دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
16 ارديبهشت 1402 - 07:07
گفتگو/ انتخابات ۱۴۰۲ رقابتی باشد

روحانی وارد رقابت انتخابات مجلس نمی‌شود؛ برای خبرگان برنامه دارد

روحانی وارد رقابت انتخابات مجلس نمی‌شود؛ برای خبرگان برنامه دارد
فعال سیاسی اصلاح‌طلب با بیان اینکه «حسن روحانی» وارد رقابت انتخابات مجلس نمی‌شود، گفت: اما پیش بینی می‌کنم او مجلس خبرگان رهبری را به عنوان سیاست‌ورزی انتخاباتی خود مدنظر داشته باشد.
کد خبر : 845512

سید حسن رسولی عضو بنیاد امید ایرانیان در گفتگو با خبرنگار گروه سیاسی خبرگزاری علم و فناوری آنا،با اشاره به احتمال حضور لیستی منتسب به حسن روحانی رئیس جمهوری سابق در انتخابات مجلس اواخر امسال، گفت: او و همراهانش در صورت تداوم اوضاع کنونی کشور، ورود موثری به انتخابات مجلس شورای اسلامی در سطح ملی پیدا نمی‌کند.

وی با بیان اینکه بیشتر از مجلس، پیش‌بینی می‌کنم او مجلس خبرگان رهبری را به عنوان سیاست‌ورزی انتخاباتی مدنظر داشته باشد، افزود: احتمالا او بخواهد داوطلب ورود به مجلس خبرگان رهبری از حوزه استان تهران شود.

احتمالا روحانی داوطلب انتخابات خبرگان از حوزه تهران شود

فعال سیاسی اصلاح طلب اضافه کرد: در صورتی که از طرف سایر تشکل‌های روحانی همانند مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم مورد پشتیبانی و همراهی قرار گیرد، نسبت به تنظیم و ارائه لیست برای ۳۰ استان دیگر کشور نیز اقدام کند.

روحانی وارد رقابت انتخابات مجلس نمی‌شود؛ برای خبرگان برنامه دارد

رسولی با بیان اینکه از او (روحانی) شخصاً ورودی به انتخابات مجلس نخواهد داشت، گفت: پیش بینی می‌کنم، جریان فکری روحانی به دلیل وجود نارضایتی‌های بسیار گسترده بین مردم و کاهش انگیزه رای دهندگان در عرصه انتخابات مجلس نه در تهران و نه در شهرستان‌ها، حضور فراگیر و گسترده نداشته باشند.

وی تاکید کرد: روحانی اگر مواضع و رفتار چهارساله‌ی اول را تا پایان هشت ساله دوران ریاست جمهوری ادامه می‌داد، می‌توانست در دوران پسا ریاست جمهوری خود نیز به عنوان یک شخصیت موثر و با نفوذ در عرصه سیاست کشور منشا اثر باشد.

عضو سابق شورای شهر تهران افزود: اما به دلیل تغییر رفتار و منش سیاسی که او در چهار ساله دوم داشت، بخش اعظم پایگاه‌های اجتماعی و سازمان رأی خود را -که جریان اصلاحات در سراسر کشور بود- از دست داد.

رسولی عملکرد دوره اول دولت روحانی با دوره دوم او را متفاوت ارزیابی کرد و یادآور شد: بر خلاف چهار ساله اول که دستاورد‌های خوبی در عرصه اقتصادی داشت (تورم کنترل و برجام احیا شد)، در چهار ساله دوم با خطا‌های راهبردی که وی و «حواریون او» مرتکب شدند و با مانع تراشی‌هایی هم که صورت گرفت عملا نتوانست به مهم‌ترین وعده انتخاباتی خود که سرانجام رساندن نهایی فرجامِ برجام بود نائل آید.

وی خاطرنشان کرد: در نتیجه، تشدید تحریم‌ها، افزایش تورم، تشدید فقر و ناکامی نصیب او شد، از این رو عملا برای روحانی ذخیره‌ای که بتواند سازمان رای برای طرفداران خود تجهیز کند ندارد و از بین رفته است.

 روحانی ذخیره‌ای که بتواند سازمان رای برای طرفداران خود تجهیز کند ندارد و از بین رفته است

این فعال سیاسی اصلاح طلب تاکید کرد: اما انتخابات مجلس خبرگان در مقام مقایسه با انتخابات مجلس و ریاست جمهوری نیست، ضمن آنکه مشارکت مسئله اصلی انتخابات خبرگان هم نیست و شورای نگهبان در حد کرسی‌های استان‌ها نامزد‌های این مجلس را تایید می‌کند. به همین جهت روحانی در آن حوزه فعال خواهد شد، اما بعید می‌دانم برای انتخابات مجلس فعال ظاهر شود.

رسولی همچنین درباره آرایش سیاسی انتخابات ۱۴۰۲، گفت: به نظر من هنوز افق روشنی برای فضای انتخاباتی که عملا از اوایل مهر آغاز می‌شود، نمی‌توان پیش‌بینی کرد. فعلا مسئله اصلی جامعه‌ی امروز ایران، مسئله گرانی، فقر و معیشت است.

وی تصریح کرد: متولیان حکومت، به ویژه مسئولان حوزه انتخابات چاره‌ای بیاندیشند که به قدری تنش‌ها کم شود و اقداماتی از قبیل آنچه که از سوی عربستان صورت گرفت، اگر در حوزه سیاست داخلی صورت بگیرد شاید بتوان به نزدیک شدن به فضای رقابت در انتخابات امیدوار شد.

عضو بنیاد امید ایرانیان ادامه داد:، اما اگر وضعیت فعلی تداوم داشته باشد، بعید بدانم خیلی انتخابات پرشور باشد، اما امیدواریم با تمهیداتی که اندیشیده می‌شود شاهد رقابت بیشتر در انتخابات باشیم.

وی به آرایش جریان اصولگرا در انتخابات اشاره کرد و گفت: احزابی هچون جبهه پایداری آرایشی را خواهند گرفت که به نظر من این آرایش بیشتر درون جریانی خواهد بود از این رو امیدوارم پیش‌بینی من غلط از آب در آید و نقاط مثبتی را طی ۴ ماه آینده شاهد باشیم که این حالت یاس و بی‌رمقی حاکم بر عرصه سیاست رخت بربندد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب