هوش مصنوعی در کشورهای در حال توسعه جزو برنامههای لاینفک است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، آرش خجسته رئیس دانشگاه علوم پزشکی هوشمند در نشست خبری اولین کنگره بین المللی هوش مصنوعی در علوم پزشکی که هم اکنون در دانشگاه علوم پزشکی هوشمند در حال برگزاری است، گفت: دانشگاه مجازی در خرداد ۱۴۰۱ به دنبال تایید شورای عالی انقلاب فرهنگی رسما به دانشگاه هوشمند تغییر نام داد.
وی افزود: سرور و سامانههای یادگیری آموزش دانشجویان علوم پزشکی به وسیله دانشگاه هوشمند طراحی شده و در سراسر کشور اجرا شد و سالانه برای ۸ تا ۹ هزار دانشجو واحدهای تابستانی و اختیاری و اجباری در طب ایرانی و بلایای طبیعی و حوادث در این دانشگاه برگزار میشود و ۴۰ هزار دانشجو در این دانشگاه تا کنون این واحدها را گذراند که نشان از بکار گیری فناوری نوین دیجیتال در حوزه علوم پزشکی با هزینه کم است.
خجسته تصریح کرد: اشاعه و کاربردفناوریهای دیجیتال در حوزه سلامت با تاکید وزارت بهداشت در فعالیت این دانشگاه گنجانده شده است و جاری سازی و کمک به فناوریهای دیجیتال در تمام حوزههای سلامت با کمک تمام دانشگاههای علوم پزشکی جزو ماموریتهای دانشگاه علوم پزشکی هوشمند قرار گرفته است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی هوشمند ادامه داد: هوش مصنوعی در چند سال گذشته به عنوان قله این حوزه در دنیا مورد توجه قرار گرفته است و بخشهای مختلف هوش مصنوعی مانند حمل و نقل، اهمیت سایبری و درمان و سلامت به عنوان مهمترین حوزهها در برنامه راهبردی کشورهای در حال توسعه جزو لاینفک قرار گرفته است و سلامت به عنوان یکی از حوزههای اصلی هوش مصنوعی مدنظر قرار گرفته است.
خجسته بیان کرد: اهمیت مفهوم هوش مصنوعی را با تلاش فراوان در جامعه مورد توجه قرار دادیم و سال گذشته اولین مدرسه هوش مصنوعی را تاسیس کردیم.
وی بیان کرد: دانشگاههای علوم پزشکی کشور محصولات و دستاوردهای غرفههای مخصوص خود را در اولین کنگره بین المللی هوش مصنوعی در علوم پزشکی به نمایش میگذارند تا سیاستگذاران هم استفاده کنند و امیدواریم به نتایج خوبی دست یابیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی هوشمند گفت: استفاده درست از تکنولوژی مزایا و معایبی دارد و نگاه تاریخی نشان داده که در مقابل این تحول نمیتوانیم مقاومت کنیم و باید استفاده درست را از آن ترویج دهیم. در گذشته خیلی از استادان از زمان ابوعلی سینا تصمیم گیری بالینی و معاینه بیمار را با کمک حواس خود بکار میبردند، اما به مرور با استفاده از سیستمهای رادیوگرافی تشخیصهای دقیقتر با خطای کمتری صورت میپذیرد.
خجسته اضافه کرد: با وجود اینکه رتبه ۱۵ تولید علم جهانی و رتبه یک تولید علم منطقه را داریم، اما تولید علم کشور هنوز نافع نیست و تا کاربرد اصلی و ارتقای کیفیت زندگی فاصله زیادی داریم و کشورهای پیشرفته در دنیا بیشترین میزان سرمایه گذاری مربوط به هوش مصنوعی را کشور چین و در منطقه امارات به خود اختصاص داده است.
به گزارش آنا، اولین کنگره بین المللی هوش مصنوعی در علوم پزشکی از تاریخ ۲۷ تا ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۲ با محوریت فناوریهای پیشرفته در حوزه پزشکی، هوش مصنوعی در پزشکی، سلامت هوشمند، راه حلهای هوشمند در حوزه پزشکی و سایر موضوعات مرتبط با حضور مسئولان وزارت بهداشت در جزیره کیش برگزار میشود.
** دانشگاه هوشمند متولی اعتبار بخشی آموزش های مجازی است
در ادامه بابک ثابت معاون امور دانشگاهی دانشگاه علوم پزشکی هوشمند گفت: امیدوارم خروجی این همایش باعث همکاری بیشتر محققان رشته های علوم پزشکی و فنی شود.
وی افزود: اعتبار بخشی آموزش های مجازی و هوشمند به ایران واگذار شد و دانشگاه هوشمند متولی انجام این کار است که با کمک کشورهای منطقه آنرا پیش می برویم و متولیان هوش مصنوعی در سلامت باید کار مشترک انجام دهند که متولی انجام این کار شورای عالی مجازی است.
ثابت با بیان اینکه بحث سیاستگذاری هوش مصنوعی در سلامت مهم است، تاکید کرد: امیدواریم این کنگره سیاست هایی را برای استفاده مردم داشته باشد و گسترش عدالت در جامعه با استفاده از دوراپزشکی و ابزارهای هوشمند انجام می شوند تا بتوانند تمام مردم کشور از خدمات تخصصی به کمک ابزارهای هوشمند برخوردار شود و امیدواریم در بحث درمان در این زمینه موفق شویم.
انتهای پیام/