دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
25 ارديبهشت 1402 - 20:48
در دومین نشست تخصصی مدیران کشتارگاه‌های دام و طیور منطقه سه کشور؛

سرپرست وزارت جهاد کشاورزی: حفظ امنیت غذایی خط قرمز ماست

سرپرست وزارت جهاد کشاورزی: حفظ امنیت غذایی خط قرمز ماست
سرپرست وزارت جهاد کشاورزی گفت: حفظ امنیت غذایی و سلامت مردم خط قرمز این وزارتخانه است زیرا حفظ سفره مردم اولویت همه کشورها و دولت هاست.
کد خبر : 847667

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری علم و فناوری آنا، سید محمد آقامیری روز دوشنبه و در دومین نشست تخصصی مدیران کشتارگاه‌های دام و طیور منطقه سه کشور در مشهد افزود: برای این منظور سعی شده است تا با کمک اتحادیه‌ها و بخش خصوصی خللی در تولید و رسیدن گوشت دام و طیور ایجاد نشود و این مواد غذایی به صورت سالم و حلال به دست مردم برسد.

وی ادامه داد: بر همین اساس تعیین قیمت مرغ توسط خود اتحادیه مشخص شد و ما نیز از آن حمایت کردیم و این در حالی است که برخی اتحادیه‌های استان‌ها توانستند آرامش بازار را حفظ کنند، ولی برخی از اتحادیه ها، حتی پای حرف خود ماندگار نبودند.

سرپرست وزارت جهادکشاورزی بیان کرد: اتحادیه‌ها و انجمن‌ها باید خود را به ما ثابت کنند و این در حالی است که برخی به رشد و بلوغ کافی رسیده اند.

وی با اشاره به شعار سال اظهار کرد: این موضوع هوشمندانه بیان شد، زیرا مهار تورم دستوری نیست بلکه با افزایش تولید میتوان به آن دست پیدا کرد؛ از سوی دیگر با تامین نیاز بازار کشور می‌توان به صادرات آن نیز روی آورد.

آقامیری با اشاره به اینکه نهاده‌ها با ارز دولتی در اختیار دامدار قرار گرفته است و به همین دلیل قرار نیست به سایر کشور‌ها تعلق گیرد گفت: در حال حاضر صادرات گوشت ممنوع است تا نیاز بازار تامین شود و اگر هر استانی مازاد تولید دارد این وزارتخانه و زیر مجموعه آن توانایی خرید گوشت اضافه را برای توزیع در سایر نقاط کشور را دارد.

وی به موضوع نظارت بر بازار اشاره کرد و افزود: اگر تخلفی در تامین نیاز کشور صورت بگیرد به شدت با آن مقابله می‌شود به گونه‌ای که یکی از واحد‌های متخلف ۳۲۴ میلیارد تومان جریمه شد تا امنیت غذایی مردم حفظ شود.

سرپرست وزارت جهادکشاورزی اعلام کرد: دولت حامی مردم است و اجازه سوداگری به متخلفان را نخواهد داد، البته اگر بخش خصوصی هم تخلفی کرد از آن برای اصلاح روش خود حمایت می‌کنیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: مدیران کل دامپزشکی استان‌های مختلف کشور، باید با اقتدار در مقابل کشتار غیر مجاز دام ایستادگی کنند تا سلامت بهداشت مردم حفظ شود.

آقامیری افزود: بروزرسانی کشتارگاه‌های دام یکی از خواسته‌های ما است و بر همین اساس با راه اندازی خط دوم فعالیت در کشتارگاه، قدرت رقابت با کاهش هزینه تمام شده رخ خواهد داد.

سرپرست وزارت جهاد کشاورزی:حفظ امنیت غذایی خط قرمز ماست 

این مقام مسئول بیان کرد: ناظران شرعی و بهداشتی ۲ رکن اساسی برای تولید طعام، سالم و بهداشتی هستند و بر همین اساس ما به فعالیت آن‌ها نیاز داریم، زیرا به کمک نظام سلامت کشور آمده اند.

