دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
10 ارديبهشت 1402 - 11:06
رئیسی در صحن مجلس:

رانت‌خواری، فساد و مافیا خط قرمز دولت است

رانت‌خواری، فساد و مافیا خط قرمز دولت است
رئیس‌جمهور با بیان اینکه باید با جریان مافیایی و سودایی برخورد شود، گفت: خط قرمز دولت مبارزه با رانت، مافیا و ویژه‌خواری است. دولت و مجلس باید در این زمینه اقدام کنند.
کد خبر : 844387

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری علم و فناوری آنا، حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور امروز (دهم اردیبهشت) در جلسه بررسی استیضاح سید رضا فاطمی امین وزیر صنعت، معدن و تجارت در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه استیضاح یک وزیر در مجلس به معنای اختلاف نیست گفت: از کسانی که وزیر را استیضاح کردند به خاطر پیگری دغدغه های مردم تشکر می‌کنم.

وی افزود: تلقی ما در دولت این است که دوستان ما در مجلس به خاطر مسائل حوزه‌های انتخابیه و مردم، مسائلی را در مجلس بیان می‌کنند که مسئولان باید توضیح دهند و داوری با نمایندگان و مردم است.

رئیس جمهور خطاب به نمایندگان خاطرنشان کرد: شما می دانید از سال ۹۶ مدیران مختلفی در وزارت صمت جابه‌جا شدند و ۶ وزیر و سرپرست جابه‌جا شدند و ثبات در وزارتخانه موضوع مهمی است که به تولیدکننده، معدن و تجارت پیام دارد که ثبات موجب تصمیم‌گیری های باثبات خواهد شد.

رئیسی اضافه کرد: وزیر با پشتوانه مجلس و دولت سر کار آمد. در ابتدای کار وزیر، یکبار استیضاح مطرح شد که وزیر تازه مسئولیت گرفته بود. مدت‌ها بحث بود که وزارت صمت مورد سوال است تا استیضاح مطرح شد و نهایتا رای اعتماد مجدد به وزیر داده شد.

وی تصریح کرد: همه به پاکدستی، ضدفساد بودن و ضدیت با روابط ناسالم وزیر صمت اذعان کرده اند و این موضوع را هم موافقان و هم مخالفان استیضاح بیان کرده اند.

رئیس جمهور با بیان اینکه در جاهایی که قیمت کالا باشد، مانور مافیا بیشتر می شود،تاکید کرد: هم سلوک شخصی وزیر و هم مدیریت اداری وی همواره با ضدیت با رانت، فساد و مافیا بوده که مورد اتفاق نمایندگان مجلس نیز است.

رئیسی خاطرنشان کرد: همه شاخص‌ها هم در حوزه تولید، معدن و تجارت و هم در حوزه سرمایه گذاری در کشور بویژه تجهیزات تولیدی در کشور رو به رشد است.

وی با اشاره به اینکه این شاخص ها، بیانگر موفقیت وزیر صمت است، گفت: شاخص هایی که در همه گزارش هایی که در دولت و چه خارج از دولت نشان دهنده رشد تولید است. کاری که در حوزه معدن شده است، در مقایسه با دو دولت گذشته بی نظیر است.

رئیس جمهور تاکید کرد: شما نمایندگان شاخص های رشد تولید، تجارت را ببینید. تجارت منطقه نسبت به قبل افزایش داشته است. افزایش ۴۰-۵۰ درصدی رشد تجارت منطقه‌ای داشته ایم.

رئیسی با بیان اینکه وضعیت خودروسازی در کشور به تحول نیاز دارد،افزود: در مشکل خودروسازی و تعیین تکیلف دو شرکت خودروساز چقدر سهام مربوط به دولت است و چقدر واگذاری انجام شده است. این‌ها قابل پیگیری است.

وی اضافه کرد: در بازدید از شرکت خودروسازی هشت بند اعلام کردم وقابل پیگیری است که چقدر انجام شده است.

رئیس جمهور با بیان اینکه وزارت صمت بخش های مختلف دارد و آیا وزیر صرفا باید با خودرو مورد قضاوت قرار گیرد،اظهار کرد: وضعیت خودرو هم کیفا و هم کما مورد تاکید دولت و مجلس است. باید عدد خودرو تولیدی بیشتر و کیفیت آن بهتر شود.

رئیسی با طرح این پرسش که آیا به نقطه کمال رسیدیم؟،افزود: حتما «نه» اما گام‌هایی جدی در این جهت برداشته شده تا خودرو باکیفیت به میدان آید. ما در میانه راه هستیم و حتما باید کار جدی در خودرو انجام شود.

وی با تاکید براینکه باید با مافیای خودرو برخورد شود،افزود: پرونده‌های آنها در حال بررسی است و از هیچ موردی چشم پوشی نشده است. اولین مدعی در این زمینه دولت است.

رئیس جمهور تاکید کرد: هر نقطه ای در مدیریت ببینیم که فساد و روابط ناسالم وجود دارد و ناکارآمدی وجود دارد، قبل از هر کس ما مدعی می‌شویم و حتما برخورد می کنیم. دولت،قبل از هر بخشی مدعی برخورد با فساد و ناکارآمدی است؛ این برنامه دولت است.

رئیسی تاکید کرد: در باره مساله واگذاری خودرو در غیر روال معمول گفتم باید مسئول این کار برکنار شود و برخورد قضایی شود که این کار اتفاق افتاد. مافیا و روابط ناسالم هر جا باشد برخورد می کنیم. خودرو به خاطر سود کلان حتما مورد توجه دست‌های ناپاک است.

وی درباره قیمت خوردو و نقش افراد سودجو در این زمینه، بیان کرد: اگر قوانین مناسب مثل عایدی بر سرمایه و مالیات در این زمینه تاثیر گذار است اما دولت نسبت به تداوم قیمت حبابی  و قیمت گذاری غلط  به صورت ساعتی حساس است.

رئیس جمهور با بیان اینکه باید با جریان مافیایی و سودایی برخورد شود،گفت: خط قرمز دولت مبارزه با رانت، مافیا و ویژه‌خواری است. دولت و مجلس باید در این زمینه اقدام کنند.

رئیسی درباره نقش قوانین در زمینه بازار خودرو،افزود: وزیر مسئولیت دارد اما اقداماتی هم انجام می شود که تاثیرگذار است. در اقدامات مسئولان باید همه این مسائل مورد توجه باشد. به طور مثال تصویب شد که ۵۰ درصد خودروهای تولید شده را به مادران دو بچه بدهند که کار خوبی بود و ما مخالف نیستیم.

وی با بیان اینکه باید تشویق برای افزایش جمعیت باشد،اظهار کرد: اما ببینید  ما در سیستان، ایلام یا مشهد و اصفهان که خودش نمی‌آید و به او می گوییم حواله را از بازار بگیرید. یعنی با این تصمیم ۵۰ درصد تولید را به بازاری آورده‌ایم که آن بازار بتواند طور دیگری باشد. یا اینکه شما درست تصمیم گرفتید که شورای رقابت که تصمیم‌گیری‌هایش ضمانت اجرایی داشته باشد اما رئیس شورای رقابت از روی مسئولیت می گوید باید از طریق بورس این مساله خاتمه داده شود و به جلسه شورای رقابت بسنده نمی شود و در یک ساعت ۲۰ هزار واحد بورس می‌ریزد.

رئیس جمهور تاکید کرد: مجمع تشخیص مصلحت براساس مسئولیت خود تصمیمی در زمینه خودرو می گیرد و بخش های مختلف در این زمینه تصمیم می‌گیرد.

رئیسی با اشاره به تاثیرگذاری بخش‌های مختلف خارج از دولت در وضعیت فعلی حوزه خودرو،افزود: بخش‌های مختلف در حوزه خودرو تصمیم می‌گیرند اما نهایتاً پرسیده می‌شود وزیر چطور عمل کرد؟ البته این سوال درست است اما سایر بخش‌های تاثیرگذار در این زمینه هم مورد توجه باشند.

وی خاطرنشان کرد: اصل فلسفه آمدن من در این جلسه به خاطر این است که بگوییم ما سوال پرسیدن نمایندگان و مجلس را محل اختلاف نمی‌دانیم بلکه حتماً پیام این کار را همراهی و همکاری و تصمیم برای رفع مشکل می‌دانیم.

رئیس‌جمهور تصریح کرد: حتی یک روز و یک ساعت در دولت مسئله رانت و مافیا قابل تحمل نیست. هم دستگاه‌های اطلاعاتی در دولت و هم دستگاه‌های نظارتی در خارج دولت بر پیگیری و مقابله با این پدیده تاکید دارند.

رئیسی با اشاره به روند ارائه لایحه تشکیل سازمان یا وزارت بازرگانی از سوی دولت به مجلس،یادآور شد: ما به محض اینکه مجلس موافقت کند هم موافق تشکیل وزارتخانه هستیم و هم با تشکیل سازمان مخالفتی نداشته‌ایم چرا که می‌خواهیم به وضعیت بازار سامان داده شود.

وی خطاب به نمایندگان مجلس،گفت: مسائل کشور و مسائل پیش پای مردم مسئله ما و شماست که باید دنبال پیگیری و اقدام لازم برای آن باشیم. دولت در همه حوزه‌ها کارها را دنبال می‌کند و این بنای دولت است که هیچ گونه ناکارآمدی در هیچ سطحی قابل تحمل نباشد به خصوص اگر موضوع فساد و مافیا در میان باشد.

رئیس‌جمهور در دفاع از وزیر صمت،افزود: آقای وزیر هم در خصوصیات شخصی انسانی ضدفساد هستند و هم در حوزه کاری به پیشبرد امور توجه دارد و هم سابقه نه گفتن به جریان‌های فساد را داشته است. پس اگر ضعف‌هایی هم وجود دارد باید  قوت‌ها را هم در کنارش دید. ما به محض اینکه ضعف را ببینیم دنبال رفع آن هم هستیم.

رئیسی با بیان اینکه ما در همه لایه‌های مدیریتی به نگاه تحولی توجه داریم،تاکید کرد: بهتر شدن امور کشور را در گرو آن می‌دانیم که نگاه تحولی نسبت به امور داشته باشیم. برای ما وضعیت ثبات در وزارتخانه‌ها مهم است.

وی به وزارتخانه هایی که به صورت سرپرست اداره می شوند اشاره کرد و گفت: درارتباط با این وزارتخانه ها، وزیر را معرفی خواهیم کرد. ما ثبات در همه وزارتخانه‌ها و سازمان‌ها را جدی می‌دانیم و امیدوارم تصمیم و رای مجلس به ثبات در وزارت صمت و دچار تزلزل نشدن منجر شود چرا که در نیمه کار و راه قرار دارد.

 

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب