دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
24 ارديبهشت 1402 - 10:40
مدیر اداره اساتید ستاد امر به معروف و نهی از منکر:

متولیان فرهنگی به احساس هویت دانشجویان بی‌تفاوت نباشند

متولیان فرهنگی به احساس هویت دانشجویان بی‌تفاوت نباشند
حجت‌الاسلام سیدجعفر حسینی عنوان کرد: یکی از نکات مهمی که متولیان فرهنگی نباید نسبت به آن بی‌تفاوت باشند احساس هویت دانشجویان است.
کد خبر : 847294

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست بصیرتی بینش مطهر به مناسبت بزرگداشت هفته معلم و سالگرد شهادت استاد مرتضی مطهری در دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند برگزار شد.

مدیر اداره اساتید ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور در این نشست به بیان مطالبی درباره امر به معروف و نهی از منکر پرداخت و گفت: خداوند متعال در بین همه ویژگی‌های انسانی سه خصوصیت را مدنظر قرار داده که اگر انسان‌ها این سه ویژگی را داشته باشند به نتیجه می‌رسند و رستگار می‌‌شوند.

حجت‌الاسلام سیدجعفر حسینی با بیان آیه «ولتکن منکم امه یدعون الی الخیر و یامرون بالمعروف و ینهون عن المنکر» گفت: این سه ویژگی عبارتند از دعوت به خیر و خوبی، امر به معروف و نهی ازمنکر که نتیجه این سه ویژگی منتهی به رستگاری و فلاح می‌‌شود و این ویژگی‌ها یک فصل مشترک دارند و آن اینکه خداوند در بین بندگان می‌بیند کسانی هستند که به خود، جامعه، کشور، سرنوشت و تاریخ و ... احساس دارند.

وی افزود: یکی از نکات مهمی که متولیان فرهنگی نباید نسبت به آن بی‌تفاوت باشند احساس هویت دانشجویان است که اگر انسانی همه چیز داشته باشد، اما این سرمایه (هویت) را نداشته باشد رو به تباهی می‌رود، چراکه هویت سالم سرنوشت‌ساز است وهویت ناسالم سرنوشت‌سوز، به همین دلیل عنصر اساسی و محوری است که دشمن با تمام ثروت خود در پی تغییر هویت جوانان است و سعی دارد این سرمایه را دستخوش تغییر قرار دهد و هویت را تبدیل به بی‌هویتی کند تا در نهایت بتواند با گرفتن هویت هر چیزی را تحمیل کند.

مدیر اداره اساتید ستاد امر به معروف و نهی از منکر با بیان اینکه یکی از رسالت‌های مهم نهاد‌های آموزشی در کشور شکل‌دهی هویت علمی، فکری و فرهنگی است، گفت: دانشجو تعبدمحور نیست؛ بلکه تعقل‌محور است.

حسینی افزود: نسل جوان امروز نیاز به یک ملجأ و پناهگاه دارد و با هر فکر و روحیه و سلیقه‌ای یک استاد فرهیخته باید پناهگاه جوان باشد تا هویت ایرانی اسلامی در او (نسل جوان) ایجاد، ترمیم، تثبیت و تعمیق شود و ما نباید به این ویژگی بی‌تفاوت باشیم، بلکه با نگاه با دانشجو مواجه شویم که در چند سالی که دانشجو در دانشگاه است خروجی آن دانشجوی متعهد و باهویت شود.

وی با تأکید بر لزوم هویت ایرانی اسلامی افزود: این امر نیاز به یک منبع دارد و آن (منبع) یک استاد ایستاده بر قله فهم و تدبیر مانند شهید مطهری است که بتوان به مباحث او اعتماد کرد که شهید مطهری مباحث دین را از پنجره عقلانیت مطرح کرد.

معاون نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسان‌جنوبی هم در این نشست با گرامیداشت یاد علامه شهید مرتضی مطهری با ذکر آیه شریفه «کُنْتُمْ خَیْرَ أُمَّةٍ أُخْرِجَتْ لِلنَّاسِ تَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَتَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنْکَرِ وَتُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ ...» گفت: خداوند متعال در این آیه شریفه اعلام می‌دارد که شما بهترین امت‌ها هستید، چراکه امر به معروف و نهی از منکر می‌‌کنید و... که اگر چنین نکنید طبیعتاً این ویژگی خیر امت بودن از شما برداشته می‌شود و این مدال که بر گردن مسلمین و مؤمنین است برداشته می‌شود و در آیه دیگر هم مسلمین ملزم به امر به معروف و نهی از منکر می‌شوند.

حجت‌الاسلام محمد حاجی‌زاده با اشاره به تأکید قرآن بر امر به معروف و نهی از منکر گفت: قوام سایر دستورات دینی، خیرات و نیکی‌ها بستگی به این فریضه الهی دارد و بنا به فرمایش نبی مکرم اسلام صلی‌الله علیه و آله و سلم در روز خندق ضربت امیرالمومنین حضرت علی علیه‌السلام افضل از عبادت ثقلین است؛ چراکه در روز خندق تمام کفر در مقابل تمام اسلام ایستاده بود و چه بسا با شکست مسلمانان از اسلام هم چیزی باقی نمی‌ماند و از بین می‌رفت و ضربه امام علی (ع) بر سر عمرو ابن عبدود یعنی حفظ اسلام و امروز هم امر به معروف و نهی از منکر همینطور است و سبب حفظ دین اسلام، خوبی‌ها و حتی نه فقط امور معنوی، بلکه پیشرفت یک کشور و حفظ ناموس می‌شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب