دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
23 اسفند 1393 - 14:03
معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده در حاشیه اجلاس نیویورک مطرح کرد

جایگزینی عدالت جنسیتی به جای برابری جنسیتی!

معاون رئیس جمهوری گفت: در جامعه‌ای که عدالت جنسیتی مورد توجه قرار نگرفته باشد، نمی‌توان انتظار عدالت کامل اجتماعی را داشت.
کد خبر : 8494

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، شهیندخت مولاوردی با اشاره به این که با گذشت 20 سال از کنفرانس پکن بار دیگر همه کشور‌های شرکت کننده در این گردهمایی‌ها شرکت داشتند، اظهار کرد: در این سفر و در حاشیه برگزاری پنجاه و نهمین کنفرانس وضعیت زنان در سازمان ملل، با حضور اعضای هیات همراه، میزگردی به منظور تشریح دستاورد‌های زنان ایرانی در حوزه‌های آموزش، بهداشت، اقتصاد و توانمند‌سازی اقتصادی برگزار شده است.


وی گزارشی کلی از حوزه‌های مورد نگرانی در رابطه با مسائل زنان و وضعیت زنان ایرانی، دستاوردها و اولویت‌هایی که در این زمینه وجود دارد، ارائه داده است که با استقبال چشمگیری رو‌برو شده و واکنش‌های مثبتی را در پی داشته است.


مولاوردی در رابطه با مهمترین دستاورد‌های سفرش با بیان اینکه در این سفر کوتاه سیزده دیدار با مقامات ارشد کشور‌های مختلف در زمینه مسائل زنان انجام داده، افزود: در دیدار‌های جداگانه‌ای با معاون وزیر رفاه اجتماعی روسیه، معاون نخست وزیر چین، معاون وزیر امور زنان ترکیه، وزیر زنان بنگلادش، وزیر زنان مکزیک، سرپرست وزارت امور زنان افغانستان، معاون وزیر زنان برزیل، وزیر امور زنان نروژ مشاور نخست وزیر در امور جنسیتی ایتالیا، رئیس شورای ملی زنان مصر، وزیر امور زنان عراق و با مسئول امور زنان دبیر خانه سازمان کنفرانس اسلامی در مورد مسائل مورد علاقه و مورد توجه طرفین به بحث و گفت‌وگو پرداختیم.


معاون رئیس جمهوری دیدار با مسئول امور زنان دبیرخانه سازمان کنفرانس اسلامی را یکی از مهمترین دیدار‌های سفر اخیر خود توصیف کرد و گفت: در این دیدار طرفین بر نقش زن مسلمان در کشور‌های اسلامی و همکاری در زمینه بهبود وضعیت زنان و پیگیری ایفای نقش زنان در توسعه کشور‌های اسلامی که در دستور کار سازمان کنفرانس اسلامی هم قرار دارد، تاکید شد.


مولاوردی یاد آور شد: در دیدار خود با رئیس شورای ملی زنان مصر موضوع پیشنهاد مربوط به تاسیس سازمان زنان و توسعه را که در قاهره مطرح شده بود، پیگیری کرده‌ایم که ایران قبلا پیشنهادی مبنی بر تاسیس مرکز مطالعات خانواده در ایران ارائه داده بود که در این دیدار بار دیگر این مساله را مطرح کرده طرفین توافق کرده‌اند که که در مورد برگزاری همایش‌های بین المللی با محوریت سازمان کنفرانس اسلامی با یکدیگر ارتباط و مبادله نظر داشته باشند.


معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده در پاسخ به این سوال که وضعیت امروز زنان ایرانی را در مقایسه با گزارشاتی که اینجا در مورد کشورهای دیگر شنیده‌اید چگونه ارزیابی می‌کنید، گفت: همانطور که در این کنفرانس مطرح و در یک اعلامیه هم که در روز اول کنفرانس منتشر و به آن اشاره شده، با گذشت بیست سال از کنفرانس پکن زنان هیچ یک از کشور ها هنوز به اهدافی که در آن کنفرانس تعیین شده بود، دست نیافته و به طور کامل به برابری جنسیتی و توانمند‌سازی نرسیده‌اند.


مولاوردی در ادامه گفت: در این 20 سال ما چالش‌های نوظهوری را داشته‌ایم که به موازات چالش‌های سنتی و قدیمی در روند کار تاثیر داشته و دستیابی به اهداف پکن را با کندی روبرو کرده است.


وی با اشاره به موضوع تلاش برای ارتقای آگاهی‌های مردان در رابطه با نقش زن و ضرورت دگرگونی دیدگاه‌های مردان در جهت توانمند‌سازی زنان که در سازمان ملل به آن اشاره شد و در دستور کار این سازمان قرار گرفته، گفت: با گذشت 36 سال از انقلاب و بیست سال پس از کنفرانس پکن، ایران در سایه اقدامات و برنامه‌هایی که همواره در دستور کار جمهوری اسلامی ایران قرار داشته به نظر می‌رسد در بعضی شاخص‌ها پیشرفت‌های بسیار خوبی داشته اما در بعضی شاخص‌ها هنوز جای تلاش و کار است و با وضعیت مطلوب فاصله داریم و باید اقدامات بیشتری در جهت رشد و توسعه متوازن در حوزه زنان و خانواده بکنیم.


معاون رئیس جمهوری افزود: به نظر می‌رسد میزان پیشرفت ما در همه حوزه‌ها به یک میزان نیست و ما به برنامه‌ریزی دقیقی متناسب با واقعیت‌های موجود نیاز داریم تا بتوانیم به هدف مطلوب خود دست پیدا کنیم.


وی بر این نکته تاکید کرد که ایران در قیاس با سایر کشور‌ها و به ویژه کشور‌های منطقه در برخی شاخص‌ها مثل آموزش زنان، بهداشت و سلامت،کاهش نرخ مرگ و میر مادران و کودکان و افزایش سن امید به زندگی رتبه بسیار خوبی به دست آورده است.


مولاوردی در پاسخ به سوال خبرنگاران در رابطه با تفاوت عدالت جنسیتی در مقابل برابری جنسیتی افزود: آنچه از طرف ایران مطرح می‌شود، جایگزینی عدالت جنسیتی و توانمند‌سازی زنان به جای برابری جنسیتی و توانمند‌سازی زنان است که این برابری جنسیتی یک تفاوتی با موضوع برابری جنسی دارد و ما نباید این دو را معادل هم بگیریم.


وی در ادامه گفت: ایران این ایده را مطرح می‌کند که به نظر بنده البته این برداشت شخصی من است، وقتی زن و مرد در شرایط برابری قرار ندارند برابری نمی‌تواند آن عدالت را تامین کند و حتما ما باید به حقوق و مسئولیت‌های این دو عادلانه نگاه کنیم و منظور ما از عدالت، برقراری تعادل و توازن در مسئولیت‌ها و سهم زن و مرد است و این را شعبه‌ای از عدالت اجتماعی میدانیم.


معاون رئیس جمهوری در توضیح این مطلب گفت که در جامعه‌ای که عدالت جنسیتی مورد توجه قرار نگرفته باشد، نمی‌توان انتظار عدالت کامل اجتماعی را داشت.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب