سفر «رئیسی» به اندونزی به شکلگیری بلوک اقتصادی - اسلامی در شرق آسیا منجر میشود
«حسن هانیزاده» کارشناس مسائل بینالملل در گفتگو با خبرنگار جهان خبرگزاری علم و فناوری آنا، در خصوص اهمیت و اهداف سفر «سید ابراهیم رئیسی» رئیس جمهور ایران به اندونزی، گفت: سفر رئیس جمهور کشورمان به اندونزی یکی از مهمترین سفرهای وی در طول نزدیک دو سال گذشته به خارج از کشور است.
وی تصریح کرد: اندونزی با ۲۶۰ میلیون نفر جمعیت، یک کشور بزرگ اسلامی محسوب میشود که از اهمیت بالایی به لحاظ ارتباط ایران با کشورهای شرق آسیا برخوردار است. این سفر میتواند گشایشی در همکاریهای اقتصادی بین ایران و کشورهای شرق آسیا تلقی شود.
کارشناس مسائل بینالملل افزود: زیرا اندونزی و مالزی دو کشوری هستند که طی ماههای اخیر با ارز بومی با کشورهای منطقه تبادل اقتصادی دارند و این فرصت مناسبی است که کشورهای شرق و غرب آسیا از سلطه دلار خارج شوند و تعاملات خود را با ارزهای محلی و بومی انجام دهند.
هانیزاده تاکید کرد: به همین جهت در این سفر چندین قرارداد تجاری و همکاریهای اقتصادی بین ایران و اندونزی به امضا خواهد رسید. اندونزی با انبوه جمعیت مسلمان، اشتیاق و رغبت زیادی برای استفاده از کالاهای تولیدی ایران دارد. به همین دلیل در جریان این سفر، پروتکلها و قراردادهای تجاری امضا خواهد شد و بازارهای اندونزی هم پذیرای کالاهای ایرانی است.
وی گفت: این سفر به شکلگیری یک بلوک اقتصادی و اسلامی در شرق آسیا منجر خواهد شد و موجب میشود که کالاهای دو کشور به راحتی در بازارهای یکدیگر مبادله شوند.
کارشناس مسائل بینالملل با بیان اینکه رهبر انقلاب تاکید کردند نباید در سیاست خارجی، «دیپلماسی التماسی» ادامه یابد، تاکید کرد: از این مقوله باید استفاده شود، زیرا دیپلماسی التماسی با ارزشهای انقلاب اسلامی منافات دارد.
هانیزاده اظهار کرد: رویکرد دولت سیزدهم نیز این است که با حفظ ارزشها و الگوهای اسلامی به سمت همگرایی منطقهای حرکت کند و ایجاد همگرایی و کاهش وابستگی اقتصادی ایران به غرب در دستور کار دولت سیزدهم است.
وی در پایان تاکید کرد: اندونزی به عنوان یک کشور بزرگ اسلامی ظرفیتهای بالایی به لحاظ اقتصادی برای همکاری با ایران دارد.
انتهای پیام/