دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
30 ارديبهشت 1402 - 10:47
قائم مقام دبیرکل ستاد ملی مبارزه با دوپینگ ایران نادو در گفت‌وگو با آنا:

فدراسیون تکواندو ارتباطی خوبی با ستاد مبارزه با دوپینگ نداشت/ احتمال غذای آلوده قابل استناد نیست

فدراسیون تکواندو ارتباطی خوبی با ستاد مبارزه با دوپینگ نداشت  احتمال غذای آلوده قابل استناد نیست
قائم مقام دبیرکل ستاد ملی مبارزه با دوپینگ ایران نادو گفت: متأسفانه فدراسیون تکواندو ارتباط خیلی خوبی با ستاد ملی مبارزه با دوپینگ ندارد و تست دوم بعد از مسابقات گرنداسلم هم ما خودمان خودجوش رفتیم و تست گرفتیم.
کد خبر : 848275

فرزاد شارکی در گفت‌وگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: معمولا روال به این صورت است از زمانی که نمونه تست دوپینگ به دست آزمایشگاه می‌رسد دو هفته بعد به ما جواب می‌دهند، اما اگر بخواهیم زودتر از دو هفته جواب به ما برسد باید هزینه اضافی بدهیم که حدودا نزدیک به ۹۰ یورو برای هر نمونه پول بیشتری باید بدهیم تا جواب آن زودتر به دست ما برسد.

**فدراسیون تکواندو شفاهی اعلام کرده هزینه را می‌دهد

وی در پاسخ به این سوال که این هزینه برعهده چه کسی است، عنوان کرد: فدراسیون به صورت شفاهی اعلام کرده که این هزینه را می‌دهد، اما معمولا همیشه این مسائل به گردن فدراسیون پزشکی- ورزشی می‌افتد و کسی به عهده نمی‌گیرد. به صورت شفاهی فدراسیون تکواندو اعلام کرده می‌دهیم، اما تاکنون این اتفاق نیفتاده است.

**22 هزار یورو باید برای تست‌ها هزینه کنیم

قائم مقام دبیرکل ستاد ملی مبارزه با دوپینگ گفت: تقریبا فکر می‌کنم از ۲۲ تکواندوکار تست دوپینگ گرفته شده که درخواست کرده‌ایم جواب آن‌ها زودتر اعلام شود و هزینه آن تقریبا ۲۲ هزار یورو می‌شود؛ البته تأثیری هم روی جواب تست‌ها ندارد و تنها برای اعزام بعدی به فدراسیون کمک می‌کند کسانی که تستشان مثبت شده به مسابقه‌ای اعزام نشوند. وظیفه ورزشکار این است که همیشه منفی باشد و اگر هم اتفاقی افتاد و تست او مثبت شده عواقب آن را باید در نظر بگیرد.

**احتمال غذای آلوده قابل استناد نیست

شارکی در واکنش به دوپینگ سازمان یافته و احتمال غذای آلوده تکواندوکاران اظهارداشت: داروی که این دو ملی‌پوش تکواندو مصرف کردند داروی استرویید آنابولیک خوارکی است که معمولا کسانی که ورزش بدنسازی انجام می‌دهند و می‌خواهند خیلی فوری به نتیجه برسند از این دارو استفاده می‌کنند. این دارو بسیار پرعارضه است و مصرف درمانی‌اش هم برای بیماران سرطانی و ایذر پیشرفته کاربرد دارد.

**داروی استروئید عوارض زیادی دارد

وی گفت: متأسفانه این دارو با این شدت عارضه از سوی بدنسازانی که در باشگاه‌ها می‌خواهند شکل بدنشان خیلی سریع نتیجه بگیرند استفاده می‌شود. متأسفانه این دارو باعث افزایش سرطان و بیماری‌های قلبی و عروقی و مشکلات عصبی و نازایی می‌شود و در نهایت فرد را عضلانی و استقامت را بالا می‌برد. اما اینکه این دارو را در داخل غذا ریخته‌اند یا نه اصلا قابل استناد و مورد پذیرش نیست. مگر در یک دیگ غذا چه مقدار می‌توان این قرص کوچک را ریخت؟! این ادعایی است که مطرح شده و به کسی هم کمکی نمی‌کند. بهتر است ورزشکار بگوید به چه شکل این دارو را استفاده کرده است، اینکه بگوید چطور این دارو را به خوردش داده‌اند مورد پذیرش هیچ کس نیست. این ادعا نیاز به اثبات دارد و این مسئولیت هم متوجه فدراسیون است.

