دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
23 ارديبهشت 1402 - 10:13
عضو هیئت علمی دانشگاه جامع امام حسین(ع):

نخبگان مطالبه از دولت‌ها را به گفتمان عمومی تبدیل کنند

نخبگان مطالبه از دولت‌ها را به گفتمان عمومی تبدیل کنند
سهراب صلاحی عنوان کرد: وظیفه نخبگان آن است که مطالبه طرح کلان از دولت‌ها را به یک گفتمان عمومی در کشور تبدیل کنند.
کد خبر : 847080

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست هم‌اندیشی استادان  دانشگاه‌های استان بوشهر با عنوان «چرایی تبدیل ایران به یک قدرت بین‌المللی» با حضور سهراب صلاحی عضو هیئت علمی دانشگاه جامع امام حسین(ع) به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر برگزار شد.

عضو هیئت علمی دانشگاه جامع امام حسین(ع) گفت: نخستین پاسخی که برخی افراد در ذهن خود به این موضوع می‌دهند این است که دلیل مطرح کردن این بحث با توجه به شرایط کنونی اقتصاد و معیشتی مردم چیست و چه ضرورتی دارد؟ در حالی که پدیده‌های اجتماعی تنها به یک عامل بستگی ندارد و براساس عقبه‌ای که دارد به وقوع می‌پیوندند.

سهراب صلاحی با تأیید این موضوع که ایران اسلامی با وجود پیشرفت‌های گسترده در حوزه‌های گوناگون در حوزه اقتصاد به‌خصوص معیشت با چالش‌هایی مواجه است، اضافه کرد: مشکلات اقتصادی ناشی از استفاده از توصیه‌های نهاد‌های وابسته به نظام سرمایه‌داری مانند صندوق بین‌المللی پول بود و آنگاه که برنامه اقتصاد مقاومتی از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ شد، معلول فقدان تدوین طرح کلان از سوی دولت‌ها است.

وی تبیین کرد: با توجه به این مهم بیش از همه وظیفه نخبگان است که مطالبه طرح کلان از دولت‌ها را به یک گفتمان عمومی در کشور تبدیل کنند.

عضو هیئت علمی دانشگاه جامع امام حسین(ع) با تأکید بر اینکه برای دستیابی به این اهداف باید اجماع حداکثری میان نخبگان نسبت به اهداف کلان نظام جمهوری اسلامی ایجاد شود، توضیح داد: در بین نخبگان ما نسبت به اهداف انقلاب اجماع وجود ندارد، البته این به معنای عدم سازگاری نیست، بلکه به معنای این است که تبیین صورت نگرفته و اگر اجماع بین نخبگان ایجاد شود، آن وقت به خودی خود به بدنه جامعه سرایت خواهد کرد.

صلاحی با بیان اینکه طرح کلان نیازمند هدف‌گذاری کلان است، ادامه داد: به طور کلی براساس اسناد بالادستی انقلاب اسلامی می‌توان سه هدف کلان را استخراج کرد، نخست در حوزه ملی که دنبال تبدیل شدن ایران به یک قدرت بین‌المللی است. دوم، استمرار تمدن نوین اسلامی در حوزه بین‌الملل اسلامی و سوم تشکیل قطب ضدسلطه، آزادیخواه و استقلال‌طلب از ملت‌های و دولت‌های مستقل برای اصلاح ساختار‌ها و ترم هاب حاکم بر عرصه بین‌المللی.

نخبگان مطالبه طرح کلان از دولت‌ها را به گفتمان عمومی در کشور تبدیل کنند

وی با بیان اینکه انقلاب اسلامی به‌عنوان یک پایه‌گذار نظام جدید در جهان، تنها نظامی است که در مقابل سلطه‌گری غرب قدعلم کرده و دکترین و اصول جدید ارائه کرده است، اظهار کرد: ایران اسلامی با شکست آمریکا در جنگ‌های مباشرتی و نیابتی در منطقه، دنیا را از دیکتاتوری آمریکا نجات داد.

رئیس پیشین بسیج اساتید کشور با بیان اینکه در مقابل، آمریکا نیز دنبال تحقق اهدافی در دنیا به نفع خود بوده است، متذکر شد: اثبات آمریکا به‌عنوان ابرقدرت جهان، معرفی ريیم صهیونیستی به‌عنوان ابرقدرت منطقه و تجزیه ایران از اهداف آمریکاست که تحقق آنها، مستقیم با ایران اسلامی در ارتباط بوده و نیز تحقق آن در منطقه‌ای است که ایران وجود دارد و این عامل اصلی تقابل ایران و آمریکا است.

این استاد دانشگاه با اشاره به مشخصه‌های تاریخی ملت ایران، ایران اسلامی را بین‌المللی‌ترین نظام در جهان دانست و ادامه داد: ایران در 6 هزار سال پیش نخستین دولت را در تاریخ بشر معرفی کرد. دومین افتخاری که به پای ملت ایران در تاریخ نوشته شده، ارائه دیرپاترین حکومت جهانی است که نزدیک به دو قرن هخامنشیان حکومت کردند.

صلاحی تبیین کرد: نخستین دولت دینی در ایران شکل گرفت و در زمان اشکانیان گرایش به دین زرتشت در ایران قوی بود. همچنین وقتی اسلام وارد ایران شد، به اذعان مورخان، کشور از نظر علمی و تمدنی رشد بسیاری پیدا کرد، همانطور که اسلام ایران را زنده کرد، ایران نیز خدمات بزرگی را ارائه کرد.

عضو هیئت علمی دانشگاه جامع امام حسین(ع) با بیان اینکه جمهوری اسلامی در تحولات بین‌المللی تأثیرگذار است و می‌تواند به سمت قدرت بین‌المللی پیش برود، افزود: انقلاب اسلامی هویت ملی ایران و هویت اسلامی مسلمانان را بار دیگر احیا کرد و موضوع فلسطین که رو به فراموشی می‌رفت را احیا کرد. ما شاهد آن بودیم که تا قبل از پیروزی انقلاب اسلامی کشور‌های عربی نتوانسته بودند از آرمان فلسطین دفاع کنند، اما با انقلاب اسلامی بحث دفاع از آرمان فلسطین در همه جای جهان طنین‌انداز شد.

وی وقایع مقاومت جبهه اسلامی در سوریه، لبنان و یمن را شاهدی کافی بر قدرت منطقه‌ای ایران اسلامی دانست و خاطرنشان کرد: ایران اسلامی درحال حاضر قدرت بلامنازع منطقه‌ای است و اکنون به دلایلی همچون موقعیت ژئوپلیتیک، ژیواکونومیک و ژیوکالچر و همچنین به عنوان ام القرای جهان اسلام که در پی ایجاد تمدن نوین اسلامی است باید به یک قدرت بین المللی تبدیل گردد وگرنه در رقابت‌های ژئوپلیتیک قدرت‌های استعماری غرب، حذف و تجزیه خواهد شد.

حجت الاسلام والمسلمین سیدمهدی قاضی زاده مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر هم در ابتدای این نشست با تأکید بر اینکه ایران اسلامی ام القرای جهان اسلام و پرچم دار اسلام ناب محمدی (ص) در دنیا معرفی شده و منادی این ندا و حرکت است که بتواند با پرچم داری اسلام ناب، زمینه ظهور حضرت، ولی عصر (عج) را فراهم کند، گفت: بی شک برای تحقق این هدف بزرگ، باید زمینه‌های قدرت جهانی را در کشور تقویت کرد. این تبدیل به قدرت جهانی شدن تنها در یک عرصه سیاسی یا فرهنگی یا اقتصادی و موارد دیگر نیست بلکه قدرت جهانی داشتن، توانمندی در تمامی عرصه‌ها است.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر ادامه داد: ایران اسلامی درصدد احیای یک قدرت بین المللی است که زوایا و ارکان مختلف قدرت از جمله سیاسی، اقتصادی، نظامی، فرهنگی و از همه مهم‌تر قدرت فکری و علمی که هرم و قائده آن است، می‌باشد تا وظیفه خود را نسبت به ام القری بودن به منصه ظهور برساند.

در انتهای این مراسم از زحمات عباس عاشوری نژاد که به دلیل بیماری والده خود از عنوان دبیر هم اندیشی استادان دانشگاه آزاد اسلامی استعفا کرده بود، تجلیل و قدیر خواجه پور از اعضاء هیئت علمی گروه آموزشی معارف واحد بوشهر، به عنوان دبیر جدید هم اندیشی استادان دانشگاه آزاد اسلامی معرفی شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب