سخنگوی دولت: باید مباحثه را در دانشگاهها تقویت کنیم / برخی برای فرار از پاسخگویی نرخ تورم را محرمانه کردند
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت بعد از ظهر امروز در جمع دانشجویان دانشگاه فرهنگیان هرمزگان با تبریک روز معلم به معلمان امروز و فردا، اظهار داشت: افتخار میکنم که اینجا فرزندان ما به دست چنین نسل مشرف و دغدغه مند و رو به جلو تربیت خواهد شد.
وی با بیان این که من هم مثل شما معلم هستم و امروز با همت بلند خانواده دانشگاه فرهنگیان شاهدیم که سطح علمی صرفا مدرک گرایی نیست و معلمان فردای ما در این دانشگاه با آگاهی رشد مییابند و باید قدر ظرفیت ها و داشته ها را بیشتر بدانیم.
بهادری جهرمی با طرح این موضوع که با پرسش و تعامل مناسب میتوانیم دانشگاه را فعال کنیم، بر ضرورت مباحثه در کلاسهای دانشگاه تاکید کرد.
** مدرک دانشگاه فرهنگیان بسیار معتبر است
سخنگوی دولت در پاسخ به سوال دانشجویی که درباره اعتبار مدرک فرهنگیان انتقاد کرده بود، اظهار داشت: مدرک دانشگاه فرهنگیان در دیدگاه من به عنوان فارغ التحصیل دانشگاه تهران بسیار معتبر است. من افتخار و اعتماد میکنم فرزندم را در کلاس یک فارغ التحصیل دانشگاه فرهنگیان تربیت شود.
وی همچنین نقد یکی دیگر از دانشجویان به سطح پایین علمی اساتید دانشگاه فرهنگیان را چنین پاسخ داد: سطح علمی دانشگاه را صرفا استاد دانشگاه تعیین نمیکند. بلکه ماحصل فعالیت و تعامل متقابل و مثبت استاد و دانشجو است. بخشی از شرایط نامناسب موجود را میتوانیم با مشارکت جمعی جبران یا اصلاح کنیم.
** رشد هرمزگان و بندرعباس قابل مقایسه با گذشته نیست
بهادری جهرمی در بخش دیگری از اظهاراتش به توسعه در جنوب کشور و بندرعباس و اقدامات صورت گرفته در این استان در طول دو سه دهه اخیر اشاره و گفت: من بندرعباس سال ۱۳۷۰ را حضور ذهن دارم. بندرعباس دهه ۸۰ را بیشتر و به واسطه سفرهای جهادی در بشاگرد در محضر حاج عبدالله والی حضور ذهن دارم. ارتقاء وضعیت خدمات رفاهی، درمانی، آموزشی، اقتصادی و ساخت و سازها با زمان گذشته قابل مقایسه نیست. درست است که نقاط ضعف زیادی داریم اما بایستی قدر نقاط قوت خود را نیز بدانیم. همزمان نقاط ضعف را آسیب شناسی و برای اصلاح نقد کنیم. من بسیار به آینده کشور و آینده شما امیدوار هستم. باید به این بیندیشیم نقاط ضعف و نیز نقاط قوت از کجا شروع شد.
** بخشی از مشکل مسکن امروز بدلیل سیاست غلط گذشته است
سخنگوی دولت در پاسخ به سوال دیگری درباره وضعیت مسکن عنوان کرد: عدهای میگفتند دولت نباید مسکن بسازد و این نگاه در حکمرانی ما و در وضعیت مسکن امروز ما تاثیر داشت. بخشی از مشکل امروز مسکن ما نتیجه سیاست غلطِ «دولت نباید مسکن بسازد» است. عدهای نیز میگفتند ساخت پتروشیمی اقتصادی نیست و تنها راه حل مشکلات خارج از کشور است. عدم ساخت پتروشیمی باعث کارآمد شدن و اثرآفرینی تحریمها شد که نتوانیم نفت را تبدیل و صادر کنیم و ناامیدی جوان ایرانی و ممانعت در رشد علمی ما را بدنبال داشت.
** چرا بهبودی در مسکن و خودرو نمی بینیم؟
بهادری جهرمی در پاسخ به نقد یکی از دانشجویان به وعدههای دولت سیزدهم گفت: میگویند دولت وعده مسکن، خودرو و اشتغال داد اما اثر بهبود شرایط را نمیبینیم. اوایل دهه ۹۰، سالانه یک میلیون و ۷۰۰ هزار خودرو تولید میکردیم در حالی که هم مصرفکننده و هم صادرکننده بودیم. در حالیکه در شهریور ۱۴۰۰، برای مدت حدود چهار سال به زیر تولید سالانه ۸۰۰ هزار خودرو رسیده بود. باید بیندیشیم که چرا پس از نزدیک به ده سال، بجای افزایش، تولید خودرو کمتر از نصف شد. وقتی چهار سال پیاپی بجای تولید به اندازه نیاز مردم، ۹۰۰ هزار خودرو کسری تولید داشته باشیم و همزمان واردات خودرو نیز تحریم باشد وضعیت بازار خودرو چه میشود. با اصلاح سیاست دولت، خودروی تولید شده در سال ۱۴۰۱ به یک میلیون و ۳۲۰ هزار خودرو میرسد. پس میشود به وضعیت مطلوب ده سال گذشته و تولید یک میلیون ۷۰۰ هزار سالانه برسیم.
