دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
01 خرداد 1402 - 10:49
مدیرکل برنامه‌وبودجه دانشگاه آزاد اسلامی مطرح کرد؛

ظرفیت دانشگاه آزاد خراسان رضوی در تولید بذر و اجرای طرح توسعه نهال

ظرفیت دانشگاه آزاد خراسان رضوی در تولید بذر و اجرای طرح توسعه نهال
محسن امینی گفت: دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسان رضوی می‌تواند پایلوت(نمونه آزمایشی) خوبی در موضوع تولید بذر و طرح توسعه نهال باشد.
کد خبر : 848709

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، محسن امینی مدیرکل برنامه‌وبودجه دانشگاه آزاد اسلامی در جلسه پایش بودجه هفت ماه واحد‌های دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسان رضوی به میزبانی مشهد اظهار کرد: خراسان رضوی می‌تواند پایلوت(نمونه و آزمایشی) خوبی در موضوع تولید بذر و طرح توسعه نهال باشد؛ بنابراین رؤسای واحد‌های دارای ظرفیت در این باره تلاش جدی کنند.

وی افزود: با توجه به اینکه ایران در دنیا جزء ۱۰ کشوری بوده که ظرفیت تولید متنوع محصولات باغبانی در فصل‌های مختلف را دارد و دانشگاه آزاد اسلامی ظرفیت خوبی برای سرمایه‌گذاری در این موضوع را دارد؛ بنابراین رؤسای واحد‌های دارای ظرفیت با هماهنگی استان به این مهم ورود پیدا کرده و ظرفیت‌ها را فعال کنند. لازم است حداقل سه یا چهار واحد از طریق استان در موضوع طرح تحول کاشت نهال به واحد محور طرح (شهر قدس) و مجری طرح تحول کشاورزی دانشگاه معرفی و به‌عنوان پایلوت اولیه در استان قرار گیرند.

مدیرکل برنامه‌وبودجه دانشگاه آزاد اسلامی با ارائه گزارش مقایسه‌ای عملکرد هفت ماه در دو بخش مقایسه استان‌های کشور و مقایسه واحد‌ها در استان خراسان رضوی عنوان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسان رضوی در برخی بخش‌های عملکردی ازجمله تحقق درآمد شهریه‌ای از طریق سیاست رشد جذب دانشجو به‌ویژه ظرفیت محل تشکیل کلاس در چند سال متوالی در کشور پیش‌رو بوده و ازجمله استان‌های کشور است که با اقدامات عملی تحولی مانند گذشته می‌تواند در بعد تصمیم سازی برای مسائل کلیدی دانشگاه مؤثر باشد.

امینی اضافه کرد: تحقق شهریه در ترم بهمن‌ تقریباً برابر نیمسال اول و متناسب با شرایط اقتصادی دانشگاه برای جبران بخشی از نوسانات تورمی ماه‌های اخیر بوده و این رضایت‌بخش است. گردش منابع نقدی مازاد در برخی واحد‌های استان از طریق صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه انجام و سایر واحد‌های متقاضی تسهیلات برای طرح‌های سرمایه‌گذاری، دانش‌بنیان و تحول کشاورزی از منابع صندوق استفاده کنند.

ایجاد و برگزاری دوره‌های کوتاه‌مدت آموزشی پژوهشی یکی دیگر از نکاتی بود که امینی به آن اشاره کرد و گفت: حتی در ساده‌ترین موضوعات می‌توان دوره آموزشی برگزار کرد. به‌عنوان نمونه برگزاری دوره‌های مورد نیاز برای دهیاران استان (با توجه به تفاهم‌نامه منعقدشده) که جمعیت بالایی در کشور دارد و در مقابل استفاده از ظرفیت دهیاران در برخی زمینه‌ها ازجمله توسعه بهینه روستایی و جذب حداکثری دانشجو از این بخش‌ها می‌تواند در دستور کار واحد‌ها قرار گیرد.

مدیرکل برنامه‌وبودجه دانشگاه آزاد اسلامی بر تشویق استادان هیئت علمی به ارائه طرح‌های پژوهشی و دوره‌های آموزشی کوتاه‌مدت تأکید و مطرح کرد: واحد‌های دانشگاهی می‌توانند با پرداخت ۱۵ تا ۵۰ درصدی درآمد دوره به استاد؛ متناسب با استادمحور یا تجهیزات محور بودن این دوره‌ها طبق بخشنامه مربوط عمل کنند.

وی به رؤسای واحد‌ها بیان کرد: واحد‌های دانشگاهی استان موظفند ارائه خدمات مطلوب به دانشجویان را ارتقا دهند و موارد اولیه رفاهی را برای دانشجویان بالا ببرند. استان نیز از طریق تشکیل کمیته وضعیت تأسیسات و مسائل رفاهی همه واحد‌ها را بررسی و نظارت کنند در صورت نیاز استفاده از بخشی از منابع تبدیل به احسن برای تعمیرات اساسی مکاتبه لازم برای اخذ مجوز از طریق استان انجام تا مساعدت شود.

حمایت از فعالیت‌های پژوهشی و فرهنگی اثربخش، ثبت هزینه‌های جاری هر نیمسال ازجمله هزینه حق‌التحقیق و حق‌التدریس در همان سال مالی و پیاده‌سازی احکام بودجه‌ای در ماه‌های باقیمانده سال جاری به‌ویژه تبصره ۱۲ و دو تبصره آخر ماده دو احکام از طریق استان، از دیگر مواردی بود که امینی در این جلسه بر آن تأکید کرد.

وی با اشاره به تأکیدات رئیس دانشگاه آزاد اسلامی بر فعال‌سازی ظرفیت زائرپذیری شهر مشهد عنوان کرد: با توجه به تأکیدات رئیس دانشگاه و قابلیت دانشگاه آزاد اسلامی، ظرفیت زائرپذیری شهر مشهد فعال شود و از ظرفیت چندمیلیونی زائران بین‌المللی استفاده و بسته فرهنگی آموزشی و تشکیل بانک اطلاعاتی برای گروه‌های هدف زائران ایجاد خواد شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب