دکتریاب، معرفی بهترین مشاور و روانشناس تهران
به گزارش گروه بازار خبرگزاری علم و فناوری آنا، روانشناسان افرادی هستند که با کسب تخصص و تجربه در حل مسائل مختلف به افراد کمک میکنند. برای پیدا کردن بهترین روانشناس تهران یا هر شهر دیگری، باید چند نکتهٔ مهم را در نظر بگیرید. در سایتهای مختلف مانند سایت سازمان نظام روانشناسی (pcoiran.ir)، سایت دکتریاب، پزشک خوب، پذیرش ۲۴ تعداد زیادی روانشناس زن و مرد در حوزههای مختلف به شما معرفی میشود. اما کدامیک برای درمان مشکل شما مناسبترند؟ در این مقاله موضوعات مهمی از قبیل ملاکهای انتخاب بهترین مشاور و روانشناس، روشهای یافتن روانشناس خوب را بیان کردهایم.
چگونه بهترین روانشناس تهران را پیدا کنیم؟
شرایط زندگی همهٔ انسانها شبیه به هم نیست و هر انسانی در طول زندگی وضعیت یکسان و یکنواختی ندارد. به عبارتی هرکدام از ما در برههای از زندگی خود با مشکلاتی مواجه میشویم که گمان میکنیم از حوزهٔ کنترل ما خارج هستند. گاهی هم واقعاً کنترل بعضی شرایط از توان ما خارج است و به کمک افراد دیگری نیاز داریم. در چنین وضعیتی بهترین کار مراجعه به روانشناس است. روانشناسان با کمک تخصص و تجربهٔ خود، در حل مشکلات روحی و روانی افراد نقش بهسزایی دارند.
در گذشته افراد کمتری مراجعه به روانشناس یا مشاور را در حل مشکلات زندگی خود مؤثر میدانستند. خوشبختانه در سالهای اخیر دیدگاه افراد نسبتبه این موضوع تغییر کردهاست و در مواقع سختی و بروز مشکلات، اولین راهحلی که به ذهن افراد خطور میکند، مشاوره با درمانگر، روانکاو یا روانشناس خوب است.
معیارهای انتخاب بهترین روانشناس
در انتخاب روانشناس خوب و مناسب چند معیار مهم ازجمله تخصص روانشناس، زن یا مرد بودن، هزینه و محل درمان در نظر گرفته میشود. معمولاً هنگام جستجو برای روانشناس، سوالاتی مثل «روش درمانی کدام روانشناس بهتر است؟»، «هزینهٔ جلسات روانشناسی چقدر است و دورهٔ درمان چه مدت طول میکشد؟» و ... در ذهن افراد شکل میگیرد.
در برخی موارد حجم سوالات و کنجکاویها حول یافتن بهترین مشاور و روانشناس افراد را گیج و سردرگم میکند. ممکن است بارها در اینترنت به دنبال روانشناس آنلاین بگردید. یا اینکه بخواهید آدرس بهترین روانشناس تهران یا هر شهری را برای مراجعه حضوری پیدا کنید؛ بدون شک با گزینههای زیاد و سردرگم کنندهای روبهرو خواهید شد.
با در نظر گرفتن و بررسی مواردی که در ادامه ذکر میکنیم، بهراحتی میتوانید بهترین روانشناس مرتبط با مشکل و متناسب با شرایط خود را بیابید. اما قبل از آن بد نیست مطلب کوتاه زیر دربارهٔ تفاوت روانشناس و مشاور را مطالعه کنید، چراکه در اکثر موارد افراد بین انتخاب برای روانشناس یا مشاور دچار تردید میشوند.
تفاوت روانشناس و مشاور
هرچند اغلب افراد دو واژهٔ روانشناس و مشاور را با هم یکی میدانند، اما این دو رشتهٔ تحصیلی از هم مجزا بوده و تفاوتهای آشکاری میان آنها وجود دارد.
مشاور کیست؟
گاهی افراد توانایی تصمیمگیری صحیح و انتخاب مسیر درست در مراحل مختلف زندگی ازجمله کار، تحصیل و ازدواج را ندارند. مشاور با کمک فنون علم روانشناسی در انتخابها و تصمیمگیریهای مهم به افراد کمک میکنند. اما یک مشاور نمیتواند به مراجعی که دچار اختلالات روانی از قبیل اضطراب افسردگی شدهاست کمک کند. در چنین شرایطی مراجعهکننده به روانشناس ارجاع داده میشود.
چه زمانی باید به روانشناس مراجعه کنیم؟
در صورتی که مشکلات روحی و روانی شما برای مدت طولانی ماندگار شده و حتی با تلاشهای خودتان و کمک اطرافیان نتوانستهاید از این حالت خارج شوید، شما به یک روانشناس خوب نیاز دارید. در برخی موارد افراد از انجام کارهای روزانهٔ خود ناتوان هستند و به نوعی نمیتوان بر روی وظایف و مسئولیتهای خود تمرکز کنند. در چنین شرایطی نیز مراجعه به روانشناس بسیار کارساز خواهد بود. بالاخره اینکه در صورت بروز برخی احساسات همچون نگرانیهای بیش از حد، انجام فعالیتهای آزاردهنده برای خود و دیگران مثل مصرف بیش از حد الکل، پرخاشگری و. بهترین کار مراجعه به روانشناس است.
انواع روانشناس
اغلب ما با شنیدن واژهٔ روانشناس، مرد یا زنی را تصور میکنیم که مشکلات مراجعهکننده را از طریق صحبت کردن حل میکند. این تصور چندان هم بیربط نیست، چراکه گفتاردرمانی روش درمانی اغلب روانشناسان است. اما روانشناسی به مفهوم عامتر، حوزههای بیشتری را دربرمیگیرد. انواع روانشناس شامل روانشناس زیستی، هوانوردی، بالینی، شناختی، جامعه، تطبیقی، مصرفکننده، بینفرهنگی، رشد، تربیتی، مهندسی، محیط، سازمانی، قانونی، سلامتی، نظامی، مدرسه، اجتماعی، روانشناس مشاور و روانشناس بالینی است.
روانشناس زن بهتر است یا روانشناس مرد؟
بسیاری از افراد بین انتخاب روانشناس مرد یا زن دچار تردید میشوند. جنسیت تا چه اندازه در انتخاب بهترین روانشناس تهران و سایر شهرها مؤثر است؟ مسلماً این موضوع به نظر شخصی افراد و در بیشتر موارد نوع اختلال افراد بستگی دارد.
برخی افراد با روانشناس همجنس خود راحتتر هستند و برای برخی دیگر جنسیت اهمیتی ندارد. حتی بعضی از افراد صحبت و بیان مشکلات خود را با یک روانشناس غیرهمجنس بیشتر ترجیح میدهند؛ بنابراین راحت بودن با روانشناس مهمترین ملاک است. البته در بیشتر موارد ازجمله مشکلات مربوط به زناشویی، صحبت با روانشناس همجنس بهتر خواهد بود. ناگفته نماند که فرهنگ جامعه در این مورد تأثیرگذار است. براساس فرهنگ ایرانی و اسلامی، ما در خصوص برخی مشکلات ازجمله مسائل جنسی و زناشویی مراجعه به روانشناس همجنس انتخاب میشود.
چطور یک روانشناس خوب پیدا کنم؟
این پرسش برای اکثر افرادی که به مشاوره و ارتباط با روانشناس نیاز دارند پیش میآید. برای مثال، میپرسند که بهترین روانشناس تهران کیست و چطور آن را پیدا کنم. این موضوع برای سایر شهرها نیز صدق میکند؛ اما پیدا کردن یک روانشناس خوب در شهرهای کوچک بسیار آسانتر است. بهطورکلی چند روش ذکرشده در این رابطه به شما کمک خواهد کرد:
- مشورت با پزشک معالج یا متخصص بهداشت.
- تماس با انجام روانشناسی محل یا استان خود.
- مشورت با پرسنل دانشگاه روانشناسی.
- پرسوجو از خانواده و دوستان.
- از طریق اینترنت و سایتهای معرفی شده مانند سایت سازمان نظام روانشناسی و سایت دکتریاب.
به چه روانشناسی اعتماد کنم؟
مسلماً مراجعه به هر مکانی و صحبت با هر آدمی که خود را بهعنوان روانشناس معرفی میکند، به هیچ عنوان قابل قبول نیست. متأسفانه موارد متعددی کلاهبرداری درزمینهٔ پزشکی ازجمله مشاوره و روانشناسی در جامعه مشاهده شدهاست. اولین و مهمترین مورد برای اعتماد کردن به یک روانشناس، مدرک دانشگاهی است. درواقع شما باید از داشتن مدرک و همچنین مجوز فعالیت روانشناس مطمئن باشید. پس از آن میتوانید سوالات زیر را پرسیده و برای شروع درمان اقدام کنید:
سوالاتی که از روانشناس پرسیده میشود
فرقی ندارد به روانشناس تهران یا یکی از روانشناسان و مراکز واقع در محل سکونت خود مراجعه کرده باشید. در هر صورت میتوانید راجعبه مدرک و سابقه کاری از او سوال کنید. پس از آن میتوانید در خصوص تخصص و حیطهٔ فعالیت روانشناس نیز سوال بپرسید. مثلاً اینکه با بزرگسالان کار میکند یا کودکان. مورد بعدی این است که باید مشکل خود را بهصورت واضح برای روانشناس توضیح دهید. برای مثال، در خصوص مشکل اضطراب، افسردگی، ناتوانیهای جنسی یا هر مشکل دیگری که دارید با او صحبت کنید. اگر روانشناس موارد مشابهی را درمان کرده باشد و به عبارتی تجربهٔ درمان مشکل مشابهٔ شما را دارد، مسلماً امید و انگیزهٔ شما برای شروع درمان بیشتر خواهد شد. درنهایت اینکه راجعبه هزینهٔ ویزیت روانشناس و بیمههای تحت پوشش هم باید سوال بپرسید. تعداد جلسات و مدت زمان آن نیز برای اکثر افراد مهم است.
هزینهٔ جلسات روانشناسی
هزینهٔ جلسات مشاوره با روانشناس تهران و هر شهر دیگری کاملاً متغیر است. درواقع نوع خدمات و نحوهٔ مشاوره با بیمار عوامل مهم در تعیین قیمت جلسات روانشناسی بهشمار میروند. البته محل درمان، تجربهٔ درمانگر، طول جلسات و تخصص روانشناس نیز در محاسبهٔ نهایی هزینهٔ جلسات روانشناسی تأثیرگذار هستند.
انتهای پیام/