سخنگوی دولت در ادامه ضمن اشاره به خودکفایی کشور در تولید گندم در اوایل دهه ۹۰ و واردات این محصول در شرایط کنونی گفت: با تغییر سیاست، فروش گندم کشاورزان ما به دولت ۶۰ درصد افزایش پیدا کرد. نرخ خرید گندم در مرداد ۱۴۰۰، هفت هزار تومان تصویب شد. دولت در ابتدای سال ۱۴۰۱ نرخ خرید گندم را با ۶۰ درصد افزایش، ۱۳ هزار تومان کرد. آن زمان دولت گندم را با نرخ گرانتر از خارج میخرید و وارد میکرد. معلوم است کشاورز گندم نمیکارد و اگر هم بکارد به دولت نمیفروشد.
** رشد کشاورزی در دولت سیزدهم از منفی به ۴ درصد افزایش یافت
وی ادامه داد: میگویند چه بر سر اشتغال آمده است. سالهای متوالی رشد کشاورزی منفی بوده که این مساله بیکاری ایجاد میکند. از شهریور ۱۴۰۰ تاکنون با رشدهای اقتصادی منفی و تقریبا صفر، میانگین رشد اقتصادی کشور ۴ درصد شده است. رشد اقتصادی کشاورزی ما که چندین سال منفی بود، برای اولین بار در سال گذشته مثبت شده است. نتیجه آن میشود که طبق آمار وزارت کار، حدود یک میلیون شغل در سال توانستیم ایجاد کنیم. البته این بدان معنا نیست که بیکار نداریم. اگر برای مثال ۴ میلیون بیکار در کشور با رشد اقتصادی منفی و با سیاست گذاری و حکمرانی غلط و «ما نمیتوانیم»ها ایجاد شده باشد، وقتی یک میلیون شغل ایجاد شود، باز هم ۷۵ درصد جستجوگران کار همچنان بیکارند و همچنان در افکار عمومی بیکاری بیشتر از ایجاد شغل است. اما اگر طی چهار سال با همین سرعت بتوانیم حرکت کنیم، میتوانیم وضعیت را مطلوب کنیم.
** سال گذشته یک میلیون و ۳۲۰ هزار خودرو به بازار عرضه شده است
سخنگوی دولت در پاسخ به عملکرد دولت در حوزه خودرو گفت: در سال گذشته توانستیم یک میلیون و ۳۲۰ هزار خودرو به بازار عرضه کنیم. دولت برای جبران کسری که تا تولید یک میلیون و ۷۰۰ هزار خودرو داریم، درخواست واردات خودروی دست دوم، واردات خودروی نو و واردات از مناطق آزاد را ارائه میدهد که از این سه، دو درخواست را مجلس مغایر قانون اعلام میکند یا مجمع با آن مخالفت میکند.
** انتقاد از مصوبات خودرویی
وی افزود: در سال جاری طبق مصوبه مجلس ۵۰ درصد تولید خودرو باید برای قانون افزایش جمعیت تامین شود. اما زمانی که دولت بخواهد برای عدم حضور دلالان در بازار خودرو ورود کند و لایحهای مبنی بر اخذ مالیات بر عایده سرمایه ارائه میدهد تا بجای سرمایهگذار مصرفکننده واقعی ماشین بخرد، لایحه دو سال در مجلس خاک میخورد. در دانشگاه باید کارشناسی شده آسیب شناسی کنیم و ببینیم جوانب چیست؛ در آن صورت حتما دانشجو و استاد ما میتواند مشکل را برطرف کند.
** دولت برای تورم چه میکند؟
بهادری جهرمی در پاسخ به مطالبه دانشجویان درباره تورم اشاره داشت: در شهریورماه ۱۴۰۰ طبق آمار رسمی بانک مرکزی میزان تورم ۵۹.۳ درصد اعلام شد که در تاریخ اعلام میزان تورم توسط بانک مرکزی، بیسابقه است. به همین دلیل تصویب کردند انتشار آمار بانک مرکزی محرمانه باشد. شاخص تورم بانک مرکزی در اسفندماه ۱۴۰۱ به ۴۶ درصد رسیده است. این تورم همچنان بسیار بالاست، اما سیاستهای اقتصادی دولت جدید تورم را کاهش داده است. سرعت کاهش تورم را نیز باید افزایش دهیم.
وی عنوان کرد: باید بررسی شود چه اتفاقاتی در کلان اقتصاد افتاده و نظامهای بانکی ما چه خلق پولهایی با فسادهای گسترده کردند که تقریبا هیچ بهرهای برای رشد تولید ما نداشته و همه آن تورم شده است. چه اتفاقاتی با کسری بودجههایی که در بودجههای سنواتی و ... ایجاد کردند، افتاده است. چه اتفاقاتی با عدم تحقق رشد اقتصادیها افتاده که تورم ایجاد شده است.
سخنگوی دولت سیزدهم در پایان به شرایط دانشگاه فرهنگیان اشاره کرد و بیان داشت: یکی از اشکالات ما این بوده که ساختار درستی که ایجاد کردیم را به درستی حمایت، تقویت و بهرهبرداری نکردیم. به همین دلیل یکی از محورهای سند تحول آن است که اولویت دولت سیزدهم و دولت مردمی ارتقا جایگاه دانشگاه فرهنگیان، حمایتهای مادی و معنوی از دانشگاه فرهنگیان و منحصر کردن جذب معلم از مسیر دانشگاه فرهنگیان باشد. به همین دلیل است که تنها از زمان آغاز این دولت، ۱۰۰۰ نفر از دکترمعلمها و ارشدمعلمهای دانشگاه فرهنگیان به عنوان عضو هیات علمی جذب شدند. ۳۰۰ نخبه با معرفی بنیاد نخبگان در دانشگاه فرهنگیان جذب هیات علمی شدند. بارها و بارها سهم دولت، محل ارائه گزارش در خصوص مورد خاص دانشگاه فرهنگیان بوده است.
انتهای پیام/