رئیس سازمان نظام دامپزشکی جمهوری اسلامی ایران نیز گفت: همه ما یک وظیفه داریم و آن هم تهیه غذای سالم و حلال هستیم.

حامد زارعی افزود: دامپزشکان در سخت‌ترین شرایط در حال فعالیت هستند.

وی ادامه داد: پرونده‌های انظباطی شکل گرفته بسیار اندک است و این موضوع به واسطه تلاش مدیران کشتارگاه‌های دام و طیور رخ داده است.

این مقام مسئول بیان کرد: وقتی از ورود یک لاشه دام که اکنون چندین میلیون تومان قیمت دارد، ولی به واسطه مشکل یا بیماری از آن جلوگیری می‌شود تا سلامت مردم تضمین شود، کار بسیار سختی است و فشار‌های مختلفی بر این افراد وارد می‌شود.

وی با اشاره به اینکه حوزه دامپزشکی کشور بسیار توانمند است، اظهار کرد: دامپزشکی رشته بسیار گسترده‌ای است و به همین دلیل، فردی که از دانشگاه فارغ تحصیل می‌شود برای آماده شدن در محیط کاری نیاز به اطلاعات دیگری دارد و به همین دلیل برای رفع این حلقه مفقوده، بسته آموزشی در حال تعریف است و به زودی رونمایی می‌شود.

مدیرکل دفتر نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی نیز با اشاره به موضوع مهم نظارت بر کار‌ها اظهار کرد: کشور ما نیاز به همت همه جانبه دارد و هر کدام یک از مردم و مسئولان باید کار خود را به خوبی انجام دهد.

حجت الاسلام و المسلمین روح‌الله رحمانی مهر با بیان اینکه اگر این موضوع رخ دهد بسیاری از مشکلات نیز حل می‌شود، ادامه داد: وقتی در حوزه بهداشت و غذای مردم تخلفی صورت گیرد، مردم با مشکلاتی رو به رو میشوند و به همین دلیل وظیفه مدیران کشتارگاه‌های دام و طیور بسیار مهم است.

معاون تشخیص و درمان سازمان دامپزشکی کشور گفت: تفاهم نامه بین کشتارگاه‌های دام و سازمان دامپزشکی منعقد شده تا به منظور توسعه بهداشتی و همچنین نظارت ذبح شرعی، همچنین رتبه بندی کشتارگاه در حال پیگیری است.

قاسم رضائیان زاده افزود: در کشور ما ۳۱۶ کشتارگاه طیور وجود دارد که از این تعداد ۲۲۲ کشتارگاه فعال هستند و از تعداد ۴۱۳ کشتارگاه دام هم ۱۳۳ آن‌ها صنعتی و ۲۸۰ کشتارگاه نیز سنتی است.

وی ادامه داد: اجرای قوانین با کمک مدیران کشتارگاه‌های دام و طیور در حال انجام است و به همین دلیل برای انجام آن نیاز به هماهنگی با سازمان دامپزشکی است.

مسئول حوزه نمایندگی، ولی فقیه در سازمان دامپزشکی نیز در این مراسم با اشاره به آیاتی از قرآن کریم گفت: تمام رمز و راز برای رسیدن انسان‌ها به درجات بالا، در خوراک و طیب بودن آن است.

حجت الاسلام سید اسماعیل حسینی مقدم افزود: خوراک طیب دارای ویژگی حلال و دلچسب بودن آن است.

دومین نشست تخصصی مدیران کشتارگاه‌های دام و طیور منطقه سه در مشهد با حضور مدیران کل دامپزشکی استان‌های آذربایجان شرقی و غربی، اردبیل، زنجان و قزوین، مسئولین دفاتر نمایندگی، ولی فقیه در دامپزشکی این استان‌ها و نیز مدیران کشتارگاه‌های دام و طیور استان‌های یادشده طی روز‌های ۲۴ لغایت ۲۶ اردیبهشت ماه در مشهد برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب