استقبال دانشجویان بجنوردی از چهارمین دوره مسابقه چالش جاذبه
سیدمهدی سعادتی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا با توضیحی درباره تاریخچه مسابقه چالش جاذبه اظهار کرد: مسابقات نجات تخم مرغ یا چالش جاذبه (Gravity Challenge) همه ساله در دانشگاههای مختلف برگزار میشود و هدف از برگزاری این مسابقه کشف و به کارگیری خلاقیتهای مختلف و نوآوریهای مبتکرانه است.
رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد بیان کرد: طرح این مسئله از آنجا مطرح شد که اولین بار ناسا (NASA) برای پرتاپ ماهواره و کاوشگر به سطح اجرام آسمانی از جمله سیارات و همچنین رساندن امکانات و وسایل لازم به فضانوردان ساکن در فضا تصمیم به انجام آزمایشاتی در این مورد گرفت که بتوان اجسام شکننده را بهگونهای از فاصله مشخص رها کند که تا حد ممکن آسیبی به شیء مورد نظر نرسد، زیرا کاوشگر باید درون سازههایی قرارگیرند که بتوانند ضمن کاستن سرعت به سادگی و با حفظ محموله درون خود با کمترین خسارت بر سطح سیاره مورد نظر نشسته و به کاوش و بررسی بپردازند و اطلاعات کسب شده را به زمین ارسال کنند.
عضو هیئت علمی واحد بجنورد گفت: همچنین ارائه ایدههایی برای کاهش آسیب به بستههایی که از طریق هواپیما برای کمک رسانی به مناطق مختلف فرستاده میشود، حفاظت از بستههای پستی و... هم میتواند از کاربردهای نتایج این مسابقه باشد.
وی افزود: این مسابقه هر ساله در کشورهای مختلفی از جمله آلمان، ایتالیا، هلند، روسیه، فرانسه و اکثر دانشگاههای معتبر دنیا از جمله آکسفورد، کمبریج، هاروارد برگزار میشود.
سعادتی با بیان ملاکهای ارزیابی جهت مشخص شدن تیم برنده خاطرنشان کرد: دانشجویان شرکت کننده باید سازههایی را طراحی میکردند و تخم مرغ را به گونهای در آن قرار میدادند تا با سقوط سازه از ارتفاعی مشخص، تخم مرغ بدون شکسته شدن از داخل سازه بیرون آید.
وی گفت: سالم رسیدن تخم مرغ، حجم و وزن کمتر سازه، تخریب نشدن دستگاه حامل تخم مرغ بعد از سقوط، فرود در محدوده مشخص شده همراه با دقت پرتاب، زمان سقوط، خارج شدن تخم مرغ از سازه پس از برخورد با زمین بدون دخالت انسان و سالم ماندن آن و نیز خلاقیت، نوآوری و زیبایی طرح از ملاکهای تعیین شده در این مسابقه بود.
رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان واحد بجنورد بیان کرد: این مسابقه به همت معاونت پژوهش و فناوری، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان و مرکز رشد و فناوریهای نوین در صنایع واحد بجنورد برای چهارمین بار با حضور ۱۱ تیم از دانشجویان در محوطه ساختمان فنی و مهندس دانشگاه برگزار شد که پس از ارزیابی تیمها توسط استادان هیئت علمی به ترتیب اشکان نیکخواه، نیما وحدانی، حائز رتبههای اول و دوم شدند و علی کاوه و ابوالفضل پاشیر به طور مشترک مقام سوم را از آن خود کردند.
به گزارش آنا، الهام تفضلی، پریسا روشنی، سحر کوروشنژاد، روحا... احسانی و معین خبازیان استادان هیئت علمی گروههای مختلف عمران، علوم پایه و معماری بودند از جمله استادان هیئت علمی بودند که ارزیابی این دوره از مسابقات را بر عهده داشتند.
انتهای پیام/