دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
24 ارديبهشت 1402 - 16:08
مسئول دفتر نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه آزاد مازندران مطرح کرد؛

۳ معیار مدیران از نگاه نهج‌البلاغه

۳ معیار مدیران از نگاه نهج‌البلاغه
حجت‌الاسلام احمد اسلامی، خصوصیات و معیار‌های مدیران در نهج‌البلاغه را ۳ معیار تخصصی، ارزشی و مکتبی عنوان کرد.
کد خبر : 847401

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، شصت و ششمین شورای دانشگاه آزاد اسلامی با حضور ابراهیم گیوکی مدیرکل امور مالی، صندوق رفاه و تسهیلات اعتباری دانشگاه آزاد اسلامی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان مازندران، مسئولان و معاونان استانی و رؤسای واحد‌های تابعه در دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری برگزار شد.

مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان مازندران با اشاره به اینکه در مدیریت اسلامی، بهترین مرجع برای یافتن معیار‌های مناسب سنجش افراد سخن معصومین علیهم‌السلام است، اظهار کرد: معیار‌های مدیران جامعه اسلامی از نظر حضرت علی علیه‌السلام که از کتاب شریف نهج‌البلاغه استخراج شده، نمونه محکمی از این سنجش است.

حجت‌الاسلام احمد اسلامی، خصوصیات و معیار‌های مدیران در نهج‌البلاغه را به سه معیار تخصصی، معیارارزشی، معیار مکتبی دسته‌بندی کرد و گفت: معیار‌های تخصصی برای انجام موفقیت‌آمیز شغل ضروری و این معیار‌ها معمولاً بین مدیریت اسلامی و مدیریت غربی مشترک است، معیار‌هایی نظیر تحصیلات، تجربه، سابقه کاری، شایستگی وآینده‌نگری در این دسته قرار دارند، معیار‌های ارزشی که شامل مجموعه‌ای از رفتار‌های قابل قبول جوامع انسانی بوده و اکثر جوامع به نام ارزش‌های جهانی نیز شناخته می‌شوند.

وی بیان کرد: همچنین معیارهایی مانند رعایت حقوق دیگران، گشاده‌رویی، صداقت، خوش‌بینی و عیب‌پوشی و مکتبی ریشه در مکتب اسلام و مدیریت اسلامی دارد. جایگاه و مفهوم انسان در دو مکتب الهی و مادی، معیار‌ها و ملاک‌های انتخاب افراد در مناصب و مدیریت‌ها را نیز شکل می‌دهد.

مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان مازندران تأکید کرد: کلام و سیره معصومین علیهم‌السلام، درس زندگی سعادتمند در این دنیا و رستگاری آخرت برای انسان‌هاست، همانطور که در معیار‌های استخراج شده از نهج‌البلاغه مشاهده شد، معارف اهل بیت علیهم‌السلام فقط به یک بُعد انسان نمی‌پردازد و انسان را در تمام ابعاد وجودی رشد می‌دهد، براین اساس می‌توان چنین نتیجه‌گیری کرد که در رویکرد اسلامی، نظامی جامع و همه‌جانبه در مقام تعریف ویژگی‌های مدیران مدنظر است که ابعاد درونی ساختاری، رفتاری را به‌صورت همزمان پوشش می‌دهد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب