دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
19 ارديبهشت 1402 - 12:03
در سالگرد خروج از برجام؛

تندرو‌های آمریکایی خواستار توقف دیپلماسی با ایران شدند

تندرو‌های آمریکایی خواستار توقف دیپلماسی با ایران شدند
جمعی از تندرو‌های آمریکایی که سابقه حضور در مشاغل ارشد دیپلماتیک را داشته اند، در پنجمین سالگرد خروج واشنگتن از برجام، خواستار بازگشت به سیاست ناکارآمد فشار حداکثری در قبال ایران شدند.
کد خبر : 846400

به گزارش گروه جهان خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از فاکس نیوز، گزارش‌ها حاکی از آن است که در پنجمین سالگرد خروج ایالات متحده از برجام، ده‌ها تن از دیپلمات‌های این کشور در نامه‌ای خطاب به «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا، از وی خواستند که به دیپلماسی در قبال ایران خاتمه دهد و کارزار «فشار حداکثری» را ازسر بگیرد.

امضا کنندگان نامه که اغلب سفرای سابق آمریکا، اعضای پیشین کنگره یا کسانی هستند که سابقه خدمت در نهاد‌های بین المللی را دارند، ایران را به دروغگویی درباره برنامه هسته ایش متهم کرده اند و می‌گویند نباید پای میز مذاکراتی نشست که بر مبنای مصالحه چیده شده است.

در تاریخ ۸ اردیبهشت هم، تارنمای محافظه کار «واشنگتن فری بیکن» از طرح جمهوریخواهان برای معرفی شش لایحه خبر داد که هدف از آن گسترش تحریم‌ها علیه ایران و محدود کردن توانایی کاخ سفید برای لغو تحریم‌ها در توافق احتمالی با تهران عنوان می‌شود. این لوایح که توسط اعضای کمیته محافظه کار مطالعات جمهوریخواه حمایت می‌شود، ارتش، رهبران دولتی و بخش مالی ایران را هدف قرار می‌دهد.

دولتِ بایدن در حالی از سوی جمهوری‌خواهان به مصالحه با ایران متهم است که در جریان مذاکرات وین با هدف رفع تحریم‌ها و احیای برجام، عملا هیچ اقدام مؤثری انجام نداد و حتی در مواردی با طرح موضوعات مردودی چون توافق موقت یا درخواست‌های فرابرجامی، روند گفتگو‌ها را به بن بست کشاند.

از سوی دیگر، پنجشنبه گذشته، با اظهارنظر جدیدی از سوی «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی کاخ سفید مواجه بودیم که حین سخنرانی وی در موسسه «واشنگتن برای سیاست خاور نزدیک» مطرح و به منزله چراغ سبز نشان دادن به رژیم صهیونیستی برای حمله به ایران تلقی شد.

این مقام کاخ سفید گفته بود که واشنگتن متعهد به عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای است و بایدن همانطور که همیشه گفته است، هرکاری که لازم باشد برای عمل به این تعهد انجام می‌دهد- هرکاری ازجمله به رسمیت شناختن حق آزادی عمل اسرائیل برای اقدام علیه تهدید هسته‌ای ایران.

اگرچه بار‌ها به نقل از منابع آگاه، اظهارنظر مشابهی در این زمینه مطرح شده بود، اینکه مقامی در این سطح به طورعلنی آن را بازگو کند را می‌توان به منزله تلاش واشنگتن برای ارعاب ایران و اعمال فشار علیه این کشور برای کوتاه آمدن از مواضعش تلقی کرد به ویژه آنکه سالیوان در کنار این تهدید، در اظهارنظری متناقض، از باور به تداوم دیپلماسی در قبال تهران هم سخن گفت.

«میخائیل اولیانوف» نماینده روسیه در نهاد‌های بین المللی مستقر در وین هم، بخش مربوط به ایران در سخنرانی سالیوان را گیج کننده توصیف کرد و گفت: معلوم نیست که وی قصد ارسال چه نوع پیامی را داشت، اما تنها نشانه مثبتش این بود که ظاهرا گزینه دیپلماسی همچنان روی میز است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب