از بازیهای آسیایی هانگژو بترسیم یا امیدوار باشیم؟/ از نتایج ناامیدکننده آزادکاران تا رکوردهای بیرمق پولادمردان
فرزانه شریفی- به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، در طول سالهای گذشته همیشه بازیهای آسیایی بهعنوان معیار و ملاکی برای ارزیابی ورزش ایران قلمداد میشده است؛ این بار هم در بازیهای آسیایی هانگژو که قرار است تا چند ماه دیگر به میزبانی چین برگزار شود؛ عیار ورزش ایران مشخص خواهد شد. در ماههای پایانی سال گذشته، کمیته ملی المپیک دچار تغییر و تحول شد و محمود خسروی وفا جایگزین رضا صالحی امیری شد، حالا همه مشتاقند بدانند در ماههای باقی مانده تا بازیهای آسیایی هانگژو چه اتفاقاتی در راستای آمادهسازی تیمهای ملی افتاده است.
چندی پیش مناف هاشمی دبیرکل و سخنگوی کمیته ملی المپیک به صراحت اعلام کرد در دوره جدید بازیهای آسیایی نمیتوانیم مانند گذشته نتیجه بگیریم؛ دبیرکل کمیته ملی المپیک در حالی از نتایج دوره گذشته صحبت کرد که در بازیهای آسیایی جاکارتا ورزش ایران نتیجه مطلوبی دریافت نکرد. در واقع اهالی ورزش به خوبی میدانند نتایج بازیهای آسیایی جاکارتا از حیث تعداد مدال و مقام جایگاه قابل قبولی نداشت.
در واقع کاروان ایران در سالهای ۲۰۱۴ و ۲۰۱۸ نتایج قابل قبولی در بازیهای آسیایی کسب نکرد؛ پس از بازیهای آسیایی گوانگژو در سال ۲۰۱۰ که کاروان ورزش ایران در رده چهارم قرار گرفته بود؛ ورزشکاران در دو دوره دیگر در بازیهای آسیایی اینچئون در سال ۲۰۱۴ روی سکوی پنجمی قرار گرفتند و در بازیهای آسیایی جاکارتا در سال ۲۰۱۸ در جایگاه ششم ایستادند؛ حالا در شرایطی که چند ماه دیگر بازیهای آسیایی هانگژو پیشرو است؛ طبق گفته دبیرکل کمیته ملی المپیک کاروان ورزشی ایران در جایگاه ضعیفتر از دو دوره قبل قرار میگیرد!
البته اگر به رشتههای مدالآور ورزش ایران با دقت نگاه کنیم، به خوبی وضعیت ورزش ایران در بازیهای آسیایی هانگژو قابل پیشبینی است.
**کشتی؛ زنگ خطر برای فرنگی و آزاد به صدا درآمد
ورزش اول ایران در مسابقات آسیایی و جهانی و حتی المپیک همیشه حرف برای گفتن دارد. گوششکستههای فرنگی و آزاد چند روز پیش در مسابقات قهرمانی آسیا روی تشک رفتند؛ شاگردان رنگرز در کشتی فرنگی عنوان قهرمانی را به دست آوردهاند، اما آزادکاران ضعیفترین نتیجه در ادوار قهرمانی آسیا را کسب کردند و به این ترتیب زنگ خطر برای کشتی آزاد به صدا درآمد. شاگردان درستکار با تمام نفرات راهی این مسابقات شدند، اما نتیجه مطلوبی به دست نیاوردند. البته معمولا تیمها در مسابقات قهرمانی آسیا با تمام نفرات حاضر نمیشوند و برای آنها بازیهای آسیایی از اهمیت بیشتری برخوردار است و به همین خاطر شاگردان رنگرز نباید در خواب این قهرمانی قرار بگیرند و قطعا کار سختی در هانگژو خواهند داشت.
**وزنهبرداری؛ رکوردهای دور از انتظار پولادمردان
وزنهبرداری ایران در سالهای اخیر با افت و خیز زیادی روبهرو بود؛ این رشته مدالآور به خاطر سوء مدیریت در سالهای اخیر نتایج ضعیفی کسب کرد، البته در حال حاضر با تغییر در راس مدیریت فدراسیون و روی کار آمدن اهالی وزنهبرداری، این امیدواری وجود دارد که وزنهبرداری به روزهای اوجش برسد. قرار است پولادمردان تا چند روز آینده در مسابقات قهرمانی آسیا حاضر شوند، اما موضوعی که این روزها اهالی وزنهبرداری را نگران کرده و شاید امیدها برای کسب مدالهای رنگارنگ در هانگژو را کمرنگ کرده رکوردهای دور از انتظار ملیپوشان در مسابقه رکوردگیری بود به طوری که رئیس فدراسیون هم از رکوردهای ثبت شده توسط وزنهبرداران ابراز ناراحتی کرد.
**تکواندو؛ هوگوپوشان در نوسان
تکواندو هم مانند وزنهبرداری در این سالهای اخیر حال و روز خوشی ندارد؛ این رشته ورزشی در المپیک ریو و توکیو نتوانست انتظارات را برآورده کند و به همین خاطر در لیست رشتههای خاکستری قرار گرفته است. البته از زمانی که ساعی بهعنوان رئیس فدراسیون مشغول به کار شده ملیپوشان در چندین مسابقه عملکرد قابل قبولی داشتند، اما نمیتوان تنها به همین موضوع بسنده کرد.
**کاراته؛ عصای دست ورزش ایران لرزید!
کاراته ایران در سالهای اخیر و بهخصوص در دوران ریاست طباطبایی با حواشی زیادی همراه بود؛ این رشته ورزشی که آن را عصای دست ورزش ایران در بازیهای آسیایی مینامیدند در انتخابی تیم ملی با حواشی زیادی عجیب و غریبی روبهرو شد و از طرفی برخی ملیپوشان به نام این رشته ورزشی از جمله سجاد گنجزاده دارنده مدال طلای المپیک، ذبیحالله پورشیب کاپیتان تیم ملی به حریفان خود نتیجه را واگذار کردند. از طرف دیگر ضعف اصلی کاراته عدم پشتوانهسازی این رشته ورزشی است که در بازیهای آسیایی هانگژو به یک زنگ جدی بدل شود.
**امیدها در بلاتکلیفی محض
تیم المپیک یا همان تیم امید ایران مدتهاست که در بلاتکلیفی محض به سر میبرد؛ اگرچه در اواخر آذرماه کمیته ملی المپیک، حبیب کاشانی را بهعنوان سرپرست معرفی کرد؛ اما فدراسیون فوتبال کمترین توجه را به این موضوع نشان داد تا اینکه کار به وزارت ورزش و جوانان کشیده شد و پس از اولتیوماتیوم به فدراسیون فوتبال، جلسهای برگزار و به صورت رسمی حبیب کاشانی بهعنوان مدیر تیم امید معرفی شد، اما هنوز خبری از سرمربی این تیم نشده است.
واقعیت آن است که شرایط برخی رشتههای مدال آور ورزشی آن چنان مطلوب نیست؛ البته گرانی نرخ ارز هم مزید بر علت شده تا مشکلات بیشتر شود و نمیدانم از بازیهای آسیایی هانگژو باید بترسیم تا به آن امیدوار باشیم.
انتهای پیام/