آمریکا حدود یک هزار و ۵۰۰ کلاهک هستهای دارد
به گزارش گروه جهان خبرگزاری علم و فناوری آنا، وزارت خارجه آمریکا در گزارشی اعلام کرد واشنگتن تا اول مارس سال جاری یک هزار و ۴۱۹ کلاهک هستهای مستقر داشته است.
در این گزارش که درباره میزان ذخیره سلاحهای تهاجمی استراتژیک در پیمان کاهش تسلیحات استراتژیک جدید موسوم به «نیواستارت» تهیه شده آمده است تا اول مارس ۲۰۲۳، واشنگتن در مجموع ۶۶۲ فروند موشک بالستیک قاره پیما، موشک بالستیک مستقر پرتاب شونده از زیردریایی و بمب افکنهای سنگین مستقر و نیز ۸۰۰ فروند پرتاب شونده مستقر و غیرمستقر موشک بالستیک قاره پیما، پرتاب شونده مستقر و غیرمستقر موشک بالستیک پرتاب شونده از زیردریایی و بمب افکنهای سنگین مستقر و غیرمستقر داشته است.
در این گزارش آمده است فدراسیون روسیه در ۲۸ فوریه سال جاری به صورت یک جانبه تعلیق غیرموجه این معاهده را اعلام کرد. در نتیجه فدراسیون روسیه الزامی برای به روز رسانی و تهیه این نوع گزارش ندارد و مفاد کلیدی دیگر این معاهده را نیز اجرا نمیکند.
براساس گزارش وزارت خارجه، به عنوان اقدامی قانونی برای پاسخ به نقض الزامات این معاهده از سوی روسیه، آمریکا اطلاعات به روز شده خود درباره ذخایر استراتژیکش را دراختیار روسیه قرار نمیدهد. واشنگتن همچنین در راستای شفافیت و تعهد خود به مسئولیت پذیری در قبال تحرکات هسته ای، به صورت داوطلبانه، دادههای مربوط به ذخایر سلاحهای هستهای خود را منتشر میکند. این اطلاعات در حال حاضر تا اول مارس سال جاری است. ایالات متحده در تماسی با فدراسیون روسیه خواستار موافقت کامل این کشور برای بازگشت به معاهده نیو استارت و تمام قوانین تاییدکننده و تثبیت شفافیت این معاهده شده است.
معاهده کاهش تسلیحات استراتژیک موسوم به "استارت"، در سال ۱۹۹۱ بین دولت آمریکا و فدراسیون روسیه منعقد شد و در دسامبر ۲۰۰۹ منقضی شد. پس از آن در آوریل ۲۰۱۰، روسای جمهور آمریکا و روسیه در شهر پراگ با یکدیگر دیدار و پیمانی موسوم به نیواستارت را برای کاهش زرادخانههای هستهای خود امضا کردند. براساس این توافق، هیچ یک از طرفین نباید در مجموع بیش از ۷۰۰ موشک بالستیک قاره پیما، موشک بالستیک پرتاب شونده از زیردریایی و بمب افکنهای سنگین داشته باشند. همچنین دو طرف نباید در مجموع بیش از ۱۵۵۰ کلاهک هستهای و در مجموع ۸۰۰ پرتاب شونده موشک بالستیک قاره پیمای مستقر و غیرمستقر، پرتاب شونده موشک بالستیک پرتاب شونده از زیردریایی و بمب افکنهای استرتژیک داشته باشند. روسیه و آمریکا در فوریه ۲۰۲۱ این معاهده را برای یک دوره زمانی ۵ ساله تمدید کرده بودند.
در ۲۱ فوریه سال جاری، ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه اعلام کرد که مسکو حضور در پیمان نیو استارت را به صورت یک جانبه تعلیق میکند، اما از آن خارج نمیشود. وزارت خارجه آمریکا تاکید کرد که مسکو پیش از ازسرگیری گفتگوها درباره این معاهده باید مشخص کند که چگونه تسلیحات دیگر کشورهای عضو ناتو که دارای سلاحهای هستهای هستند یعنی انگلیس و فرانسه، با ظرفیتها و تواناییهای آمریکا در نظر گرفته میشود. پوتین قانون تعلیق حضور روسیه در این معاهده را در اول مارس امضا کرده بود.
انتهای پیام/