**فدراسیون تکواندو ارتباط خوبی با ستاد ملی مبارزه با دوپینگ نداشت

شارکی در پاسخ به این سوال که فدراسیون در دوپینگ این دو ملی‌پوش چقدر قصور داشته است، عنوان کرد: متأسفانه فدراسیون تکواندو ارتباط خیلی خوبی با ستاد ملی مبارزه با دوپینگ ندارد و تست دوم بعد از مسابقات گرنداسلم هم ما خودمان خودجوش رفتیم و تست گرفتیم، وگرنه کسی از ما نخواسته بود که این کار را بکنیم. در حالی که باید ارتباط قوی بین فدراسیون‌ها و ستاد مبارزه با دوپینگ وجود داشته باشد. فدراسیون باید به ما برنامه بدهد که چه زمانی مسابقه دارند و چه زمانی در اردو هستند، ولی متأسفانه این هماهنگی صورت نگرفته بود و در اردوی اول از ملی‌پوشان تست دوپینگ گرفته نشد و بعد از مسابقات گرنداسلم از آن‌ها تست گرفتیم.

**هماهنگی از سوی فدراسیون تکواندو برای تست وجود نداشت

وی در پاسخ به این سوال که پس با این شرایط فدراسیون در این موضوع کم‌کاری کرده است، گفت: ما نمی‌گوییم قطعا مقصر را فدراسیون بوده است، اما به هر حال این هماهنگی از سوی آن‌ها وجود نداشته است، ما باید در مسابقات لیگ، اردو‌ها و پیش از مسابقات از تکواندوکاران تست بگیریم، اما متأسفانه ارتباط خوبی نداشتیم.

**اگر تست نفر سوم مثبت شود احتمال محرومیت وجود دارد

شارکی در پاسخ به این سوال که اگر نمونه دیگری مثبت اعلام شود، بحث تعلیق تکواندو به میان می‌آید، گفت: در مسابقات جهانی اگر تعداد دوپینگی‌ها به سه نفر برسد بحث محرومیت به میان می‌آید. اگر نفر سوم هم تست دوپینگ‌اش مثبت شود احتمال اینکه جریمه نقدی و محرومیت به دنبال داشته باشد وجود دارد. البته باز هم بستگی به فدراسیون جهانی دارد که چه حکمی می‌دهد.

**مصرف ماده استروئید تعلیق اجباری به همراه دارد

وی در پاسخ به این سوال که تا الان نمونه‌ای مثبت اعلام نشده است؛ گفت: تا به الان چیزی به ما نرسیده است؛ البته تست دوپینگ مثبت موضوع محرمانه بین ستاد و ورزشکار است. این مسئله موضوعی نیست که آن را علنی کنند. تا زمانی که نتیجه قطعیت پیدا نکند ما نام ورزشکار را فاش نمی‌کنیم. در مورد تکواندو هم قرار نبوده اسم ورزشکار مطرح شود. چون ورزشکار ماده استروئید مصرف کرده و این دارو کاربرد درمانی‌اش کم است و معمولا برای دوپینگ استفاده می‌شود، بنابراین ما مکاتباتی با ورزشکار داشتیم که مصرف این ماده تعلیق اجباری به همراه دارد و نمی‌تواند در هیچ مسابقه‌ای شرکت کند.

**مدت زمان محرومیت به صورت پیش‌فرض 4 سال است

شارکی در مورد مدت زمان محرومیت این دو ورزشکار عنوان کرد: با این که تعلیق این دو ورزشکار به خاطر مصرف این دارو اجباری است، اما هنوز مدت زمان محرومیت آن‌ها مشخص نیست. در واقع چهار سال محرومیت به صورت پیش‌فرض است، ممکن است یک تخلف دیگر محرز شود و محرومیت ۶ ساله شود یا شاید ورزشکار همکاری کند و مدت محرومیت کاهش پیدا کند. همه این احتمالات وجود دارد، ولی تا زمانی که قطعیت پیدا نکرده نمی‌توان در مورد آن اظهارنظر کرد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب