دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
24 ارديبهشت 1402 - 10:50
گفتگو/ در سیاست همسایگی دولت سیزدهم؛

ایران باید در کنار بحث سیاسی-امنیتی، اولویت های فرهنگی-اقتصادی هم داشته باشد

ایران باید در کنار بحث سیاسی-امنیتی، اولویت های فرهنگی-اقتصادی هم داشته باشد
کارشناس مسائل بین الملل با اشاره به اینکه تعامل سازنده دستاورد بهتری برای ایران خواهد داشت، تاکید کرد که سیاست همسایگی دولت سیزدهم باید در کنار مباحث سیاسی با کشورهای منطقه به تعاملات فرهنگی-اقتصادی با آنها نیز بها بدهد.
کد خبر : 847319

«محمد اخباری» کارشناس مسائل بین‌الملل در‌ گفتگو با خبرنگار جهان خبرگزاری علم و فناوری آنا، در خصوص دستاورد‌های سفر‌های اخیر رئیس جمهور به کشور‌های مختلف مانند سوریه و چین، گفت: در حال حاضر، سیاست اصلی دولت سیزدهم در حوزه همسایگان و ارتباط موثر و سازنده با کشور‌های منطقه تدوین شده است.

وی افزود: از این رو ما باید در منطقه با همسایگان خود و در سطح بین‌الملل با آن‌ها که ارتباطات استراتژیک و عمیق داریم، در تعامل باشیم و بتوانیم هر روز بر تداوم آن بیاندیشیم و استفاده‌های لازم را ببریم.

کارشناس مسائل بین‌الملل با بیان اینکه سفر رئیس جمهور کشورمان به سوریه، در جهت تداوم بحث منطقه‌ای بود، تاکید کرد: به خصوص آنکه ایران، سوریه، لبنان و عراق جزء کشور‌های محور مقاومت هستند. جمهوری اسلامی نیز سالیان سال است که توانسته با محور مقاومت، کشور‌های منطقه را به سمتی سوق دهد که بیشتر در جهت منافع ملی خودشان گام بردارند و این سیاست بسیار موثر واقع شده است.

اخباری به تعامل و ارتباط نزدیک ایران و سوریه اشاره کرد و با توجه به اینکه در اتفاقات و ناامنی‌های سوریه، ما کمک موثری در بقا و حفظ دولت دمشق انجام دادیم،‌ گفت: به این باور رسیده ایم که در حال حاضر ایران باید پیوست‌های فرهنگی و اقتصادی هم همراه با بحث‌های سیاسی و امنیتی خود داشته باشد.

وی پیرامون سفر رئیس جمهور به چین هم اظهار کرد: باید بتوانیم برای اجرای تعهدنامه و توافقاتی که انجام شده قدم‌های موثری را برداریم. در حال حاضر، منطقه نیازمند ائتلاف‌های منطقه‌ای است.

کارشناس مسائل بین‌الملل در مورد اینکه به چه اندازه برنامه سیاست خارجی متوازن و دیپلماسی پویای دولت سیزدهم اجرایی شده است، گفت: به نظر می‌رسد که در یک سال اخیر این رویکرد دنبال شده است. در گذشته این رویکرد زیاد در نظر گرفته نمی‌شد، اما در یک سال اخیر قدم‌های موثری برداشته شده است.

اخباری تاکید کرد: اگر با این سرعتی که در پیش گرفته شده حرکت کنیم، می‌توانیم در بحث تعامل سازنده و موثر با همسایگان به توافقات خوبی برسیم و نگذاریم همسایگان توسط قدرت‌های منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای با ما دچار مشکل شوند که ممکن است بعدا حل آن نیازمند تدابیر مختلفی باشد.

وی با بیان اینکه ما با تعامل سازنده می‌توانیم به نتایج بهتری دست یابیم، اظهار کرد: به نظر من تازه شروع کار است و چند ماه آینده می‌شود ارزیابی دقیق انجام داد.

کارشناس مسائل بین‌الملل همچنین در واکنش به تهدیدهای تکراری سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید علیه ایران، گفت: این تهدیدها بیشتر برای تقویت رژیم صهونیستی است، این رژیم دچار یک نزول و تشدد آرای داخلی شده به همین جهت نیازمند این هستند که مسائل خلیج فارس را برجسته کنند تا بتوانند موضوع رژیم صهیونیستی را تحت پوشش قرار دهند.

اخباری در پایان تاکید کرد: اسرائیل در یک فشار مضاعفی قرار گرفته است، آن‌ها می‌خواهند این فشار داخلی را به خارج از مرز‌های خود بیاورند و این نیازمند این است که جریان «ایران هراسی» دیگری را در منطقه راه بیاندازند تا بتوانند کار خود را انجام دهند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب