نمایش اشرافیت، راهبرد بیبیسی برای تطهیر خاندان سلطنتی
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، مراسم تاجگذاری «چارلز سوم» امروز شنبه در حالی برگزار شد که موجی از اعتراضات در میان جمهوریخواهان و مخالفان سلطنت بر فضای مراسم سایه افکنده بود.
در اولین آیین تاجگذاری پس از ۷۰ سال در بریتانیا، چارلز سوم، ٨ ماه پس از به سلطنت رسیدن در پی مرگ مادرش، طی مراسمی در کلیسای «وست مینستر» تاج پادشاهی بریتانیا را در حضور ۲۳۰۰ مهمان بر سر گذاشت.
این در حالی بود که درست در نزدیکی محل برگزاری مراسم، نیروهای امنیتی و پلیس انگلیس مشغول دستگیری و ضرب و شتم مخالفان ریختوپاشهای بیحد و حصر کاخ باکینگهام بودند و حتی دستگیری «گراهام اسمیت» رهبر جمهوریخواهان انگلیس توسط نیروهای امنیتی هم نتوانست مانع از هو شدن چارلز در میدان «ترافالگار» شود.
نکته اینکه؛ تطهیر رفتار اَشرافی، نژادپرستانه و استبدادی باکینگهام از طریق تزیین اصول غیر دموکراتیک نهاد سلطنت در انگلیس، به عنوان یک سیاست کلان رسانهای و تبلیغاتی سالهاست در انگلیس به کار گرفته شده است.
هدف از این اقدام، مشخصا جلوگیری از شنیده شدن صدای جمهوریخواهان و مخالفان نهاد سلطنت بوده است.
هزینههای کلان و غیر قابل تصور مراسم تاجگذاری چارلز سوم با حضور هزاران میهمان رسمی و غیر رسمی و تامین هزینههای سنگین امنیتی مراسم با حضور 11 هزار پلیس در حالی صورت میگیرد که شهروندان بریتانیا از اسکاتلند گرفته تا ولز و ایرلند شمالی، وضعیت اقتصادی ناآرام و پرالتهابی را در دوران پسابرگزیت سپری میکنند.
در همین حال؛ رسانههای غیر رسمی و انسانرسانهها از افزایش هزینههای مواد غذایی که منجر به تغییر سبک غذایی برخی شهروندان و اقبال آنها به غذاهای منجمد در فروشگاهها شده خبر میدهند.
در چنین شرایطی، ریختوپاش خاندان سلطنتی و دولت انگلیس با میلیاردها پوند که از مالیات شهروندان به دست آمده، جایی برای تطهیر و تزیین خاندان سلطنت باقی نمیگذارد.
در این میان؛ نکته دیگری وجود دارد که نمیتوان به سادگی از کنار آن گذشت؛ نظرسنجیها در انگلیس، حکایت از فاصلهگیری تصاعدی و مستمر نسل جدید انگلیسیها از نهاد سلطنت دارد.
نتایج یک نظرسنجی جدید که در ماه آوریل توسط موسسه نظرسنجی «YouGov» صورت گرفته، نشان میدهد که حمایت از نظام سلطنتی در بین افراد بین 18 تا 24 سال به 36 درصد کاهش یافته و این در حالی است که حدود یک دهه قبل در سال 2013 میلادی این میزان حمایت، حدود 72 درصد بوده است!
بیدلیل نیست که نهادهای امنیتی انگلیس شدیدا نگران نفوذ فکری و اجتماعی گسترده جمهوریخواهان در بین نوجوانان و جوانان و در مقابل، تضعیف جایگاه سلطنت لرزان انگلیسی در بین آنها هستند.
چنانچه اشاره شد، در کنار سلطنت لرزانی که امروز چارلز سوم وارث آن است، دولت محافظهکار «ریشی سوناک» نیز به دولتی غیر مقبول (با کسب حدود 20 درصد مقبولیت عمومی) تبدیل شده است. در چنین شرایطی دموکراسی و سلطنت در انگلیس، هر دو تبدیل به نماد واگرایی عمومی و مردمی شدهاند.
هر چند بیبیسی و دیگر رسانههای انگلیسی تلاش میکنند با خلق تصاویر وارونه و تزیین نهاد سلطنت، مانع از تشدید این روند شوند اما تجربه یک دهه اخیر و آیندهپژوهی سالهای آتی در انگلیس نشان میدهد که این رویکرد دروغین و مسموم نیز تاثیری در اضمحلال سلطنت در آینده این کشور نخواهد داشت.
انتهای پیام/