازهای تاریخی دو كشور هستند لذا برای افزایش تبادلات اقتصادی زمینه‌های مختلف و متنوعی پیش رو داریم كه باید از آن بهره ببریم.

منبع: رادیو گفتگو

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب